• Gissi

    Ändrad bh storlek.

    Igår var jag på ett Åhlens varuhus och skulle testa olika bhar för att se vad jag ska kunna ha under min bröllopsklänning.

    Jag tog med mig två storlekar in i omklädningsrummet för de hade inte min vanliga. Ingen av storlekarna satt bra och jag gick missnöjd ut.

    Hon som stod utanför omklädningsrummet  frågade hur det gick och jag sa att det hade gått dåligt.
    Hon frågade då om jag hade blivit mätt någon gång och det hade jag inte.

    Hon mätte mig och meddelade mig att jag har 65 F.
    Jag blev helt paff och undrade vad hon såg som inte jag ser. Jag har alltid haft 75 B.
    Hon gick och hämtade en 65 F och den satt perfekt.

    Har någon av er mätt er och fått er "riktiga" storlek och har det isf varit så stor skillnad?

    Jag är fortfarande helt paff då jag tycker att F är otroligt stort och jag har väldigt små bröst. 
     

  • Svar på tråden Ändrad bh storlek.
  • PMB

    Jag gjorde en mätning och fick reda på att jag hade 70F. Hade innan dess trott att jag hade 80C och jag tycker inte heller mina bröst är jättestora. Men kuporna blir större i en bh med större omkrets så det är nog därför man inte tänker på att det är fel. Det är ganska vanligt att kvinnor inte vet vilken bh-storlek de egentligen har. Jag har desutom lärt mig att omkretsen ska jag hålla på men vissa modeller av bh-ar kräver att jag går upp en kupstorlek så det är inte helt skrivet i sten vad man ska ha..

  • kouki

    Jag började mäta ordentligt rätt snabbt. Men kom ihåg första gången, då hade jag typ 75 C, men visade sig att jag hade 75 D, bara att det inte fanns som storlek på H&M på den tiden och tonåring som man var så gick man inte direkt självmant till Twilfit...

  • Kalaspinglan

    Jag har pyttebröst, så jag har mest använt BH:ar i storlek A70-B70 beroende på modell.

    Var ute på stan idag för att köpa underkläder inför bröllopet och bad om hjäp direkt (hade lite bråttom). Jag sa vad jag brukar ha för storlek, och fick två såna BH:ar med mig i provhytten. Försäljaren kom och tittade och sa att båda var ALLDELES för små... och hämtade en 70 C, konstaterade att den var liten och återkom med en 70 D(!!)
    70D:n satt perfekt, så uppenbarligen är jag en av alla de kvinnor som gått omkring med för liten bh.

  • PimPim83

    Jag ger alltid rådet att man ska gå och låta sig mätas för många går runt med fel storlek på sig.
    Jag trodde att jag hade 75C men hade 75E! Så rätt stor skillnad här med. Jag går numera alltid till affärer som specialiserar sig på underkläder när jag ska köpa ny BH. Brukar bli bäst så.


  • Chicita

    Jag gick runt och trodde att jag hade 85 C för flera år sen. Men jag hade tydligen 75 E då (när jag äntligen gick till en ordentlig affär och fick prata med en riktig BH-försäljare).
    Nu har jag blivit större överallt så att säga och om jag mäter mig enligt typ Haléns eller Ellos guider så borde jag ha 95 E. Men den sitter inte alls bra. På tok för stor runtom och för små kupor.  

    Däremot sitter 80 FF helt perfekt Glad 

  • kouki

    Det är väl det som är mest förvirrande, att det fortfarande beror väldigt mycket på märket :) 

  • daniiel

    Ungefär liknande här som för Chicita, att mäter jag mig enligt tex Ellos storlekstabell, så ska jag då ha 95F eller liknande (kommer inte ihåg exakt), men en 85H sitter perfa! Även den storleken jag fått hjälp att pröva ut i en "ordentlig" butik :)


  • Allis

    Oja, jag kommer ihåg mitt första möte med proffsen på Hunkemöller. Då bodde jag en period i Hollnad och tog ett gäng bhar på rea för att prova, bara för att mötas av en skur på detta underbara visslande språk. "Wrong size" sa hon till slut och det genom att bara kasta ett getöga på mig och bh-storleken. Jag hade aldrig blivit mätt och blev nog lite paff över en resolut kvinna som mätte, kollade och hämtade bhar som satt som gjutna. Helt annat mått runt, helt annan kupstorlek och guuuud vad bra de satt. Sedan dess handlade jag bara i riktiga underklädesbutiker.

    Sen ändras ju brösten med åren så det är bra att mäta om ibland, jag har bytt storlekar ett par gånger.

  • filibustern

    jag kollade hos change för längesen. har inte stora bröst alltså. Bkupa kanske. men enligt henne hade jag 70C till D! VA?? men dom passade bra. fast dom var tajt runt bröstkorgen då dom ansåg att man ska ha 5cm mindre än omkretsen, så 65 C-D. och det är sånna man knäpper fram så det går inte att ändra. men annars helk ok. men numer använder jag airbra/geniebra och jag kan knappt ha vanliga BH:ar längre. faktiskt. och emd dessa så spelar det ingen jäkla roll vad jag har för kupa haha:P

  • Madicken

    Japp! Trodde jag hade 75b, men jag va ute och shoppade och hade turen att få en supergullig tjej som mätte och jag fick prova flera stycken. "Jag ger mig inte förrens vi hittat din storlek!" sa hon haha. 
    Hade tydligen 70c. 

  • blivandebrud

    Hänt mig med! Och det är jag otroligt tacksam för eftersom rätt bhstorlek lindrade min ryggsmärta. Jag hade först 85D, efter personalen på Change mätte mig så hade jag 80H. Stor skillnad blev det, både ekonomiskt o ur hälsoperspektiv. De är lite dyrare men investerar gärna i en bra bh än 10 dåliga bhn satt först väldigt tight i omkretsen men töjdes ut så fort jag använde den så då blev den perfekt! kan passa på o säga att change har underkläder i budgetprisklasser också, så det behöver inte bli så dyrt att ha "onormal" bh storlek.

  • tisa

    detta är jättevanligt, då sverige har så få storlekar i de vanligaste affärerna.. typ standard är 75b/75c och det borde väl passa alla?! Nähä inte? Hm revolutionerade när de plötsligt tog in 75D för några år sen. Ehh... jag hade nån tantaktig 70D bh (och den var skitsvår att hitta.. det var den enda 70D modellen lindex hade, tre cm breda axelband typ) när jag provade ut min riktiga storlek i england för åtta år sen.. då hade jag 65E, vilket var svårt att förstå för en svensk tjej.. 65 liksom finns det? Det har hänt lite på storleksfronten i sverige sen dess men jag tycker det går trögt. 80 % av alla svenska tjejer har fel storlek läste jag på changes reklam. Om man nu har en avvikande storlek, jag har 65FF/G idag, så är det billigare att beställa bh från utlandet. 

  • Sjörå

    Jag har också råkat ut för det. Trodde att jag hade 85C när det visade sig att det var 85E jag skulle ha. Så kan det gå när man går till en riktig underklädesbutik. Mitt tips är även att mäta om sig vid jämna mellanrum. Jag har numera 80I och ändå tycker jag inte att jag har jättestora bröst. Ett enkelt tips är att bh ska sitta bra på yttersta knäppningen. De töjer sig runt om med tiden och då måste man kunna flytta in knäppningen. 

  • Carin85

    Jag gick också runt med fel storlek när jag gick in på change i gbg. Tror jag hade en bh i 95-100 DD i omkrets... Den var förstor o satt illa. En dam kommer fram. Har du blivit mätt ngngång? Nä sa jag. Hon mätte sa att jag skulle ha 85 G jag tappade hakan!! Mkt riktigt 85 G-H satt grymt dock lite tajt men awesome . Nu har jag dock ökat i kupa igen o skulle vilja göra en ny mätning men vet inte var jag ska vända mig när man bor i Kronobergs län... Beställa vågar man ju inte riktigt, mkt pengar o segt om det blir fel.

  • filibustern
    tisa skrev 2013-05-30 07:07:29 följande:
    detta är jättevanligt, då sverige har så få storlekar i de vanligaste affärerna.. typ standard är 75b/75c och det borde väl passa alla?! Nähä inte? Hm revolutionerade när de plötsligt tog in 75D för några år sen. Ehh... jag hade nån tantaktig 70D bh (och den var skitsvår att hitta.. det var den enda 70D modellen lindex hade, tre cm breda axelband typ) när jag provade ut min riktiga storlek i england för åtta år sen.. då hade jag 65E, vilket var svårt att förstå för en svensk tjej.. 65 liksom finns det? Det har hänt lite på storleksfronten i sverige sen dess men jag tycker det går trögt. 80 % av alla svenska tjejer har fel storlek läste jag på changes reklam. Om man nu har en avvikande storlek, jag har 65FF/G idag, så är det billigare att beställa bh från utlandet. 
    men samtidigt kan dessa vanligaste storlekarna vara fel åt andra hållet! 
    beställde för ett bra tag sen en bh från.. bonprix tro ja de var.. och tog då C, som change sa jag hade.. den var ENORM! gick inte alls.  
  • Gissi

    Oj!

    Tack för alla svar. Efter att ha läst alla era svar så känns det inte längre så konstigt att jag fick den strlken jag fick Glad 

    Nu ska jag bara försöka hitta min "nya" strlk  så jag kan slänga alla gamla bhar.

Svar på tråden Ändrad bh storlek.