• Anonym

    Friade

    nu ska jag hjälpa er lite, varje gång jag och min kille pratade om att vi skulle förlova oss och sen gifta oss så fick jag ett blankt nej, sist vi pratade om de var i oktober... den 24 november så friade min kille till mig för han ville överraska mig och göra det på sitt sett. de 21 september gifter vi oss.. vi har nu varit tillsammans i 8 år och har nog pratat om de i 3 år.

    Så de kan vara så att era killar vill överraska er också..

  • Anonym
    filibustern skrev 2013-05-28 21:26:44 följande:
    vet precis hur det känns. för ca två år sen (tro ja) så hade jag gjort en fin middag til mig och min karl. klätt upp mig lite.. skrivit ett brev om hur mycket han betydde för mig och att jag inte kan klara mig utan han blabla.. grät nästan själv av allt romantiskt när jag han läste det sista (ska vi gifta oss?) hatn tittar upp ömt leende på mig och säger "nej". O.O va? 

    vi hade då varit ihop i 6 år  typ och förlovade i 3. ja mena.. vad är det att vela om? vi vill jubåda leva med varann tills vi blir rynkiga.. och beyond.. men icket.. har fråga ett antal gånger men nej. nu ska jag fråga nästa vår och då sista och mest allvarliga gången. är det fortfarande nej så skiter jag väl i det då! bli nästan förbannad här ja sitter och skriver... 
    Förlåt mig, men man måste var alite omogen eller nåt om man inte är "redo" att gifta sig med någon efter 8 år tillsammans. Eller så gillar man inte förhållandet? En annan sak om man inte vill vara gift, men redo? Hmm. Och illa om man inte vill prata om det och försöka komma till en kompromiss utan bara låta den andra fria och fria.. När det verkar så viktigt för den ena parten (dig). Lite taskigt tycker jag.
  • Anonym
    Js Fästmö skrev 2013-05-28 23:44:52 följande:
    Omogen för att man inte vill gifta sig efter åtta år?! Löjligaste jag hört. Många tycker att äktenskap är patetiskt och bara ett papper, det behöver ju inte betydda att de ogillar förhållandet. Att du inte ens kan stå för det du skriver är däremot omoget om nåt!
    Ja nu missförstod du och överreagerade lite. Alla tror inte på äktenskap, har vänner som inte vill gifta sig av politiksa orsaker t.ex. Men att säga att man inte är mogen för det med en viss person efter 8 år tillsammans tror jag inte på, hur lång tid behöver man då på sig? Det låter som en undanflykt för mig och jag tycker det är taskigt / omoget / whatever att  hålla någon på halster och inte vilja kompromissa eller prata om det trots den enas stora önskan om detta steg i livet. 
  • Anonym

    Samma gäller för TS man, jag tycker man måste kunna prata om saker, inte bara stänga av, det är itne schysst.

Svar på tråden Friade