Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Budgetbröllop, vad sparar man in på?!

    Tja, ni behöver ju börja med att göra en budget och sätta upp vilka prioriteringar ni har.
    Antal gäster och vad det max får kosta är ju en ände att starta i.

    Sedan är det ju till stor del fråga om hur mycket arbete ni är beredda att lägga ner själva-det man betalar för när man köper tjänster är ju till stor del andras tid.

    Jag tycker man ska gå varsamt fram i hur mycket man räknar med att andra ska ställa upp gratis, så att folk inte känner sig utnyttjade. (jag vet gott om folk som vittnar om att "ja, det var väl lämpligt att bjuda oss på bröllopet, för då kunde jag göra smink och frisyr och så fick maken fota hela dagen-billigt paketpris för brudparet liksom") Om man frågar lite fint så kan man såklart få mycket hjälp via kontakter, men jag vill verkligen betona att jag isåfall tycker det är på sin plats att man på riktigt visar att man fattar att det är värdefullt och att man är tacksam. Annars gö man det billigt för sig själv på andras bekostnad!
    Det här gäller både när folk med yrkeskunskaper ger bort sina tjänster och när folk man har omkring sig allmänt ger av sin tid.

    Vad är måsten för er?
    Det som är prio ett för det ena brudparet, är kanske helt oviktigt för ett annat, så ni måste utgå från er själva och vad för fest det är ni vill ställa till med!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    TS, hur många gäster är det egentligen tänkt att era pengar ska räcka till? För nu börjar de förekomma flera olika siffror, och det enda du själv sagt om antalet gääster är att ni tagit bort hundra barn och att det finns 30-40 mostraroch farbröder. Vilka fler ska komma då? Vad är totala antalet personer ni vill ha med?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Sofie R skrev 2013-06-05 11:04:46 följande:
    Vi pratar om ca 75-85 gäster. Vi vill ju bjuda på middag, men hålla nere kostnaderna. Men det är väl maten man måste spara hårdast på antar jag. Men jag vet egentligen inte vad det kostar ned catering och allt sånt. Men 30000 borde inte vara helt orealistiskt?
    Har du kontaktat några cateringfirmor? för, baserat på vad de själva säger borde du ju kunna få en första uppfattning om vad du behöver räkna med ifall ni ska anlita firma. Om det verkar skena iväg alldeles, så behöver ni ju då istället se över kostnaderna för att göra maten själva. Jag hade börjat i den änden-det kan ju vara lite kul också, att sondera terrängen för vad för olika matupplevelser som finns att välja bland där just ni bor. Kolla upp några olika, som italienskt, fisk/skaldjur, vilbuffé, klassiskt svenska smörgåsbord eller vad det nu kan vara. Det kan ju bli en glad överraskning!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Budgetbröllop, vad sparar man in på?!