• kouki

    Fotografering o sen sociala medier

    Carina10 skrev 2013-05-25 22:40:12 följande:
    Det jag är ute efter är om det är lagligt att göra så. Sen spelar de inte så stor roll vem det är sig....men är det ok att lägga ut en bild på en person man inte är släkt med, inte själv tagit fotot o som dessutom är avliden.

    Att hon har valt en annan pappa stör mig inte eftersom vi inte är uppväxta ihop så där har du fel.Glad

    Att detta  nu kom upp är för att det kommer snart att vara ett bröllop och folk kommer att bli fotograferade men OM man nu inte vill vara med på bild....hur gör dom personerna på sina bröllop när det tas foto från alla håll o kanter?

    Kan ju finnas de som inte vill vara med på bild men ändå råkar komma med.....hur kan dom lagligt få ta bort bilder som hamnar på ex fb?
    Lagligt sett är det ok att lägga upp, om personen som tagit bilden säger att det är ok, när personen på bilden är avliden. 

    Om man finner en bild på _sig själv_ eller barn som man är förmyndare till så kan man anmäla bilden på facebook och skriva detta, och FB's admins tar då ned denna. Detta är olika för varje sociala media hur de utför detta. Läs i deras FAQ eller regler, så kan du få reda på mer om detta. 
  • kouki

    Ska också påpeka att huruvida reglerna ser ut beror egentligen inte på vilket språk sidan är på, utan var servrarna är belägna och det landets lagar.

  • kouki
    Carina10 skrev 2013-05-25 22:53:27 följande:
    Jisses....är det sådant med Förvånad

    Bra att iaf barn kan vara skyddade Glad
    Ja, internet är ju globalt och en helt egen liten "värld". Hur tror du Piratebay och WikiLeaks etc har överlevt? :)
    Sen ska man väl tänka på i allmänhet att så fort du lagt upp en bild på nätet, så även om du ber facebook att ta ner den, så finns den kvar på deras servrar samt google och dylika sökmotorer brukar ha kvar dem också. Det kommer inte försvinna, bara synas mer sällan.
Svar på tråden Fotografering o sen sociala medier