Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    Vad göra åt en vän?

    Jag tycker absolut inte att din situation är löjlig. Jag förstår precus hur det kan vara med vänner som bara slutar höra av sig... Funderingen här är väl egentligen om du verkligen vill ha henne på ditt bröllop trots att hon inte verkar visa något intresse för att håkka igång kontakten. Alltså, om du blundar och ser ert bröllop framför dig, är hon där då? Skulle det vara tomt utan henne? I så fall tycker jag du ska bjuda henne. Om det istället skulle kännas ok, kanske till och med lite skönt, att hon inte är dör, så bjud henne inte.

    En annan, lite mer sneaky variant är ju att lämna beslutet upp till henne. Dvs, skicka inbjudan, och svarar hon inte i tid (eller inom de närmsta dagarna efter sista osa-datum), ja då har ju hon gjort sitt val att inte prioritera dig i sitt liv. Och det får stå för henne. (En annan sak är det ju om hon svarar men inte kan , då har hon i alla fall visat att hon bryr sig om att svara.)

  • Alyllyra

    Oj, såg nu att det blev en hel del stavfel i mitt förra meddelande (skrev från mobilen). Ber om ursäkt för det

    Ja, det kan ju bli lite funderingar om varför du bad om hennes adress och sen inte skickar något, förstås. Vet hon någonting om bröllopet? Jag tänker att en anledning till att hon tog så lång tid på sig att svara kan ju ha varit att hon inte tänkte att det var så bråttom utan att du bara ville ha den "för att ha den", liksom. Så att hon inte heller förväntar sig att du ska skicka något.  Och om det blir några frågor senare kan du ju bara säga att du "uppdaterade din adressbok" eller nått.
    Å andra sidan, hur svårt är det att skriva sin adress direkt när man får frågan, den kan man ju i 9 fall av 10 utantill...

    Jag tror du måste välja om du kan stå för att du aktivt tar avstånd från henne (genom att inte skicka inbjudan) eller om du passivt lämnar beslutet upp till henne. Hon verkar ju inte vara så intresserad av att vårda relationen just nu så då kanske det inte är någon jätteförlust. Och relationer kan gå upp och ner, ni kanske hittar tillbaka till varandra vid ett senare tillfälle i livet.

    Jag hade nog ändå skickat inbjudan, för att då känna att jag har gjort allt jag kunnat. Kanske även skrivit ett meddelande om det på FB för att verkligen ge henne en chans. Tar hon inte den, ja, då var det nog inget att ha. Men om bröllopet är i ett annat land än det hon bor i och det är ganska kort varsel så behöver ni nog inte räkna med att hon kommer. 

  • Alyllyra

    Vad kul ändå, det visar ju att hon bryr sig!

    Och som du säger, förhoppningsvis leder det till en bättre relation er emellan i framtiden! Hoppas ni får en helt underbar bröllopsdag! 

Svar på tråden Vad göra åt en vän?