Inlägg från: Anonym (trött!!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (trött!!)

    Vad göra åt en vän?

    Ska försöka ta det lite kort. Har en vän som jag och en annan hängde med väldigt mycket för en massa år sen när vi pluggade (vi var 3 vänner). Men hon (vi kan kalla henne Marie) flyttade till ett annat land pga diverse personliga anledningar. I samband med det så var det som att hon bara försvann från jordens yta. Hon slutade höra av sig till mig och vår andra kompis (Anna) och trots att vi kontaktade henne väldigt mycket och ofta så fick vi nästan aldrig något svar, och när vi fick svar var det väldigt kortfattat och intetsägande. Det var som att hon hade bestämt sig för att bara säga upp kontakten med oss och påbörja ett helt nytt liv. Och det får man väl acceptera om det är så..

    Nyligen så flyttade jag och min sambo därifrån och tillbaka till Sverige (vi bodde utomlands) och då såg Marie på min facebook och efter en massa år så frågade hon: "Va?! Ska du flytta??? Jag som ska åka dit i sommar och jag hade hoppats att vi skulle ses!!!" Jag blev så glad över att få höra ifrån henne att jag skickade ett långt mail till henne. Inget svar. Skickade ett till. Fortfarande inget svar. Jag blir så besviken på henne. Jag och fästmannen pratade mycket om ifall vi skulle bjuda henne på brölloppet. Vi ska bjuda Anna och hennes man, och på ett sätt skulle det verka konstigt att bjuda henne men inte Marie eftersom det var vi tre som hängde mycket.

    Iaf sen när det var dags att skicka ut inbjudningskorten så mailade jag Marie och frågade efter hennes address trots allt. Då svarar hon inte på flera veckor. Äntligen flera veckor senare så svarar hon och skriver sin adress, men nu är det mindre än 2 veckor kvar till OSA och även om jag skulle skickade kortet nu så skulle det ta flera dagar att nå dit (eftersom det är utrikes) och då är det väl bara nån vecka kvar. Är det värt att skicka öht? Jag tror att den huvudsakliga anledningen till att jag tvekar är att jag är så besviken över att hon aldrig hört av sig och sen tog flera veckor på sig att svara. Jag vet ju att hon hade läst meddelandet eftersom det på Facebook brukar stå när den andra har läst. Hon läste det inom 10 minuter. Sen var hon jätteaktiv och höll på att kommentera på andras saker på Facebook men inget svar till mig på jättelänge..

    Det hela kanske låter väldigt löjligt och jag tycker själv att hela situationen är förjäkla löjlig och tröttsam men jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag skicka inbjudan till henne iaf? Ska jag svara henne och säga att jag hade tänkt skicka inbjudningskort till mitt bröllop men att nu är det försent? Eller ska jag bara strunta i att svara nånting alls och bara gå vidare med mitt liv och bröllopsplanerna?

    Förlåt att det blev så långt om nånting så löjligt men hoppas nån har nåt råd att ge iaf..

  • Svar på tråden Vad göra åt en vän?
  • Anonym (trött!!)

    Tack för svaret! Ja, det är precis så det känns att det nästan skulle vara skönt att inte ha henne där. Att öht maila och fråga om henens adress kändes mer som ett tvång än nånting annat. Att jag kände att jag var tvungen att bjuda henne. Om jag ska vara ärlig var det nästan skönt sen när hon inte svarade. Ibland tänker jag hade hon inte kunnat vänta några veckor till? Men nu när jag HAR frågat så känns det lite som att jag sjutit mig själv i foten lite. Tänk om hon frågar sen varför jag bad om adressen men sen inte hörde av mig tillbaka.

    Du har rätt, kanske bara ska skicka och se vad hon svarar.. Då får man väl reda på en gång för alla om hon ens vill ha mig i sitt liv..

  • Anonym (trött!!)

    Tack snälla ni för alla svar och kloka råd. Jag har postat kortet nu. Så får vi se vad hon beslutar sig för att göra.

  • Anonym (trött!!)

    Bara en liten uppdatering för de nyfikna:
    Jag skickade iväg ett inbjudningskort och hon skrev snabbt till mig och var överlycklig och sa att hon gärna kommer! Nu håller hon på och kollar efter flygbiljetter :) Så kan det gå! Hoppas att detta event leder till att hon håller mer regelbunden kontakt i framtiden :)

    Tack för alla goda råd och förstående ord!

Svar på tråden Vad göra åt en vän?