Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Konstiga mått på tärnklänning

    Oftast mäter man fel när man mäter höftmåttet. Det är väldigt vanligt. Speciellt om man har lite rumpa och försöker få måttbandet från höftben till höftben (då glider nämligen måttbandet upp eftersom det är smalare längre upp, och så får man nästan ett till midjemått istället.
    Jag brukar ta måttbandet och liksom "sätta ihop det" i den storlek jag tror att jag borde ha över höften och sen bara låta det åka ner över höfterna (jag har det runt midjan och sätter ihop det med en klämma eller gem eller nåt så det blir som ett bälte och sen släpper jag det).
    Om det åker direkt ner på golvet så var det ju för stort, om det liksom "fastnar" ovanför höften så var det för litet och då är det bara att ändra måttet och testa igen.
    Det brukar bli bra när det liksom saktar in över höfterna och om man "vickar lite" på höfterna så kan man få det att åka ner en bit. Beroende på hur stor rumpa man har så kan det antingen då fortsätta ner på golvet eller fastna på rumpan Flört 

    Lättast är dock att ta hjälp av någon. Det brukar inte vara så dyrt att få hjälp av en sömmerska att mäta Glad 

  • Chicita
    Lillasyster Tärna skrev 2013-05-17 11:29:34 följande:
    Jo du har säkert lagt måttbandet på rätt ställe. Men när man mäter på sig själv så brukar just höftmåttet bli missvisande pga att måttbandet glider när man försöker dra åt och få en bra avläsning.
    Därför är det bra att vara två när man mäter så att den ena kan hålla i måttbandet i rätt höjd bak. För just höftmåttet är lite som att försöka mäta en uppochnervänd tratt... Flört

    Hoppas du får bra svar från kundservice.
    Och det brukar vara bra sömnsmån på klänningarna. Just för att man ska kunna justera både in och ut. Så det borde kunna gå att lägga ut klänningen lite i varje söm så att den passar om det bara är några cm som skiljer.
    Och annars kan ett par spanks (eller liknande hålla-in-fläsket-trosor) kapa nästan en hel storlek på höftmåttet Glad 
Svar på tråden Konstiga mått på tärnklänning