Inlägg från: Anonym (LyckligtGift) |Visa alla inlägg
  • Anonym (LyckligtGift)

    Post-bröllopsdepression? Ni som redan är gifta

    Är jag knäpp eller finns det fler (ny)gifta som gått igenom samma sak? Behöver lite input

    Jag och min man gifte oss för snart en vecka sedan och hade ett helt fantastiskt bröllop och fest. Det är verkligen en av de roligaste dagarna i mitt liv och jag kan inte ha önskat mig en bättre bröllopsdag. Men jag har blivit lite tagen på sängen av min reaktion efter. Jag känner mig nedstämd, ledsen, och en stor tomhet... Och det känns så jävla fånigt! Jag borde ju vara glad, och det är jag samtidigt också. Men tomheten är så överväldigande. På ett sätt är det väl inte konstigt, bröllopet har ju varit en stor del i vårt liv hela det senaste året, och nu är det inte det längre. Är det någon som känner igen sig och gått igenom samma sak? Hur lång tid kände ni såhär? Vad gjorde ni för att komma över det?

  • Svar på tråden Post-bröllopsdepression? Ni som redan är gifta
  • Anonym (LyckligtGift)

    Tack alla!

    Gällande bröllopsresa så har vi planerat för Sydafrika så det blir inte av förrän till jul då det är vinter för dem nu och därmed ganska mycket regn. Så det dröjer ett tag till, även om det ska bli kul att planera för det. Fotona väntar jag fortfarande på från fotografen, hoppas att det "släpper" lite då, det är ju först när de kommer som man kan börja pilla med tackkort, fotoalbum och allt sånt. Känns som att det är lite av ett "vakuum" nu. Jag tror att det görs lite värre av att jag för tillfället är arbetslös och nu börjar inte jobba igen förrän 1a juli och går hemma just nu vilket inte hjälper heller.

  • Anonym (LyckligtGift)
    niriel skrev 2013-05-15 09:00:50 följande:
    Jag har hört många som har sagt samma sak, att det blir tomt efteråt, och det kan jag förstå. För vår del var det ganska intensiv planering under stora delar av ett år, och sen...poff! Allt klart! Vi lade bröllopsresan vid nyår (gifte oss i juli) så vi hade den att se fram emot och "småplanera" inför, det tror jag hjälpte mig väldigt mycket. Men när en händelse som tar så mycket av ens tid under så lång tid plötsligt är klart, det är väl rätt självklart att det blir ett tomrum.

    Om jag ska försöka komma med något tips.. Vi hade "planerings-måndagar" inför bröllopet, det kunde vara en dag att bestämma och beställa inbjudningskort, en dag att bara "götta" sig åt vad som komma skulle, en dag att göra bordsplacering och liknande. Vi omvandlade det till "mys-måndagar", så att vi fortfarande vek tid för det, men istället kanske läste gästboken, tittade på bilder, valde foton till tackkort, tittade på kartor inför resan och liknande, så att vi trappade ner. Efter bröllopsresan har allt varit "som vanligt" igen! 
    Vi har ju samma situation med vår bröllopresa, som inte är planerad förrän i december då vi vill till Sydafrika. Vi har börjat planera så smått och jag har tagit fasta på det alla andra kloka brudar redan har skrivit - att planera in för andra roliga saker.

    Ditt tips om era "bröllops-måndagar" tycker jag är superbra, det ska vi ta fasta på :). Tomrummet börjar redan kännas lite mindre så det går ju åt rätt håll även om det kommer och går
Svar på tråden Post-bröllopsdepression? Ni som redan är gifta