Inlägg från: Marjasinus |Visa alla inlägg
  • Marjasinus

    Kan man bara bjuda vissa barn?

    Jag kommer aldrig förstå varför den här frågan om barnfritt eller inte är så laddad. Varesig från arrangörer eller gästers sida.

    Om vi hade valt att ha ett barnfritt bröllop så hade det mer handlat om vilken stämning man vill ha på festen och att folk inte behöver ta hänsyn till barn när det kommer till hur mycket alkohol de vill dricka eller vad de vill säga i sina tal e t c. Om då någon prompt vill ha med sina barn ändå (eller om det är barnen som själva gärna vill följa med) så ställer det ju ganska höga krav på föräldrarna.

    Men varför någon som fixat barnvakt skulle ta illa upp om de kom på festen och såg andra barn där - det kan jag verkligen inte förstå. Vi fixar ofta barnvakt även om hon hade kunnat följa med bara för att det är härligt att vara bara vi. 

  • Marjasinus
    sommar2014 skrev 2013-05-11 21:24:06 följande:
    Kompisars barn är en annan sak, dem umgås man inte med på samma sätt och man har inte samma relation. Hur vi kommer att bjuda in andra barn har vi inte bestämt. Våra syskonbarns mest självklara barnvakter är ju med på festen, det är ju en annan aspekt som gör det mer självklart att bjuda dem.
    Det kan man nog säga som en generell sanning, det beror ju lite på hur nära rent geografiskt man bor sin familj. Jag umgås mycket mer med mina kompisars barn som bor i samma stad än min brorson som bor 20 mil bort. Så att säga att det är ok för att det är familj tycker jag blir fel.

    Det ligger mycket i det som PB skriver. Man behöver inte se på barn som ett bihang till föräldrar utan det står ju dig fritt att bjuda vem du vill oavsett ålder. 
  • Marjasinus
    Marjasinus skrev 2013-05-11 22:00:13 följande:
    Det kan man nog säga som en generell sanning
    Glömde ett _inte_
  • Marjasinus
    knackamackadam skrev 2013-05-12 07:22:24 följande:
    Jag tycker att det är jäkla dåligt att komma och säga att "barnen förstår inte varför de inte får komma". Antingen har man väldigt korkade barn (och det tror jag inte) eller så har man inte bemödat sig med att förklara det för barnen för att de vuxna inte fattar varför deras avkomma inte får vara med. Våra barn vill helst följa med på ALLT. Det får de inte. Det brukar inte vara något problem för dem att förstå. Det finns fester för barn och så finns det fester som är för vuxna.
    Trådar som handlar om gäster som vill krångla med sina barn finns det så många av, låt oss inte gå den vägen (igen) Glad

    Jag skulle aldrig försöka bjuda in mitt barn heller på en barnfri tillställning, men jag skulle inte försöka få med min mamma/moster/lillebror heller. Och det senare tror jag är otänkbart för de flesta men inte det första, det är ganska spännande.
  • Marjasinus
    Loveit skrev 2013-05-13 18:21:27 följande:
    Jag tycker nog inte att det är riktigt okej. Det beror väl på av vilken anledning man vill ha barnfritt medan andra barn är bjudna. Jag tänker att brudparet vill vara utan barnspring och stoj och därför ha barnfritt samtidigt som det ändå blir stoj när t.ex syskonbarnen kommer. Sedan tycker jag att det är helt annat att barn som inte får någon barnvakt får följa med för då har brudparet valt att hellre ha med hela familjen än ingen.
    Men nu är det ju brudparet själva som ställer frågan.
  • Marjasinus
    passionsblomman skrev 2013-05-14 09:55:20 följande:
    Nä, jag tycker det verkar finnas ett grundproblem i hur vi betraktar oss indelade i åldersgrupper och att det skapar sådant här för att vi inte längre ser individer (fast i är så galet individfixerade numera). Samtidigt verkar föräldrar se barn som en direkt förlängning av sig själva och ha svårt att andras hela värld inte snurrar runt mitt barn.

    Det är värt att fundera lite på hur det kan ha blivit så att detta är en så laddad fråga-jag tror inte den har varit det bakåt i tiden.
    Du har väl en poäng, samtidigt så har jag nog sällan upplevt människor så lättstötta som nu eller människor så nervösa för att trampa folk på tårna.
  • Marjasinus
    passionsblomman skrev 2013-05-14 11:53:09 följande:
    Jag tycker ibland folk verkar mer ledsna över att "fan nu fick ju inte jag full utdelning på min egen lysande idé" än att man är så vidare bekymrad över att man skulle gjort något fel.
    Huvudet på spiken, tror jag.

    Jag tror de flesta skulle må bättre av att ta sitt bröllop (och kanske sitt liv) på lite mindre allvar. 
Svar på tråden Kan man bara bjuda vissa barn?