Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Betalade ni nått åt tärnor och bestman samt köpte ni någon present??

    Vi erbjöd 500:- per person i bidrag till kläder men det tackade dom nej till.
    Blommorna tyckte jag var upp till mig att betala om jag ville att dom skulle ha något. Och det ville jag faktiskt... Jag kom ihåg hur jobbigt det var att inte ha någonstans att göra av händerna när jag var tärna nämligen. Och en bukett hjälper till med det även om den är liten.

    Annars betalade vi för tärnornas sminkning eftersom MUA:n ändå kom ut på plats och sminkade mig. Det kostade inte så mycket mer att ge dom proffssminkning också. Dom måste ju också få känna sig fina tyckte jag.
    Håret satte ena tärnan upp (både mitt, sitt eget och den andra tärnans) eftersom hon är väldigt duktig på sånt. och sen fick både tärnorna och marskalkerna varsitt halsband. Olika - för att passa temat och deras personlighet.
    Hon som satte upp mitt hår fick även ett par matchande örhängen bara för att hon var spindeln i nätet och gjorde mest.

    Till alla gäster (även tärnor och marskalker) så gav vi ett annat halsband. Ett trollkors. Alltså en skyddande lyckoamulett som passar in i medeltidstemat. Vi ville ge alla ett fysiskt minne och något som inte behövde hamna i en låda. Med halsbandet följde en lapp som berättade om vad det var för något. Och även ett tips att hänga det ovanför ytterdörren om man inte ville bära det. Glad

    Som en sista grej (det var inte tänkt från början men tanken växte fram under planeringens gång) så köpte vi in keramikbägare till våra föräldrar, tärnor, marskalker och toastmastrarna som en extra gåva.
    Dom fick använda bägaren under middagen och sen ta hem den. Toastmastern fick även en matchande kanna till. (som vi också använt under kvällen).

    Egentligen tycker jag inte att man behöver ge massa presenter. Speciellt inte om man inte har råd egentligen.
    Jag skulle hellre lagt pengarna som man tänkt lägga på presenter - på att minska kostnaderna för tärnor och marskalker. Alltså ett bidrag till kläder, få makeupen fixad, håret fixat eller liknande.
    Och sen skulle jag ha bjudit in dom till en hemlagad middag när alla bilder kommit så att dom fick en förhandstitt...
    Jag skulle ha uppskattat det den gången när jag var tärna i alla fall. Glad 

Svar på tråden Betalade ni nått åt tärnor och bestman samt köpte ni någon present??