• Redaktör Kristin

    Tävling! Berätta om bästa frieriet och vinn en ring!


    Berätta om bästa frieriet och du har chansen att vinna en fin och smart ring. Lycka till!
  • Svar på tråden Tävling! Berätta om bästa frieriet och vinn en ring!
  • Äriqa

    29 februari 2012 slog jag till. Va inte nervös alls. Fick dock vänta till sent på kvällen innan Sambon kom hem. Vid 9 tiden på kvällen kom han hem och jag propsade på en promenad. Ringen låt och brände i fickan och jag va SJUKT nervös. Vi gick en liten promenad ut ur samhället och stannade och tittade på den underbara sjärnklara himlen. Jag gick ner på knä och frågade om han ville gifta sig med mig! Det dröjde en liten stund och sedan fick jag ett SJälvklart JA! På vägen hem skojar han med mig och säger." Jasså!? Du hade koll på att tjejerna fick fria ida!"


     


    Hade köpt en silverring på nätet och själv graverat in "EVIG KÄRLEK"


     

  • SingingFantacia

    Vet inte om det är det mest romantiska frieriet med det är vårt.
    Det är så att jag efter flera dåliga efarenheter av förhållanden i bagaget har ett otroligt dåligt självförtroende.
    Vi hade min bästa vän över på middag och Jag och min flickvän skojbråkade med varandra men hon hörde att det låg lite sanning i mina ord när jag sa varför är du tillsammans med mig för jag är ju så hemsk.
    Hon gick snabbt in i sovrummet och jag tänkte NEJ nu stcker hon jag vill inte det jag älskar henne. Så jag hastade efter. Jag säger till henne du får inte gå med stora tårar rullande från mina kinder.
    Hon tog mig i sin famn och kramade mig hårt. Tog upp sin telefon och visade en bild på två ringar och sa: Tror du att jag försöker luska ut din ringstorlek för att kunna beställa dessa om jag ville gå här ifrån.
    Det var inte meningen att det skulle bli så här men vill du gifta dig med mig?
    Jag blev så chockad att jag inte kunde prata. Jag grät ännu mer och bara nickade. Chocken släpte efter tre timmar. Min bästa vän grattade oss och vi berättade för andra vänner två dagar senare på nyår 2011 och vi gifter oss i Augusti i år.


  • kärlekensbrudpar

    Vad fina frierier :) vi var på min morbrors 40 år fest. Vi gick en promenad och pratade :) och han slänger ur sig att han vill gifta sig med mig :) jag blev så enormt lycklig och vi båda hade nån glädjetår :) det var ett enkelt och personligt frieri men precis så vill jag ha det. Det kom från hans hjärta när han tyckte det kändes rätt att säga det :) nu mindre än ett år senare ska vi ha festen på samma plats :)

  • MariaochDaniel

    Jag friade till min sambo 18 augusti 2011.
    Vi var på ett dansarranemang (vi dansar båda två) ute vid en strand.
    Jag tog med min sambo ut på en udde precis bredvid stranden där festen var, jag var jättenervös.
    Detta var något jag tänkt på ett tag, men visste ändå inte vad han skulle svara. Jag lånade en pannlampa och en lykta så vi skulle kunna se något. Klockan var runt 23, och det var kolsvart ute.

    Väl ute på udden, satte vi oss ner i gräset och pratade lite.
    Kom försiktigt in på ämnet kärlek och beskrev min kärlek till honom. Han förstod ingenting! =)

    Jag tog då fram ett kinderägg. Detta för att det är sambons favoritchoklad.
    Under tiden han öppnade ägget skulle jag läsa en fin dikt jag skrivit. Dock hade lyktan slocknat så jag sket i att läsa den. Jag talade från hjärtat istället. När han öppnat ägget såg han två ringar istället för en leksak och jag frågade då:
    "Vill du förlova dig med mig? Men detta är inget frieri, för det får du göra senare"
    Han svarade ja, vi skålade i vin som jag hade med mig och åt upp chokladen och sen gick vi tillbaka till dansfesten och fortsatte festa och visa upp våra ringar..... =)

    Ett mysigt och romantiskt minne. Själva frieriet gjorde sambon senare på en restaurang på vår 2-årsdag och då kändes allt liksom spikat, då var det på riktigt, att nu var det dags för planering inför bröllopet!

  • astakanasta

    Har inget frieri att berätta om, men det tänkte jag att det skulle bli ändring på om jag vinner ringen! Förmodligen skulle det bli ett spontant frieri när andan faller på, kanske på balkongen i sommar eller på skogspromenaden... För visst får man fria som tjej trots att det inte är skottår? ;)

  • emelieparstam

    Här är våran fina historia om när min blivande friade till mig:

    Det hela började med att vi pratat mycket om att vi skulle förlova oss, men skulle vi göra de innan han åkte på sin mission eller skulle vi göra det efter mission.  I Augusti 2012 hade vi varit på eksjö stadsfest och var påväg hem dagen efter, jag frågade då min blivanade om han ville göra något tillsammans innan han åkte iväg i december 2012.

    Svaret jag fick av han var att jag vill åka på ett spa, när havet och bara ta det lungt. Jag blev ganska paff över att en kille säger det.... men samtididigt väldigt glad =)

    Vi kom hem och dagarna gick 1 vecka senare hade vi bokat en helg 23-25 november 2012 på Skansen Hotell i Båstad. ( i smyg beställde jag inte champange för vi skulle ha lite mysigt när vi kom fram)

    Dagarna gick och han hade mycket med jobbet och så.. var iväg mycket.  Jag fyllde år den 4 okt och vi gick ut och åt och började då diskutera förlovning igen och då blev han arg på mig och sa att de blir inget fören jag kom hem igen.. Jag blev också lite arg men tänkte efter en stund att va skönt då lägger jag de undan och tänker inte på bröllop nästa år..

    Så till helgen den 23-25 november:

    Det började med att vi åkte ner mot båstad på fredag vid 12. Min kille hade blivit stört förkyld så de var lite tråkigt. men vi kom ner och checkade in och så. Han frågade direkt när han kommer in i rummet, vad är de för något? varför står det här? Jag svarade att jag tyckte bara vi skulle ha mysigt. =)

    Vi var på spa avdelningen och åt sen en god 3 rättersmiddag och gick upp på rummet vid 20 för han var trött och jag ville se på tv ;)

    Han somnade som en stock ( eftersom han var grymt förkyld). Så där låg jag och tittade på tv och sen släkte jag lampan vid 22.

    Lördag den 24 november 2012 :

    Vi vaknade, gick upp och åt en god frukost. jag tyckte min kille var lite konstigt men tänkte de beror nog på förkylning. sen blev de spa, lunch och behandlingar.

    Kvällen kom och vi skulle på vinprovning kl 18.00, jag byte om och stod och fixade håret när min kille säger
    jag måste gå till bilen och hämta en iphoneladdar, jag svarade men då måste du se att de finns usb uttag på tv eftersom de var bara sladden som fanns i bilen. ( I bilen låg min ring)

    Vi gick till vinproving och jag tyckte han var väldigt tyst men vi  lyssnade och smakade på olika viner. när det var slut skulle vi gå ner till resturangen för att ta var sin drink innan middag. Vi gick ner från trappan och på väg ner hade jag fått maska på strumpbyxorna så fick gå tillbaka till rummet och byta om och såklart kunde han då gå till bilen.

    Ner kom vi till resturangen och han beställde drinkar till oss. Har aldrig sett han dricka den så fort ( han var visst nervös)

    Vi åt sedan vår förrätt och varmrätt och hade väldigt mysigt.. servetrisen kom och frågade om vi ville ha efterätten nu, men jag svarade nej för var så mätt och min kille blev visst lite arg, han skulle fria efter den...

    Men de blev ingen och han gick på toaletten och så..

    När han kom tillbaka så satt vi och pratade lite och sen la jag min hand på bordet och då lägger han sin hand över mig och säger: Jag har suttit här och funderat ut något fint till dig men kommer inte på något, vill du gifta dig med mig?

    Ja svarade jag och var sen i chocktillstånd och var tyst.

    champangen kom in och vi fick vår efterrätt och två damer brevid oss undrade lite vad som hade hänt.. men fick reda på när severtisen kom och sa att vi inte fick något dessertvin men de behövs inte svarade vi.. till slut pekade min kille på min hand och då skrek hon herregud har ni förlovat er...

    Så hela resturangen hörde det.

    mer champange kom in från dem som satt brevid oss så de var så gulligt..
    Efter någon timme så kunde jag inte sitta kvar så sa att vi var tvunga och gå upp. På hotellrummet så kunde jag inte hålla mig längre utan tårarna spruttade och jag var så lycklig och glad.

    Min kille somnade och jag låg i sängen och försökte somna men somnade till slut 04.30 och vaknade 8.00 och var hungrig, blev frukost och en lugn söndag på spaet och åkte sen hem.

    Denna helgen är den bästa helg som nånsin hänt mig och så fint och romantiskt.

    vi har varit tillsammans i 8 år och detta var så fint vad min blivande Man hade gjort.. och ni ska veta han har planerat det sen i Augusti 2012 när vi bokade in helgen =) och kunnat hålla sig...

    Han åkte sedan på sin Mission i december och jag planerar ett bröllop här hemma... Men de har snart gått 6 månader sen han åkte och kommer hem till mig igen :D

    Vi blir Man och Hustru den 21 september 2013 i Ljungarumskyrka i Jönköping <3

  • Nicch

    Bästa frieriet var helt klart de min fästman gav mig.
    Dagen efter vår andra dotter hade fötts hade vi fortfarande inte diskuterat bröllop eller om vi skulle förlova oss. Jo, kanske lite grann iofs men det var hela  tiden i banor att P inte ville köpa vilken ring som helst.
    Jag skulle ha en speciell ring, en ring i platina var drömmen.

    Vi kommer hem på söndag em, våra familjer kommer för att gratulera oss och nytillskottet, har lagat god middag och gjort i ordning efterrätt. Vart alldelles bortskämda :)
    Svärmor tar fram champagne när vi ätit färdigt för att skåla att lillasyster äntligen kommit till världen. Min sambo tutar i mig att jag nog kan få unna mig en sipp från champagne-glaset när han kläcker ur sig:
    Men älskling? Kollar man inte i glaset innan man dricker?
    Varpå jag kontrar med: Nej, vadårå? *tittar i glaset, ser en glittrande ring* och säger: Va fan!
    Svärmor, P's farmor som också var där och min mamma börjar gråta. Jag börjar nästan gråta och P står där alldeles nöjd och frågar om jag vill du förlova mig med honom?

    Ringen som låg i champagneglaset är en ring P fick av sin farmor som i sin tur är hennes mammas gamla platinaring från WWI, första världskriget. En ring som hon väntat på att få ge någon av hennes barnbarn.

    Jag bär min förlovingsring med stolthet, det är den mest vackraste ring jag sett & jag bär ju även en bit av min älskades historia. 

  • Tjörnbrud

    Vi var på semester i Sydafrika och Victoria fallen 2012 när min blivande passade på. Vi hade pratat lite löst om det men inte mer än så. När vi skulle till Victoria fallen så sa min kille att på söndagseftermiddagen ville han bestämma vad vi skulle göra. Gissa vem som blev nyfiken. På dagen satt vi vid poolen och drack gott. Jag fick manikyr och pedikyr. På eftermiddagen skulle vi åka bort, fick inte veta något. Blev upphämtade av samma person som hade kört oss från flygplatsen till hotellet. Till slut såg jag, vi skulle åka helikopter över Victoria fallen. Fräckt, precis vad jag hade velat göra. Vi hade fått en egen helikopter (tydligen fick min blivande betala för en extra person så vi kunde få vara ensamma i helikoptern med piloten)..en kille som jobbade där kom smygande med två glas och en champangeflaska bakom ryggen och hällde upp till oss.. När vi var i luften och åkte runt över fallen läste min älskade ett otroligt fint brev han hade skrivit, där han avslutade med en fråga om jag ville dela resten av mitt liv med honom och så kom ringen fram, samtidigt spelade piloten My heart will go on i bakgrunden. Mer romantiskt kunde det inte bli. På kvällen åt vi traditionell sydafrikansk mat med massor av musik och dans, riktigt roligt. Allt detta hade han ordnat med under resan (förutom de provisoriska ringarna, de hade han med sig) tillsammans med Sydafrikaresor som vi reste med. Champangen bjöd Sydafrikaresor på. Kunde inte fått ett mer romantisk och annorlunda frieri :)

  • Fiercedolly

    Vår förlovningshistoria kan vid första anblick kanske inte verka så värst romantisk men vi skrattar alltid när den kommer på tal och den är unik precis som vår kärlek.


    Jag och min sambo hade vid tidpunkten för vår förlovning varit ett par i två år. Jag hade länge tänkt på giftemål och drömde om att min sambo skulle fria i samband med en festival eller hårdrockskonsert(Inbitna hårdrockare som vi är var detta det mest romantiska jag kunde önska).


    En kväll var ett av våra gemensamma favoritband i stan och vi var självklart där. Vi hade en underbar kväll och efter några blöta timmar efter spelningen med bandet åkte vi hemåt, något överförfriskade. Efter att ha spytt i taxin hem och fått en nota på 1500 kr(som min sambo snällt betalade) så hamnade jag på köksgolvet där jag insåg att nu är det dags, inte behöver väl jag vänta på att min sambo ska fria till mig. Med något sluddrig röst ger jag min sambo en kärleksförklaring och friar med orden "jag vill vara med dig för alltid och jag vill att du ska vara min helt och hållet". Det visade sig att min sambo gått i samma tankar men inte vågat fråga. Och vi bestämde oss direkt för att förlova oss officiellt under lite "finare" omständigheter.


    Jag hade alltid drömt om ett stort frieri men är så glad för den där kvällen. Det gav oss ett lite udda minne, och tänk den dagen våra framtida barn frågar hur det gick till när vi bestämde oss för att gifta oss. Men jag tycker att ett frieri inte behöver vara på ett visst sätt. Det är upp till varje par och vi behöver inte skryta om någon häfitg och dyr kväll. I efterhand berttade min sambo att när jag låg där och friade till honom så insåg han varför han älskade mig så mycket och ville dela mitt liv med mig. Han ser mig som en kvinnig kvinna med klass men som också törs sticka ut och inte alltid passa in i formen för hur man ska vara. Vi älskar att berätta om vår förlovning och det är alltid lika kul när folkbrister ut i skratt. Stora gester med rosor och överraskningar släng er i väggen! :D Vi har i all fall den roligaste berättelsen och vi kommer aldrig att glömma den dagen!

  • Fannyterez

    Min sambo och fästman friade till mig förra året i april. Det var en lördag och började med att jag fick frukost på sängen. En trevlig start på helgen tänkte jag bara, inte mer med det. Efter frukosten sa min sambo att han skulle gå iväg ett tag och fixa lite grejer. Efter nån timma ringde han och sa att jag skulle ta på mig ytterkläder och gå ut i trappuppgången. Där var ett snöre fastknutet i trappräcket. På en lapp stod det: "Följ snöret". Så gjorde jag det, tänkte att det är väl inte så långt. Hade fel.. Följde snöret en bra bit hemifrån, igenom en liten skog som ligger nära lägenheten. Mötte ett par som skrattade och önskade mig lycka till. 
    Tillslut kom jag fram där han mötte mig, i en jätevacker skogsdunge där han stod i en ring av stora blockljus med rosenblad i mitten. Han hade med en portabel högtalare och spelade "vår låt" i bakgrunden.

    Så tog han mina händer och gick ner på knä, och sa det mest fantastiska sakerna som jag inte minns nu för jag blev så tagen. Och frågade om jag ville gifta mig med honom. Jag var helt tagen och jättelycklig, och vi båda började gråta när jag sa ja. Ringen jag fick var helt underbar, och idag är det snart ett år kvar tills vi gifter oss. Efter frieriet ristade vi in våra initialer på en stor trädstam i skogsdungen där flera andra gjort likadant. På så sätt skulle vår förlovningsdag förevigt  minnas. Sedan gick vi hem till lägenheten, där han bjöd på champagne och chokladdoppade jordgubbar. Jättemysigt och helt fantastiskt, vi ringde runt till vänner och familj och berättade den roliga nyheten! Hjärta


Svar på tråden Tävling! Berätta om bästa frieriet och vinn en ring!