Inlägg från: Principisessan |Visa alla inlägg
  • Principisessan

    Vad ska jag göra åt grannarnas musik?

    Vi har en granne under oss vars vuxna arbetslösa son bor hemma och spelar piano och trombon hela dagarna. Uselt dessutom. Hade han varit en talang så hade det till och med kunnat  vara lite trevligt med pianospel nån dag i veckan men att någon klinkar på samma låt i 2 års tid och dessuom spelar fel vid samma ställen, så ruttnar man ju. Det går inte att ignorera spelandet alls. Med tv eller stereo så blir det inte fullt så störande ändå. 

    Först bad jag snällt om att han skulle sluta spela, vilket han gjorde men de fattar inte hur jag än bett dem om att inte spela när vi lägger barnen. Det är omöjligt att då dem att sova när en idiot under sitter och jazzar loss.  
    Hans föräldrar verkar inte alls bry sig, pappan verkar lite skum och hälsar inte ens om man plingat på.

    Så vid något tillfälle skrev jag en lapp där det stod att de skulle skaffa replokal. Jag var bara så less på eländet.
    Istället för att ta till sig att deras grannar (vi är inte de enda) kanske inte vill lyssna på deras spelande så plinga mamman på hos varenda granne för att få veta vem som skrivit lappen. Jag sa att jo, det hörs väl att de spelar och förklarade det här med barnens läggtider åter igen. Och efter att hon lyriskt berättat om sin fantastiska talangfulla musicerande son, så lovade hon att de inte skulle spela dessa tider. Vilket hölls kanske 2 veckor.
    Tillslut så orkade jag inte mer eller ha någon sort dialog med dem för de fattar ju inte, så jag skrev till vår hyresvärd och förklarade att vi upplevde det som jobbigt. Vi hörde inget från hyresvärden men antagligen pratade de med dem, för han spelade mindre piano. 

    Detta utbyttes istället mot en synth och hörlurar, vilket ju hade varit jättebra om det inte vore för att fanskapet istället började stampa takten. Och nu menar jag inte att stampa takten som normalt folk utna han måste verkligen lyfta hela foten och slå den, hårt, i golvet. Om och om igen, oregelbundet och utan någon som helst taktkänsla. 
    Vi bor ÖVER dem och ändå hörs det jättemycket. Dessutom är vårt sovrum rakt över hans, så det hjälper ju knappast. 

    Jag har pratat med sonen som ju ändå är vuxen om vad det är som låter, och han säger själv att han "stampar takten". Innan det trodde vi att han hade skaffat trummor. 
    Så inget hjälper. Idioten slutar inte att spela. Jag vet att andra andra grannar också störs, det var ett par under dem som flyttade och tyckte det var en stor befrielse att slippa sonens spelande. 

    Känner mig som värsta surkärringen som klagar men jag hade hellre haft en granne som festade varje helg än den här grannen. Då hade man ju fått en paus iallafall. 
     

Svar på tråden Vad ska jag göra åt grannarnas musik?