Inlägg från: suewy |Visa alla inlägg
  • suewy

    Svart tärnklänning?

    Hej.
    Jag har valt väldigt roliga färger har jag märkt, har letat som en dåre efter fina silvriga klänningar. Men verkar omöjligt och få tag i den glans och färg jag letar efter.

    Funderar nu på att gå i vanliga affärerna och köpa en stilren svart klänning och sy fast ett olivfärgat band i midjan och ändra färgen på axelbanden till olivgrönt samt sätta gröna skor på hennes fötter.

    Tkr det kan bli vackert, men är rädd att folk ska uppfatta det som begravningsklädsel än tärnklädsel. Då hon matchar herrföljet också.. och så den olivgröna banden matchar mig och min klänning..

    hjälp.. 

  • Svar på tråden Svart tärnklänning?
  • suewy
    Chicita skrev 2013-05-02 21:18:43 följande:
    Är det en silvrig klänning eller en olivgrön klänning du är ute efter? Glad
    Jag kopplade inte rikigt där när du letat efter en silvrig och nu tänkt sätta olivfärgade band på en svart...
    Det finns ju inte mycket silvrigt i olivgrönt... 

    Din tanke om svarta klänningar med grön accent är inte helt tokig.
    Om det känns begravning eller inte är mer baserat på modellen än färgen känner jag själv.

    Men vi kan väl hjälpa dig leta om du kan beskriva mer vad du letar efter Glad 
    Jag var inställd länge på en olivgrön klänning, men hittade ingen som matchade mitt korsettsnöre som jag skall i klänningen (som är olivgrönt) Så silver ställde jag mig på sin för mannen skall ha en snygg silverväst och bestman och marsalker skall ha silverslips.
    Men nu brinner det lite i knutarna och vi har inte riktigt ''hunnit'' leta tärnklänning ännu av olika anledningar, mitt jobb, hennes jobb.
     1/6 smäller det liksom så har inte så mkt och tumma på. Jag började med detta i Augusti förra året, men inte fören nu blev tärnklänningen jagad.
  • suewy
    daniiel skrev 2013-05-02 21:10:28 följande:
    Jag tror att det kan bli jättefint med svart klänning faktiskt :) Jag tror inte att någon kommer uppfatta det som begravningsklädsel, alla vet väl om att det är bröllop dom är inbjudna till? ;)


    Jag tror jag kommer köra på svart med olivgrönt band i midjan och axelbanden och gröna skor. Jag älskar grönt och svart och hon kommer ju matcha herrarna och mig. 
     
    TACK för dessa bilder, har suttit här ikväll och nästan skakat och undrat över hur jag ska bära mig åt. 
  • suewy
    Chicita skrev 2013-05-02 22:49:08 följande:
    Aha... ja det förklarar ju saken...
    Jag började fundera på hur trött jag egentligen var när jag inte fick ihop silver och olivgrönt där (har jobbat lite väl mycket och sovit lite väl lite på sista tiden) Flört 

    Men kör på svart och olivgrönt, det blir snyggt.
    Om du vill få in silver på något sätt så kan du ju be tärnorna att bara bära silversmycken exempelvis Glad 
    Usch vad ni är bra allihop <3 

    Har även en fråga, när man byter efternamn, lär jag kontakta banken, transportstyrelsen, osv osv själv eller förs detta automatiskt när vi skickar in papprena till skatteverket om att jag tar mannens efternamn i samband med att prästen skickar in vårt vigsel intyg? 
Svar på tråden Svart tärnklänning?