• Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • 2015

    Förlåt om jag kapa tråden lite.

    Men jag gick  till en blomsteraffär och beställde blommor till min ring förlovning som var 2014-02-02. Gav floristen fria händer, sa bara vad för färg på klänningen jag skulle ha.
    Men färgen på blommorna i  min handbukett och i hans corsage var helt fel! 
    Jag menar att jag ahde förväntat mig att någon blomma skulle ha samma färg som min klänning. Men inte alls. Buketten var fin, men besviket att inte någon blomma var i den färg som min klänning. Som var också vårt färgtema. Jag kunde ej med att klaga på dem. Ville skriva av mig lite här istället.

  • Sara1991
    2015 skrev 2014-02-04 22:26:53 följande:
    Förlåt om jag kapa tråden lite.

    Men jag gick till en blomsteraffär och beställde blommor till min ring förlovning som var 2014-02-02. Gav floristen fria händer, sa bara vad för färg på klänningen jag skulle ha.
    Men färgen på blommorna i min handbukett och i hans corsage var helt fel!
    Jag menar att jag ahde förväntat mig att någon blomma skulle ha samma färg som min klänning. Men inte alls. Buketten var fin, men besviket att inte någon blomma var i den färg som min klänning. Som var också vårt färgtema. Jag kunde ej med att klaga på dem. Ville skriva av mig lite här istället.

    Hej ! Ingen fara alls . Visade du floristen ett färgprov på klänningen eller berättade du enbart vilken färg du ville ha ? :)


     

  • FrkJeppa

    Min fråga är... Vad brukar en brudbukett kosta Om man tänker sig dom vanligaste storleken o blommor... Vet att de är svårt att räkna men tänkte mest vad man ska räkna med i budgeten .

  • Sara1991

    FrkJeppa: Hej :) Den frågan är tyvärr helt omöjlig att svara på generellt . Det är som att fråga vad en brudklänning kostar , det går liksom inte att svara på bara så , då det varierar enormt. Du kan få en brudbukett som kostar 5000 likväl som en för 500. Vad priset landar på beror på många olika faktorer. Så som storlek , antal blommor, styckpriset på blommorna, vilken modell du väljer och sedan arbetskostnaden alltså hur mycket jobb floristen behöver lägga på buketten . Jag drar mig alltid för att svara på priser när folk frågar eftersom alla butiker sätter priserna individuellt så är det väldigt svårt för mig att uppskatta. Priserna sätts beroende på lokalhyra, fraktkostnader, löner, läge mm. Eftersom jag inte har någon som helst aning om vad du är ute efter för bukett så kan jag tyvärr inte räkna på ett pris. Så det bästa du kan göra är att boka in en konsultation hos din lokala florist så kommer hon hjälpa dig med allt kring buketten och även gå igenom priserna :)

  • Milos

    Hej Sara!

    Jag undrade mest vilka blommor som kan tänkas finnas (och vara relativt billiga) i mitten av maj? Själv tycker jag exempelvis att ranunkler är fina, men dels vet jag inte om det är rätt säsong, och dels vill jag gärna ha någon annan blomma med också.

    Tack  

  • lmcl

    Hej!
    Jag funderar på att ha en blomsterkrans i håret när vi gifter oss i slutet av maj, och hoppas att min tilltänkta florist kan fixa det. Vilka blommor funkar och håller sig snygga? Vi har rosa och lila i färgtemat, om det spelar nån roll...

  • sophieh

    Hej! Jag är ute efter en liknande bukett, men kanske med en eller flera liljor i. 
    Vad tror du det ungefärliga priset skulle ligga på?



     Hur förvarar man buketterna bäst? Bor i Uppsala och har en bekant som har butik längre bort, funderar på om vi kan hämta de dagen/kvällen innan?
  • 20110519

    Sophieh: Jag fick rådet av min florist att ha min bukett på golvet i garaget över natten. För den skulle stå mörkt och svalt över natten så var den vin till dagen efter. =) För min florist har inte öppet på midsommarafton då vi ska gifta oss. Så jag måste hämta den dagen innan. Så den kommer ligga i en kartong svalt och mörkt, som på garagegolvet =)

  • Sara1991
    Milos skrev 2014-02-05 09:15:37 följande:
    Hej Sara!

    Jag undrade mest vilka blommor som kan tänkas finnas (och vara relativt billiga) i mitten av maj? Själv tycker jag exempelvis att ranunkler är fina, men dels vet jag inte om det är rätt säsong, och dels vill jag gärna ha någon annan blomma med också.

    Tack

    Hej ! :)


    Att få tag på ranunkler bör absolut gå att få tag på , det kan variera lite från säsong till säsong men brukar finnas. Förra året så fanns dem att få tag på tills slutet av mig och början av juni. Så om du beställer från din florist i tid så bör det inte vara några problem :)


    När jag träffar en brud för första gången så brukar jag alltid råda henne till att inte fokusera så mycket på blomsorter . De är enligt mig att börja i lite fel ända och brukar göra det lite mer komplicerat eftersom de finns så oändligt många sorter. Då tycker jag att de är bättre att man börjar med att fundera kring vilken känsla man vill ha på bröllopet , finns det något tema eller någon Speciell färg som man kan influeras av . Och sedan när man gjort upp temat på brukar jag och min brud kolla på bilder av den valda klänningen och när jag tagit in all info så börjar vi kolla på blomsorter som passar de valda temat och den känsla som bruden vill förmedla. De brukar göra det mycket enklare att ha ett 10-20 tal sorter att titta på istället för flera hundra sorter Så mitt tips till dig är att fundera lite kring känsla och färger och sedan besöka din florist och med hennes hjälp välja ut blomsorter .

  • Sara1991
    lmcl skrev 2014-02-06 09:59:03 följande:
    Hej!
    Jag funderar på att ha en blomsterkrans i håret när vi gifter oss i slutet av maj, och hoppas att min tilltänkta florist kan fixa det. Vilka blommor funkar och håller sig snygga? Vi har rosa och lila i färgtemat, om det spelar nån roll...
    Hej ! Det bör hon bsolut kunna, den tekniken bör alla florister behärska :) Då tycker jag att du ska satsa på hållbra blommor så som santini ( kryssantemum) , limonium, elegansnejlika och brudslöja :) dem är väldigt hållbra och kommer hålla sig fina hela dagen :)
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)