Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Aline83: Har du erfarenhet av att binda buketter sedan tidigare? Har man ingen erfarenhet av detta sedan tidigare så rekkomenderar jag starkt att man går till en florist och får buketten bunden av ett proffs. Det är inte så lätt som många tror att binda en bukett , det finns alltså en anledning till att man behöver utbilda sig för att jobba som florist. Känner man att man gärna gör sin egen bukett för att man tycker att de är roligt så föreslår jag att man väljer en enkel rundbunden bukett med ex: rosor och lite gröna kvistar , med lite övning så ska det även som amatör gå att få ihop en fin bukett Därimot att jobba i oasis rekkomenderar jag dig starkt att undvika. Det krävs väldigt mycket kunnande och skicklighet för att på korrekt sätt göra en brudbukett i oasis. Oasisen är väldigt skör vilket gör att om man inte sticker rätt så kommer blommorna ramla ur. För att blommorna ska stanna i oasisen så gaffelskaftas varje blomma och fästs i oasisen med ståltråd. Det är alltså enormt mycket hantverk och kunnande som ligger bakom. Så om du gärna vill göra din egen bukett så satsa på en handbunden

  • Sara1991

    Marolo: Hej När man pratar med sin florist så är det väldigt viktigt att man är jättetydlig med vad man vill och inte lämnar några frågetecken . Om du har önkemål skriv dem tydligt eller låt floristen få fria händer men var övertydlig så de inte blir någon miss eftersom du skrivit att du vill ha vita blommor och att dem får sätta i ljusrosa om dem vill så är risken stor att du får en helvit bukett. Så var väldigt tydlig mot din florist

  • Sara1991
    Kidneybönan skrev 2014-01-23 15:35:41 följande:
    Hej Sara, Vi ska ha en utomhusvigsel den 1a februari. Jag har gjort en egen bukett av gamla broscher och ståltråd som tål alla väder. Jag skulle däremot vilja komplettera den med någonting runtom, dels för att den ska bli lite större och dels för att dölja ståltråds-stjälkarna och infästningen mot broschen. Gärna bara någonting grönt (som inte är granris) som tål att vara utomhus flera timmar mitt i vintern. Alla förslag mottages mycket tacksamt!/Kidneybönan    
    Hej :) Alla sorters grönt klarar sig fint utomhus i några timmar, det är när dem kommer in i värmen som dem sakta kommer att börja sloka. Om det räcker att dem är fina under vigseln så kan du alltså välja precis vad du vill :) Annars så bör du satsa på tåligare grönt som eucalyptus, tall , gran , cypress, blåbärsris , salal :) 
  • Sara1991
    Fannyterez skrev 2014-01-27 10:11:42 följande:
    Hej! Jag har en fråga. Jag har beställt min brudbukett som jag tror kommer bli jättefin. Däremot skall en vän till mig, som inte är florist men väldigt duktig på blommor, göra tärnornas buketter och best mansens corsage. Det ska nog endast vara brudslöja (blomman). Har du något tips på hur man gör på bästa sätt? Skall jag köpa en stor bunt hos en florist? Hur binder man brudslöja? Och finns den i olika färger? Skulle vilja ha en ljusrosa men vet inte om det finns...
    Hej :) Det brukar gå alldeles utmärk att beställa brudslöja i buntar från floristen . Prata med dem innan och förklara att blommorna inte behöver vara snittade eller rensade utan att du kan köpa bunten som den är. Du brukar man också kunna förhandla till ett bättre pris. 

    Brudslöjabinds precis som vanliga blommor, dem är lite skörare än många andra blommor så man bör bara tänka på att vara lite försiktig så man inte knäcker någon. Brudslöjan är vanligast i vitt men finns även att få tag på i rosa och andra färger, men är då färgade.  Ljusrosa brudslöja finns att få tag på , se bara till att beställa innan .

    Har din kompis gjort corsage tidigare? Det är nemligen liteknepigt och kräver lite hantverk och kunskap att få ihop de . Då man behöver kunna tekniker så som limning och lindning .
     
  • Sara1991

    Camben: Någon speciell behandling av blommorna gör vi som flotister inte . Man rensar på blad och taggar och snittar noga. De enda blommor som färgar av sig vid lätt beröring är Liljor och dem pistillerna tar vi alltid bort. Varför vill du köpa en vanlig bukett istället för att beställa en efter dina önskemål ?:)

  • Sara1991
    Camben skrev 2014-01-31 21:06:50 följande:
    Tack för svar Sara! Tyckte väl det lät konstigt, har aldrig hört om det. Tänkte köpa en vanlig bukett för att hålla nere kostnaden. Mvh Camilla
    När det gäller kostnader så är det inte mycketsom skiljer dem åt om det ens är någonting alls . Många butiker tar tyvärr ingen extra arbetskostnad för det extra arbetet som tillkommer vid ett brudbinderi . Men den eventuella arbetskostnaden som tillkommer tycker jag helt klart är värt det när man ser vilken mycket finare och mer välgjord bukett man får. och dessutom är den gjord efter just dina önskemål och färger. Gå in till din lokala florist och förklara din budget och eventuella temafärger osv. Så ska du se att du kan få en riktigt fin brudbukett för en bra päng. Änven om man säger ordet bröllop :)
  • Sara1991
    Sofie R skrev 2014-01-31 07:15:19 följande:
    Hur ska jag hantera syrener? Jag vill så gärna ha syrener i min bukett! Men floristen ställde sig tveksam till om det var en bra idè. Hon trodde att tillgången på syrener skulle vara begränsad och väldigt dyra. Vad tror du? Ska man våga plocka egna, men hur ska man behandla dem för att de inte ska nicka. Vi gifter oss 24/5.

    i butiker så är syren inte en så jättevanlig blomma eftersom den har ganska så kort hållbarhet och ett relativt högt pris, och kan därför vara lite riskabla att ta in. men om dem lägger in en beställning hos grossisten i tid så bör den gå att få tag på , men räkna då med att det kan bli ett rätt så högt pris. När det gäller att plocka egna blommor så är det alltid väldigt riskabelt. Dels för att man aldrig kan veta innan om blomman kommer att blomma just när du vill, du det varierar så mycket från år till år. Och dessutom så har blommorna man plockar i naturen mycket kortare hållbarhet när man sätter dem i vatten, så risken är ganska stor att syrenarna kan sloka. För att hantera dem på bästa sätt så skrapar du stjälken med en kniv längst ned, skär sedan ett snett snitt och sätt i ljummet vatten, plocka dem dagen innan användning.

  • Sara1991
    jools skrev 2014-01-31 11:47:31 följande:
    Hej!

    Jag ska ha en väldigt enkel, liten handbunden bukett, mer som en tärnbukett än en brudbukett. Jag vill ha nejlikor, ranunklar och rosor (ganska små, typ sådana som är i tip-pack när det kommer till stl) och lite limegrönt, typ bupleurum, eller va det heter. Jag vill att blommorna ska vara vita, kan ha lite limeton och svagt rosa. Ingen komplicerad bukett alltså och bara blommor som finns lätt att få tag på så här års.

    Jag funderar på vilken blomsteraffär jag ska gå till... den stora röriga där jag ser alla blommor och kan peka, med ung personal, eller den lilla, med en medelålderdam som får beställa hem?
    Och prismässigt ca, vad kan det kosta?
    Och vad tycker du min blivande ska ha för blomma i coursagen? En ros eller kanske en nejlika?

    Tack :)

    Hej :) Hur stor har du tänkt dig att du vill ha buketten ? Just ordet tärnbukett säger min inte så jättemycket om storleken då det varierar väldigt kraftigt, allt från att bara ha en enstaka blomma till att ha en lite kraftigare bukett. Pratar vi om ca 15 cm i diameter ? När är det som du ska gifta dig ? Alla dessa blommor ska gå bra att få tag på, det enda knepiga kan vara ranunklar om det är så att du gifter dig framåt sommaren.


    Vilken blomsterbutik du ska gå till är ingenting som jag kan vägleda dig med tyvärr, då jag inte har koll på så många butiker i landet , förutom i Stockholm. Du ska välja den butiken där du känner att du träffar en florist som ger dig den servicen som du känner att du vill ha . Där du känner att floristen är förstående, hjälpsam och lyssnar och kommer med ideer och att du hittar någon vars tankar överennstämmer med dina egna. Helt enkelt så ska du välja den butik som känns bäst :)

  • Sara1991
    2015 skrev 2014-02-04 22:26:53 följande:
    Förlåt om jag kapa tråden lite.

    Men jag gick till en blomsteraffär och beställde blommor till min ring förlovning som var 2014-02-02. Gav floristen fria händer, sa bara vad för färg på klänningen jag skulle ha.
    Men färgen på blommorna i min handbukett och i hans corsage var helt fel!
    Jag menar att jag ahde förväntat mig att någon blomma skulle ha samma färg som min klänning. Men inte alls. Buketten var fin, men besviket att inte någon blomma var i den färg som min klänning. Som var också vårt färgtema. Jag kunde ej med att klaga på dem. Ville skriva av mig lite här istället.

    Hej ! Ingen fara alls . Visade du floristen ett färgprov på klänningen eller berättade du enbart vilken färg du ville ha ? :)


     

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)