Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Vastrahult: Nej slänga den direkt efter brukar man nog inte göra . Vad jag har hört från brudar så brukar dem se till att ta många fina bilder på buketten under bröllopsdagen för att ha som minne och sedan ha den ståendes i en vas hemma så länge dem lever :) Om man torkar buketten så kommer den att få ett annat utseende än den hade på bröllopsdagen, blommor ser mkt annorlunda ut om dem är färska eller torkade.:)

  • Sara1991

    Filibustern: Hej :) Björkkvistar i vatten står väl levande ca 2 veckor innan dem torkar . Dem ser i torkat tillstånd i princip lika ut så brukar gå lika bra de :) bjorkkvistar med blad däremot står sig bara ett par dagar i blom innan bladen vissnar :)

  • Sara1991

    Fluff : Hej :) de hela beror ju lite på vilken känsla ni vill ha på bröllopet osv . Men de jag tycker är de finaste på sommaren med alla härliga sommarblommor är en lite vildvuxen ängsstil, lite vintage romantik . Med pioner , lejongap, riddarsporre, astillbe, stjärnflocka mm :) de tycker jag e väldigt vackert ihop :) men de beror som sagt på vilket tema på bröllopet ni valt :)

  • Sara1991

    Virrefo : Att ha bordsdekorationer och brudbukett som passar ihop tycker jag är de absolut finaste . Jag tycker personligen att brudbuketten ska vara en del i helheten och att man sa försöka knyta ihop allt genom tema, känsla och färg för att få en sammanhängande helhet. Oftast så vill man att brudbuketten ska stå ut lite mer än tärnbuketter och bordsdekorationer och då väljer man ofta att ha lite fler sorter i brudbukett och sedan ta upp någon blomma i dekorationerna. Tror de blir jättebra de kan du absolut göra dagen innan .

  • Sara1991

    Cuddly : Jag vågar aldrig rekkomendera att använda vilda blommor eftersom det aldrig i förväg går att veta när blommorna kommer att blomma . Jag rekkomenderar alltid att man har en annan plan ifall blommorna inte skulle blomma just då . Ge sneda snitt med vass kniv och sätt i kallt vatten , plocka dem dagen innan så dem får stå och dra vatten .

  • Sara1991

    Nutten : Hej Det är väldigt svårt för mig att ge dig nåt bra svar på detta då alla butiker gör olika. Jag har aldrig varit med om detta tidigare , att någon vill ta med egna blommor. Jag hade personligen tackat nej till ett sånt erbjudande då det i slutändan är jag som har gjort buketten som ska stå för den och då behöver jag kunna lita på att blommorna är i av bra kvalite . Men alla gör troligen olika i denna fråga så man får prata med sin florist för att få ett korrekt svar Så jag vågar tyvärr inte säga nåt mer detaljerat än så utan hänvisar till din florist så du får veta hur just dem tänker kring detta . För att svara på din fråga så brukar vi ta våra phalaenopsis stänglar från krukorkider

  • Sara1991

    MandyH : Priset på blommor varierar enormt mkt runt om i landet beroende på fraktkostnader, löner, hyra, läge osv . Det priset som jag anger är de priset ligger på i stockholm där jag jobbar. I min butik ligger denna bukett i den storleken på ca 900-1000:-

  • Sara1991

    Vastrahult: Hej Till en normalstor bukett på ca 20-22 cm så brukar jag räkna på ca 20 rosor och till en lite mindre bukett på ca 15 cm så brukar de gå åt 10-15 st,lite beroende på vilken ros man använder

  • Sara1991

    Maria466: Hej Självklart kan du ha liljekonvaljer i din brudbukett . Det enda du bör tänka på är att beställa i god tid innan så butiken hinner beställa hem dem. När jag tänker rockabilly så ser jag framför mig vitt, rött , svart , prickigt osv . Är det så som du har tänkt dig?

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)