Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Lindlund skrev 2013-06-23 15:02:25 följande:
    Åh, Anemonen är ju verkligen jätte vacker! :) Tror du den skulle göra sig i en droppe?
    Skulle tyvärr inte föreslå att ha anemoner i en droppe. Anemoner har  väldigt mjuka stjälkar så de kommer bli otroligt svårt att fästa dem i oasisen utan att dem går av . Så jag skulle avböja från de , men hör med floristen du ska anlita så får hon avgöra vad hon gör och inte :)
  • Sara1991
    Lindlund skrev 2013-06-23 15:27:23 följande:
    Sara: Tack så jätte, jätte mycket för all hjälp!!! :) Ska höra med floristen! :)
    De var så lite så :) Är bara kul att få hjälpa till och bidra med lite ideer :)
  • Sara1991
    FridaoJohan skrev 2013-06-23 19:19:49 följande:
    luktar alla liljor? min drömmbukett innehåller ju någon rosa lilja men vissa liljor luktar ju jättestarkt.
    Hej :) Finns i huvudsak tre olika varianter på lilja. Asiatisk lilja, trumpetlilja och orientalisk lilja. Asiatisk är doftfri medans orientalisk och trumpetliljan doftar . Orientalisk lilja är den som doftar mest :) Så vill du ha en lilja utan stark doft så välj den asiatiska :)
  • Sara1991
    HannaP skrev 2013-06-23 19:27:22 följande:
    Har inte läst genom tråden, säkert någon som har frågat tidigare...  men finns det någon "regel" på vilken typ av bukett (rund, droppformad m.m) man ska ha till en viss sorts klänning (rak, kort, mycket tyll, marängbakelse, enkel m.m)
    Hoppas ni förstår vad jag menar! 
    Hej :) De finns såklart riktliljer som man som florist brukar gå efter för att skapa en så bra helhetsbild som möjligt. Man brukar också anpassa buketten efter brudens längd och kroppsform för att också där skapa en bra helhetsbild :) Det handlar om proportioner. Ex. Om du är kort och har nätt kroppsform och vill bära en jättestor droppformad bukett så kan den få dig att se ännu mindre ut. Medan om du är bredaxlad, lång och har jättestor kjol så kan det nästan se lite fjompigt ut att ha för liten bukett .
     Sedan brukar jag personligen tycka att om du har en väldigt dekorerad klänning med exempelvis mycket rych, rosor, spets, rosetter eller annan dekoration så är de finast att ha en något enklare bukett. Kan annars bli rätt så rörigt . Men detta handlar såklart mycket om tycke och smak :)
  • Sara1991

    Hanna P : Jättefin klänning :D Även buketten är jättefin :) Men de enda som jag tänker på är att buketten och klänningen är i lite olika stil . Klänningen är väldigt romantisk och mjuk i form och detaljer medans kallabuketten är lite mer modern. Det är absolut inge fel med att mixa stilar , utan de väljer du precis som du vill :) De viktigaste är att du är helt nöjd med dina val :)

  • Sara1991
    HannaP skrev 2013-06-23 20:08:48 följande:
    Tack så mycket! Jag får fundera lite till... En "boll" med tex rosor är verkligen inte jag! 
    Då ska du absolut inte ha de ! Man ska absolut inte ha nåt för att någon annan tycker att de ska vara så utan allt handlar om tycke och smak. Och du ska ta precis det som känns bra för dig :) Vill du ha kallor så ta kallor :) Är nog bara jag som florist som tänker på sådana smådetaljer :)
  • Sara1991
    Emster skrev 2013-06-25 00:54:06 följande:
    Hej Sara,

    Jag ska gifta mig i början av augusti och tänker mig att ha en massa blommor i håret. Då min lokala blomsterbutik inte hade någon aning om hur de skulle anpassa enskiljda blommor för håruppsättningar (fästen till håret, klämmer etc) så tänker jag nu på att försöka fixa något själv. Hittade denna bild på hur man fäst blommor vid kvistar, som en midsommarkrans kan man säga men nättare... Det kan jag nog fixa själv. Jag är ganska pysslig men jag vet inget om blommor!

    Undrar därför om du kan tipsa mig om vilka blommor som står sig bra över dagen? Eller är det enda rätta att använda sig av sidenblommor? I så fall undrar jag om någon vet vart man kan hitta naturlika sidenblommor till ok pris... Jag älskar pioner men har förstått att det inte är säsong för dessa. Gillar också typ ranunkel och gammeldagsa rosor. Jag är öppen för förslag att använda ngt helt annat bara det är i samma stil, lite större blommor med vintagekänsla. Färgtoner jag tänkt mig är offwhite/gulvita  till ljusrosa till starkare rosa (gärna korall).

    Tack på förhand!
    Hej :)

    Nemen vad konstigt :o Är såklart lite olika vad man lär sig under utbildningarna , men någon genomgång av kransar och smycken brukar man ha . Det finns ingen annan florist på orten du kan besöka :) ?

    I princip alla blommor kommer att stå sig över dagen om de inte är så att du vill torka kransen de vill säga. De bästa är att du gör kransen innan och sedan lägger den i en plastpåse som du sprayar vatten i och sedan lägger i kylen :) Låt sedan kransen vara i kylen tills du ska ta på den . Jag gjorde i torsdags midsommarkransar som jag förvarade i kyl, på fredagskvällen så såg dem fortfarande ut som nya :)

    Pioner och ranunkler är tyvärr ur säsong . Men finns mycket annat fint som : nejlikor, kvistrosor, dahlia, prärieklocka, freesia, brudslöja mm .
    Riktig korallfärg är tyvärr svårt i blommor , den enda som finns i korall är hypericum , annars är de aprikos :)
  • Sara1991
    SiriochPer skrev 2013-06-25 15:24:39 följande:
    VIlken härlig tråd!
    Jag undrar hur långt innan man ska beställa en större mängd lösa snittblommor?

    Jag tänker att jag vill ha mycket blommor på borden och i lokalen, ska man då beställa till fredagen om man gifter sig på lördagen eller hur håller sig blommorna över natten? Tips på hur man förvarar dem? :)

    Hej :) Kul att höra :D


    Gärna 2 veckor innan i alla fall så att floristen hinner lägga in en beställning så att du får precis de blommor och färger som du tänkt dig :)


    Hämta blommorna dagen innan går alldeles utmärkt :) Snitta dem noga och sätt i vatten och ställ dem gärna svalt om möjligt . Ett förråd eller garage vore perfekt :)

  • Sara1991
    Sheltiegirl skrev 2013-06-25 20:52:25 följande:
    Hej! Jag funderar på att binda min bukett själv, blir nog en ganska stor mix av blommor och färger. En vanlig handbunden men inte extremt tät som en klotrund boll. MEN nu råkade jag tänka på att om man tar hela orkidekvistar så kan man få en liten droppform på buketten. Skulle det kunna bli snyggt med orkidekvistar med många blommor på och ex murgröna eller annan grön klängväxt? Tänkte att det ska finnas utspridda orkideblommor i bollen och att murgrönan går runt buketten som em krans och sedan hänger ner i en spets. Är jag helt ute och cyklar eller går det att genomföra? Har sett att vissa buketter har blommor utan stjälk hängandes i ex kvistar m.m. i vissa droppformade buketter, hur i sjutton håller dom sig i mer än någon timme?? Och hur fäster man dem? Jag är inte så kunnig men är pysslig och väldigt påhittig. Hoppas du förstod vad jag menade

    Hej :) Hur tänkte du med orkidee kvisten ? Om man binder in kvisten in i buketten som en vanlig stjälk så kommer den att peka rakt upp. Om du istället fäster den ovanpå så kommer den att peka rakt ut . alltså kommer de inte gå att skapa en droppform.


    Kommer bli väldigt svårt att skapa den bilden du har i huvudet på riktigt utan att använda sig av oasis. För att få murgrönan att fasta i en ram runt buketten så behöver du fästa den i någonting . Vanligtvis så fäster man den med nålar eller ståltråd i oasisen. Utan att fästa den så kommer den bara ramla av. Att få så att murgröna hänger rakt ned ska inte vara några problem , men den kommer då som sagt att hänga rakt ned och går inte att rikta i en spets eller så :)


    Jag skulle säga att om du inte har utbildning eller tidigare erfarenhet av blomsterbinderi och olika sorters tekniker så är detta en för avancerad bukett för dig att klara själv. Den sortens bukett som du beskriver är inte bara en vanlig handbunden bukett ( som bara den kräver mycket övning och kunnande) utan de är tekniskt en väldigt svår bukett. De finns en anledning till att droppformade buketter oftast är ganska dyra att beställ. För att de tar väldigt lång tid att göra och är även för en utbildad och van florist ett stort jobb som kräver mkt tid och expertis.


    Vill du väldigt gärna göra din egen bukett så är mitt tips att satsa på en enklare handbunden bukett :)

  • Sara1991

    Sheltiegirl: Förstår helt Vad du menar :) men tror tyvärr inte att de är genomförbart. Är inte så ofta som man hittar en orkidée med sån kraftig vinkel , även om du gör de så kommer du aldrig kunna få den att hänga rakt ned , den kommer då att gå av . För att få den rakt ned så behöver du hålla stjälkarna rätt in mot magen och de är ju inte möjligt . Murgrönan är väldigt lätt och kommer därför inte kunna tynga ned nåt .90 grader mot skaftet går att ordna men behöver ju vara mer än så , annars hänger den bara rakt ut . Hängande brudbuketter görs nästan alltid i Oasis :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)