• Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Gillar du din kropp?
  • Plättis

    Jag och min kropp har aldrig riktigt varit överens. I perioder älskar jag den, men ofta så hatar jag den. Det beror inte på hur jag ser ut, för det kan jag leva med. Jag ser ut som min mamma och min mormor gör - lite lagom rund och så. 
    Mitt problem är att jag ända sedan barnsben har haft problem med värk och att kroppen aldrig varit normal. Det har gjort ont och jag har aldrig kunnat/velat hålla på med fysiska aktiviteter på grund av det. Men eftersom kroppen ska hålla hela livet har jag börjat träna, efter 25 års lidande. Och då blev det bättre. Bara en aning, men det märktes fortfarande att det blev bättre. 

    Trots att jag hatat min kropp för att den gjort ont sedan jag var 10 år gammal så börjar jag kunna tycka om den nu. För det mesta. De dagar då den gör ont så är vi mindre överens, men det är mer sällan nu än förut.

    Så jag vet inte. Jag antingen älskar eller hatar hela min kropp. Men eftersom jag och min kropp (oavsett hur rund eller smal den är) ska leva hela livet tillsammans så har jag försökt lära mig att älska den oavsett vad den gör. Om min sambo kan älska mig även om jag är gnällig, har ont och bara är arg på livet så måste jag kunna älska mig själv också. 

  • filibustern

    yes. i do. i alla fall det allra mesta allra oftast. visst finns de svackor då jag önska jag hade smalare mage och större boobs, men oftast tänker jag att jag är inte pinnsmal, men jag är snyggt "mullig", boobsen kanske inte är speciellt stora, men tamme tusan jag tycker dom är perfekt! :P

  • SandraElisabet

    Jag svarade "visa delar", men det största problemet jag har med min kropp är att jag borde gå ner ca 10 kg i fett.
    Jag är naturligt kurvig med både rumpa och bröst vilket jag är nöjd med. Jag är ganska proportionelig, det är väll låren, brösten och överarmarna som är lite större än "normalt" (baserat på storlekar som passar midja/stuss) och det jag stör mig mest på just nu är haka och överarmar som gärna får bli mindre.

    Men jag är samtidigt så tacksam för min kropp! Solig Den låter mig se världen, njuta av rörelse, sex och närhet och även om jag gladeligen skulle läggain mig själv i en dator och ändra vissa grejer så är jag så glad över att ha en kropp som kan ge mig så mycket - Livet!

    Jag har imorgon slutfört 30 dagar av fitnessfighten. Det har inte blivit så mycket träning som planerat men av 30 dagar har jag tränat 20 och jaghar ätit bättre denna månad än vad jag gjort på mycket länge. Det är en vinst i sig. Vikten har ändrats -2 kg, men jag känner i kroppen att jag är slankare och starkare.
    Jag kommer fortsätta jobba mot mitt mål och njuta av resan så mycket jag kan.

  • Annamolly
    SandraElisabet skrev 2013-04-29 17:24:04 följande:
    Men jag är samtidigt så tacksam för min kropp! Solig Den låter mig se världen, njuta av rörelse, sex och närhet och även om jag gladeligen skulle läggain mig själv i en dator och ändra vissa grejer så är jag så glad över att ha en kropp som kan ge mig så mycket - Livet!
    Haller med dig! En annan sak som man kanske inte tanker pa... Jag har sett manniskor som har proteser i ansiktet (en som inte hade nagon nasa efter cancer, utan en magnetisk plast-nasa istallet, och tva som hade en malad "plastbit" som tackte omradet kring ena ogat, antagligen efter cancerbehandling). Jag har aven sett en man i affaren som inte verkade ha nagon underkake, hans haka var tackt av ett bandage och en halsduk. Alla stirrade pa honom. Nar jag ser sadant sa gar jag hem och tackar min lyckliga stjarna for att jag ar hel och relativt frisk. 

    I mitt andra ar pa universitetet borjade jag tappa haret flackvis pga stress. Forst blev jag helt chockad, men sedan tankte jag... OK. Whatever. Jag har i alla fall ett helt normalt ansikte. Huvudet gar ju att tacka med en peruk eller mossa. (Sedan gick det tillbaka som tur var).

    Om man var med om en olycka imorgon sa skulle man nog forbanna sig sjalv for att man gatt omrking och avskytt sin friska, hela kropp, tror ni inte? 

    Lite OT, men jag blir nastan lite arg nar jag hor folk saga att dom inte gillar sina kroppar. Det finns nog manga som skulle vara glada for att fa ha en "normal" kropp. 
    2013.06.22 Samos, Grekland
  • Jag han

    Nej!Jag avskyr min kropp. Finns nog inga delar jag är nöjd med..  Jag hittar fel på mig från topp till tå.. :( 

  • SandraElisabet
    Annamolly skrev 2013-04-29 18:34:04 följande:
    Om man var med om en olycka imorgon sa skulle man nog forbanna sig sjalv for att man gatt omrking och avskytt sin friska, hela kropp, tror ni inte? 
    Det tror jag absolut att man hade blivit!! Peppar peppar!!
  • WinterWonderland

    Jag är riktigt nöjd med hela paketet. Mest en mental grej tror jag då jag hade bulimi i tonåren och varit tvungenbba mycket med kroppsuppfattning och attityd. Tror jag gilla magen mest!

  • ThereseV

    Nej. Rent utseendemässigt skulle jag gärna gå upp ett gäng kg men det har jag accepterat att jag aldrig kommer göra. Kollar man träning/prestation så är jag inte nöjd med hur otränad & stel jag är, plus mina leder som gör så förbannat ont.. så det är väl den största anledningen till att jag inte gillar min kropp just.

  • Tooie

    Jag är mycket mer nöjd med kroppen nu! jag har gått ner 37 kg på mindre än ett år... jag har ca 10 kg kvar... känns toppen! :)

  • annie s

    Svarade vissa delar, men känns bättre och bättre. Har nyss gått ner mina 10 kg så nu är jag på en bra vikt för mig. Men eftersom jag fram till några år sedan varit underviktig(före barnen) måste jag nu bli bekväm med mig själv :)

Svar på tråden Gillar du din kropp?