Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Gillar du din kropp?

    Jag och min kropp har aldrig riktigt varit överens. I perioder älskar jag den, men ofta så hatar jag den. Det beror inte på hur jag ser ut, för det kan jag leva med. Jag ser ut som min mamma och min mormor gör - lite lagom rund och så. 
    Mitt problem är att jag ända sedan barnsben har haft problem med värk och att kroppen aldrig varit normal. Det har gjort ont och jag har aldrig kunnat/velat hålla på med fysiska aktiviteter på grund av det. Men eftersom kroppen ska hålla hela livet har jag börjat träna, efter 25 års lidande. Och då blev det bättre. Bara en aning, men det märktes fortfarande att det blev bättre. 

    Trots att jag hatat min kropp för att den gjort ont sedan jag var 10 år gammal så börjar jag kunna tycka om den nu. För det mesta. De dagar då den gör ont så är vi mindre överens, men det är mer sällan nu än förut.

    Så jag vet inte. Jag antingen älskar eller hatar hela min kropp. Men eftersom jag och min kropp (oavsett hur rund eller smal den är) ska leva hela livet tillsammans så har jag försökt lära mig att älska den oavsett vad den gör. Om min sambo kan älska mig även om jag är gnällig, har ont och bara är arg på livet så måste jag kunna älska mig själv också. 

  • Plättis

    Jag bestämde mig till slut för att svara ja. Jag tycker om min kropp och hur jag ser ut. Men precis som med alla långvariga relationer så bråkar vi ibland

Svar på tråden Gillar du din kropp?