Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Gillar du din kropp?

    Jag säger faktiskt ja...
    Det hade jag inte gjort för ett år sen.
    Det betyder inte att jag har gått ner massor i vikt eller tränat och fått värsta tvättbrädemagen...

    Jag var mycket smalare och mer vältränad för många år sen och jag var aldrig nöjd ändå med kroppen.
    Men på sista tiden har jag accepterat att jag ser ut så här. Det här är jag, och det verkar vara här där min kropp mår bäst eftersom det spelar tametusan ingen roll vad jag gör. Jag går varken ner eller upp i vikt längre.
    Alla värden är bra, förutom själva vikten då.
    Jag har lärt mig hur kläder kan påverka utseendet väldigt mycket. Och rätt längd och modell och färg kan göra att jag ser både smalare, längre och friskare ut.

    Det enda jag fortfarande har problem med är att bada offentligt.
    Gammal tävlingssimmare som jag är så har jag lite svårt att förlika mig med att jag mer ser ut som om jag har en inbyggd badring innanför baddräkten - än som den eltitsimmare jag en gång var och fortfarande känner mig som rent mentalt Tungan ute 

  • Chicita
    afturelding skrev 2013-04-29 12:39:57 följande:
    Jag svarade vissa delar. Men egentligen tycker jag om allt utom min vikt, så det blir ju lite tokigt att svara så. Proportionerna och allt sådant är jag nöjd med, men jag skulle vilja väga 5-10 kilo mer. Jag har alltid varit underviktig, men aldrig tyckt om det.
    Har du en osthyvel så kan du få lite av mig Flört
    Eller nej... det var ingen bra idé Tungan ute

    Men jag tror vet vad du menar, det kan vara precis lika illa att vara underviktig som överviktig.
    Det är ju mycket det där med hur kläderna passar som gör om man trivs eller inte. Och då kan ett par kilo hit eller dit göra underverk eftersom det kan påverka kroppsformen väldigt mycket om om hamnar / tas bort från rätt ställen liksom Glad 
    Att vara smal är  inte samma sak som att vara lycklig och nöjd. Jag känner flera smala människor som är mer missnöjda med sin kropp än vad jag är (att dom vill ha lite mer former främst av allt) och jag känner också samtidigt många överviktiga människor som tror att dom skulle bli lyckliga om dom bara tappade 10 kilo eller mer...
  • Chicita
    afturelding skrev 2013-04-29 12:51:34 följande:
    Det är ju en lite annan sak att inte vara nöjd men ändå finna sig i det, och att inte vara nöjd och vara fylld av komplex, menar jag.
    Ja precis Glad
  • Chicita
    Hotlena skrev 2013-04-30 08:54:33 följande:
    Jag svarade ja men efter att ha läst tråden så vill jag nog ändra mig. Jag tänkte självklart på en gång på utseendet när jag såg frågan. Och då gillar jag den även om jag inte är 100% nöjd och jag jobbar hårt med den för att få en slankare och muskligare figur. Men jag tänkte inte på hälsoaspekten, och där gillar jag den inte! Jag har en kronisk tarmsjukdom som ofta ställer till det för mig i mitt dagliga liv. Å Jag omtalar mig kropp som "min skitkropp" rätt ofta! Jag får dessutom väldigt ofta urinvägsinfektion och benhinneinflammation. Så i det avseendet, Nej, jag gillar inte min kropp.
    Ja jag tänkte inte heller på den aspekten när jag svarade. Det känndes så givet att det var utseendemässigt som var frågan.
    Men även om min kropp alltid gör ont (vissa delar mer än andra) så tycker jag om den ändå.
    Jag tycker inte om att det gör ont. Men jag är glad att jag har alla delar i behåll så att säga Flört 
Svar på tråden Gillar du din kropp?