• Chicita

    Hotell Sthlm + Transport

    Beroende på hur många gäster det är som kan behöva hotellrum så skulle jag ha försökt få tag i någon säljare på en av dom större kedjorna (Elite, Choice, Scandic osv...)

    Som exempel så skulle det kanske kunna gå att få ett avtal som gäller på flera hotell i samma kedja så att gästerna kan välja prisklass.
    Jag skulle hellre sponsra (typ att ni står för 500:- per gäst/ par - vilket dom aldrig behöver veta om ni inte vill) så att gästerna får ett pris där er sponsring redan är avdragen. Än att stå för hela summan. För även om dom inte är kräsna så kan vissa känna att dom skulle vilja få lyxa till det lite, medan andra känner att dom bara vill ha billigt...
    Om vi tar Choice som exempel (bara för att jag kan den kedjan. Jag säger dock inte att dom är bäst. Absolut inte, det kan finnas betydligt bättre). Där kanske ni kan få avtal med 4 hotell inom i princip samma kvarter.
    Nordic Sea, Nordic Light, Clarion Hotel Sign och Comfort Hotel Stockholm hör alla till Choice och ligger precis vid Centralstationen.
    Comfort är ett budgethotell där rummen i princip ser ut som hytter på en finlandsfärja och vissa har inte ens fönster (men dom har en bra frukost Flört )
    Sign är väl lite mer "lyx" även om många klagar på deras frukost. Och Light och Sea är designhotell men inte fullt lika dyra som Sign har jag för mig.

    Bara för att få dig att fundera alltså...
    inom Scandic borde det inte vara några problem att få till ett lokalt avtal med flera hotell tycker jag. Dom är ju lite mer centralstyrda än många andra kedjor...
     

  • Chicita
    Lavelii skrev 2013-04-28 20:23:27 följande:
    Om det rör sig om så många gäster så hade det varit ännu bättre att få till ett kedjeavtal.
    Choice tillämpar dynamisk prissättning, så priserna varierar alltså med tillgång och efterfrågan. Men dom kan ge väldigt bra rabatt för stora grupper och sällskap.
    Scandic brukar kunna ha rätt bra helgpriser men i övrigt tycker jag inte att dom är så prisvärda.
    Elite hotels är väldigt ojämna i standard (tycker jag) men där kan man finna guldkornen.

    Ta kontakt med en säljare på något av dom större hotellen som sagt. Och se om ni kan förhandla fram en rabattkod som gäller under den helgen + kanske veckan innan och veckan efter för dom som vill göra en minisemester. Ju fler personer som behöver rum - destå bättre priser kommer ni få av hotellen. 
    Att få en priskod som ger 20% rabatt (eller kanske mer om ni hittar rätt kedja) gynnar ju inte bara dom gäster som vill boka själva, utan även er om ni ska betala för vissa rum. Och det blir ju dessutom lättare för dom som vill stanna extra att boka till ett par nätter utan att bli ruinerade Glad
    Och om ni då kan ge en rabattkod även till dom svenska gästerna så blir ju dom glada också... (plus att det kan hjälpa er att sänka priset som sagt Flört
Svar på tråden Hotell Sthlm + Transport