Inlägg från: Anna S Olsson |Visa alla inlägg
  • Anna S Olsson

    Hur tacklar ni sura miner gällande gästlistan?

    Anonym ((ledsen)) skrev 2013-04-23 12:56:03 följande:
    Hejsan alla kloka människor,
    jag skulle vilja veta lite hur ni har hanterat de eventuella sura miner man kan få från vissa som inte blir bjudna på bröllopet. Vi har haft/har problem med en familj på min pojkväns sida där hans kusins flickvän inte är bjuden. Ingen av våra kusiners respektive är bjudna på bröllopet, av anledningar som:
    1. Ska vi bjuda en kusins flickvän så ska vi ju bjuda de andras respektive såklart vilket innebär 6 kuvert till
    2. Vi har endast träffat en av våra kusiners respektive (den det handlar om), de andra känner vi inte alls
    3. Vi har en lokal med 55 (absolut max 60) sittplatser och har inte en enda plast till övers
    4. Vi har själva valt att på vår bröllopsdag bjuda de vi anser stå oss närmast
    5. Alla kusiner är yngre än oss (<25) och ingen är förlovad/gift/sambo och därmed inte "etablerade"

    Vi har till slut bjudit den här kusinens flickvän på festen efter middagen som någon slags "kompensation" (fast vi inte alls har lust egentligen då festen efteråt är för VÅRA kompisar)

    Trots allt detta har kusinen ringt och tjatat flera gånger och det har faktiskt ibland känts som utpressning när han insuinerar att det "kanske är bäst att han också är hemma med henne under middagen". Dessutom har vi fått höra på omvägar att hans föräldrar (min killes morbror och fru) också tyckler att det är "väldigt märkligt" att hon inte är bjuden. Ingen av dessa människor har grattat eller tackat för inbjudan måste jag även tillägga.

    Hur tacklar nu sånt här om ni har råkat ut för det?
    Ska folk få bete sig på det här sättet och få oss att känna oss dumma, snåla när det gäller vårt bröllop?

    Jag blir så besviken på hur de här personerna betett sig, att de inte ens lagt tid på ett grattis till bröllopet (vi planerade i hemlighet), men uppenbarligen har tid att snacka skit...? Det är så lågt. Och vi är båda jätteledsna, besvikna och känner en massa ångest inför det här nu.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-23 16:20
    Vill stryka det där om "etablerade" par då det inte var så jag menade. Det jag menade var att alla kusinerna (13 stycken totalt varav 3 inte är bjudna) generellt inte är etablerade och att de är i åldrarna 14-25.

    Vill understryka att vi inte valde bort den här personens flickvän för att "markera" något. Vi har helt enkelt inte råd att bjuda fler än de vi har bestämt och av alla kusiner så är det bara en som haft invändningar mot detta. De andra har inte haft några problem med det.

    Det jag ville diskutera var inte huruvida vi frångått etikettsregler, att vi inte borde bjudit kusiner alls, att vi borde tänkt på det innan. Det jag ville var att få råd hur man tacklar folks synpunkter på gästlistan utan att bli osams och jag ville gärna att andra skulle dela med sig av sina erfarenheter kring detta.
    SHOOT! :)
    Säg som det är... Ni har inte råd eller plats för flera och därav är ingen av kusinernas respektive inbjudna. Det är inte för att "ni inte vill att de kommer" utan helt enkelt för att ni inte har råd/plats (som jag skrev tidigare) och be dom förstå er situation.
Svar på tråden Hur tacklar ni sura miner gällande gästlistan?