Inlägg från: jimmyojennifer |Visa alla inlägg
  • jimmyojennifer

    Hur tacklar ni sura miner gällande gästlistan?

    Jag har skrivit detta i en annan tråd tidigare, du kan bjuda alla i släkten, alla vänner, allas respektive, bjuda på all mat, all dricka, allt boende och alla resor. Du kan bidra till kläder och låta singlar ta med sig en +1. Och då kan du ge dig fasiken på att någon kommer gnälla över att hunden måste stanna hemma.


    Så är det, alla ser på saker på olika sätt. En del tycker inte att vissa saker är okej, andra tycker att det är självklart. Vissa bryr sig inte, vissa grymtar bakom lyckta dörrar, vissa låter högt.


    Ni har satt en budget, tagit ett beslut och bjudit in. Stick with it! När man bjuder in till en stor fest, oavsett sammanhang tror jag att man alltid får räkna med att några ifrågasätter eller ylar om det.


    Låt folk gnälla, förklara hur ni resonerat, låt det bero. Du kan inte göra mer än att förklara ert resonemang, beklaga omständigheterna och hoppas att de inbjudna vill komma trots detta men att ni tyvärr inte kommer ändra ert resonemang utan hålla er till er urspungstanke. Försök vara tydlig med att ni har full förståelse för deras tankesätt och deras känslor, men att ni inte vill fortsätta diskutera detta pga att det gör er ledsna och ni vill inte ha ett stort grått moln hängande kring ert bröllop. Men att ni hoppas att dom trots detta kan ha förståelse för hur ni tänkt och att dom vill komma i alla fall.


    Försök att inte lägga energi på det, försök att inte bli ledsen. Man kan inte vara alla till lags. Det är er dag, era gäster och deras välmående är viktigt men för den delen är man inte obegränsad (oftast). Nu har ni tagit det här beslutet och då är det så.


     

Svar på tråden Hur tacklar ni sura miner gällande gästlistan?