Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    För få personal i köket?!

    Jag skulle valt 2 vuxna och 1 ungdom om det finns ekonomi för det.
    Det är alltid bra att vara "en för mycket" om någon skulle bli sjuk. Alltså att dom klarar sig på att vara 2 men att den tredje skulle kunna göra att det blir ännu bättre om nu alla är där.

    Annars 2 ungdomar och 1 vuxen. Någon som kan styra upp och vara spindeln i nätet / chef den dagen och 2 ungdomar med lite eller ingen erfarenhet som får stöd och hjälp av den vuxna.
    För 2 ungdomar kan i det här fallet vara lika bra/ dåligt som 1 vuxen om det inte är "rätt ungdomar" om man säger så Flört
     

  • Chicita
    mirreth skrev 2013-04-22 15:24:47 följande:
    Man klarat sej bra på två i köket! Jag lagar mat til dryga 40 om dagarna och skulle lätt fixza disk själv om jag inte var med och åt lunch. Det gäller att jobba effektivt och ha en bra plan, så flyter det!
    Ja jag håller med dig. Om det är personer med vana från ett restaurangkök.
    Om det däremot är "kusin Britta och Faster Agda" så kan man behöva vara fler för att man inte kan göra flera saker samtidigt och man inte är van vid att laga mat och lägga upp snyggt till så många personer. 
  • Chicita
    dellelgarin skrev 2013-04-22 15:30:55 följande:

    Jag skulle säga att om man är van fixar man det själv, 40 personer är inte många ..


    Och om man är ovan 2 pers...


    Ja precis...
    Men om det inte är proffs så vet man ju inte hur mycket man kan lita på dom heller.
    En firma som får en sjuk anställd skickar någon annan.
    En privatperson som blir sjuk är ju helt enkelt hemma...
    För sin egen sinnesro - om man har råd - så skulle jag valt 3 personer, bara för att vara säker på att det flyter på som det ska utan att man behöver oroa sig... För då har man ju dessutom marginal om någon av dom blir sjuk... 
  • Chicita

    Ja då ska det helt klart räcka med dom om dom är vana vid köket Glad
    Ni kanske kan prata med tonåringarna och ha dom på lite "stand-by" eller vad man kan kalla det.
    Alltså att ni ringer dom några dagar innan och säger "vi behöver er" eller "det går bra, vi behöver er inte".
    Inte då att dom ska lägga alla andra planer på hyllan bara för att finnas där "ifall att". Men att ni kan känna att ni kan ringa dom OM något inträffar... 

Svar på tråden För få personal i köket?!