• marolo

    Linköpingsbröllop 2014

    Hej Brudar!

    Här är en till som ansluter sig till tråden, vi bestämde först datum till den 19 juli men ändrade oss till 30 augusti istället, så dryga året kvar för oss. Än har vi inte sagt någonting eller bokat någonting men det känns ganska lungt, då vi känner en vigselförättare och tänkte ha en utomhusvigsel. Det lutar åt omberg.

    Klänningen är hittad http://www.etsy.com/listing/155962960/vintage-inspired-lace-tulle-wedding?ref=shop_home_active . Var lite tveksam över att beställa från internet men bra omdömmen + riktiga bilder så känns det bra. Och skulle den inte vara bra är det inte hela världen då den kostar (1200+200+400). tänkte dock ersätta bandet med ett smalt strassbälte. 

    Har hittat brudtärneklänningar jag tycker om men vet inte vad mina tärnor kommer tycka, Men tänkte betala klänningen så tycker endå man får bestämma lite då. http://www.etsy.com/listing/157168613/mix-match-blue-chiffon-bridesmaid?ref=shop_home_active

    Känner en Make-up artist så tänkte fråga henne om hon ville fixa hår + smink för ca 1500 så det tar ner priset lite. Själv tycker jag att det är svårt med bra frisörer i linköping så kan tyvärr inte rekomendera något för er om letar :(

    Temat är vintage + pastell och jag har börjat köpa in udda porslin med guldkant för att få en fin gammal känsla.  

    Fotografer känner jag en hel drös av så tänkte att det priset kanske man kan pruta lite på,

    skulle jättegärna vilja göra buketterna själv men vet inte om man kommer ha tid eller ork till det så kommer nog beställa endå. hittade denhär länken http://www.blomdekor.se/blomgalleri/brudbuketter/ . Vet ni om det är bra pris där eller har ni några andra tips på florister? Hur länge innan borde man boka florist?
    här är en bild ungefär så jag tänkt mig 
    s5.weddbook.com/t4/8/0/2/802464/pretty-flowers.jpg

    Save the date korten är snart klara vet dock int när man borde skicka ut dem, tänkte strax innan jul?

    :)

  • marolo
    widuse skrev 2013-09-08 18:12:52 följande:
    Hallo! Är det någon somvet hur det fungerar om man vill köpa ngt från etsy? Jag är sugen på att beställa ett hårsmycke och lite andra attiraljer därifrån. Något speciellt man ska tänka på?
    Har inte beställt något därifrån än men tänkte göra det sedan. Men tror et fungerar ungefär som ebay. Dock beror det på från vilken säljare du köper ifrån, visa tar bara paypal och vissa tillåter dig köpa genom visa, mastercard etc. Om du beställer för över 1300 får du betala tullavgift och är det en vara från USA eller icke EU land så måste du alltid betala moms vilket ligger på 25 % oavsett vara. så räkna med att det du ska köpa kostar åtminstode 25 % mer.

    hoppas du fick lite hjälp :) 
  • marolo
    Katarina skrev 2013-09-10 07:18:06 följande:
    Jag har tänkten del på det där med transport....tror det lutar åt en vintage/retro turnebuss då min blivande är musiker och en kompis har en sån som är renoverad och fin... man vill ju åka med stil men ändå inte göra som alla andra?
    Tycker det är lite knepigt...
    Transport är ett stort frågetecken för mig oxå, vet inte riktigt hur vi ska göra. En vräkig amerikanare är inte riktigt min stil. Men en retro turnebuss lät som en jätterolig idé för er :)
  • marolo

    Är det nån av er som har tänkt på hur ni ska göra med klänning? Funderar på om man ska ta risken att beställa över internet eller gå till bröllopshuset? är det ångon som varit där och vet hur kundbemötandet är? eller priserna? :)

  • marolo
    Katarina skrev 2013-09-12 19:59:18 följande:
    Marolo: min svägerska köpte sin brudklänning på bröllopshuset och blev hjälpt av en väldigt duktig tjej( som tyvärr ej jobbar kvar). Hon hittade sin drömklänning men ville korta av den i 50talsstil. De kortade dock av den alldeles för mycket och vägrade erkänna att det var de som gjort fel, inte ens när vi visade bild på hur lång klänningen var när den var uppnålad ville de erkänna att de gjort fel. Det löste sig för min svägerska till slut, men jag skulle akta mig för bröllopshuset. Jag ska testa Amorica istället! Har hört mycket gott om dem!
    tack för tipset! det blir nog inte bröllopshuset, när jag gick gymnasiet dansade jag bal och köpte min klänning där, men tyckte att de var ganska otrevliga och inte brydde sig särskilgt mycket så jag var lite halvskeptisk. Iof är det säkert annan personal nu men det sitter ju kvar om man får ett ointresserat bemötande innan. Var inne och köpte ett par vita handskar i vintras också och då var de inte särskilgt trevliga heller. Det funkar ju om man köper något litet men med bröllopsklänningen vill man ju inte chansa :)
  • marolo
    widuse skrev 2013-09-13 23:02:55 följande:
    Blä...just nu känns det som att jag aldrig kommer hitta någon snygg klänning....har kollat på nätet men tycker inte jag hittar någon fin alls! Jag gillar typ den stilen som designern Amy Kuschel gör...men en sådan har jag inte råd med....vad får man räkna med för pris på att sy upp en klänning hos sömmerska?
    har du kollat etsy.com? det ser ut som du vill ha en väldigt romantisk klänning och det har de många av, det är en del kinaklänningar men skilnaden är att många använder och utgår ifrån sina egna bilder istället så man ser hur den faktisaka varan ser ut och inte nån kopia med nån modell i, förstår dig allt blir lite samma sak hela tiden och alla modeller ser lika dana ut. 
  • marolo

    Funderar på dethär med lokal så himla svårt, Men när jag googlar så har jag hittat en som verkar jättefin vilket är Gula Paviljongen. Någon som vet något överhuvudtaget om den? vad det kanske kostar? Eller vart man bokar den? Hittar verkligen ingenting på internet, inte ens ett telefonnummer...

  • marolo
    bettansss skrev 2013-09-20 07:16:08 följande:
    Marolo - Tyvärr hyrs inte gula paviljongen ut längre, det var i alla fall vad jag fick reda på när jag ringde en kille på Cupolen. Håller med dig om att det kändes som ett jättemysigt ställe! Vad är det för lokal ni är ute efter? Känns som jag kolla de upp varenda jäkla lokal innan vi tillslut hittade en...;)
    Åh vad tråkigt den verkade så perfekt, Jag vill helst att lokalen ska ha helvita väggar, men det viktigaste är egentligen vita stolar, Det kan tänkas konstigt och men jag tycker de där klädda stolarna i brunt/oragne med typ grön eller blå klädsel som man ser på byggdegårdar är så fula, Har funderat på resturang men jag vet inte, Känns mest som jag vill ha en lokal sm man helt enkelt kan pynta som man vill fast med vita stolar, En lada skulle ju kunna fungera men tror det är svårt att hitta en som upfyller brandsäkerhet och sånt. typ såhär, 

Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014