Inlägg från: sassa87 |Visa alla inlägg
  • sassa87

    2 av 3 tärnor, mamma sur, hjälp

    Hej, ska försöka förklara så lite komplicerat som möjligt :)

    Har 3 st systrar i åldrarna 10, 15 & 17 år.

    Alla 3 är mina halvsyskon, den yngsta har samma mamma som mig och de 2 äldre har min pappa med en annan fru.

    Jag tänkte ha de 2 äldre som mina tärnor (alltså har ingen koppling till min riktiga mamma), men min kära mamma är sur och besviken över detta då jag inte valt att ha min 10 åriga syster med som tärna.

    Men då undrar jag, är det inte jag som bestämmer?? bara för att hon inte får vara tärna så betyder det väl ändå inte att jag stöter bort henne??

    Jag vill ha mogna systrar som kan hjälpa mig på min dag. Deras uppdrag är:

    *Vara med mig hos frisören, stötta och finnas där för mig när jag blir otroligt nervös, äta lite god frukost med mig och sen ska även dem bli lite stajlade och få hjälp att få på sina klänningar mm mm.

    Jag har vi tärnor som finns där för mig och stöttar mig på min stora dag. Jag och de äldre 2 syskonen har en massa goa saker gemensamt som shopping, bio mm mm medan min yngre fortfarande leker med Barbie och vi har inte mycket gemensamt alls.

    Är jag elak som inte tar med henne?? Tycker alltså hon inte är tillräcklig mogen för de stora uppdraget. Vill bara ha dessa 2 men vill också undvika konflikter då min mamma är bra på att bråka emot om hon så skulle vilja.

  • Svar på tråden 2 av 3 tärnor, mamma sur, hjälp
  • sassa87

    Dem ska även ta lite kort hos frissan och fixa minnen åt mig :)

  • sassa87

    Jag förstår mycket väl att det är sårande och självklart skulle jag själv bli ledsen om inte jag blir vald men jag skulle acceptera det då det är brudparets dag. Hon och jag har dessutom INGET gemensamt, vi umgås inte ens, träffas bara typ vid kalas och sådant.

    Sen är det mycket annat problem just med relationen med min mamma och den familjen som gör att vi inte har något gemensamt.

    Men jag förstår samtidigt hur ni tänker.

    Egentligen skulle min bästa vännina (som jag önskat) vara tärna, men hon tackade nej till detta vilket gjorde mig ledsen så jag hade egentligen ingen tanke på att ens ta mina systrar från början.

  • sassa87

    Som sagt så förstår jag er hur ni tänker men som jag skrev innan så finns det andra saker bakom som är jobbiga.

    Kortfattat:
    Mamma har förstört hela min barndom med misshandel, hållt mig hemma från skolan, slavat i hemmet mm mm och fått mina syskon där vända sig emot mig, därav knappt ingen kontakt. Jag och morsan har vid en tid brutit kontakten då jag va sjukskriven i 3 år och gick hos psykolog på grund av henne och hon har tryckt i mina syskon skitsnack om mig.

    Därav jag inte vill ge dem något sånt här alls då vi inte är sams på något vis.

  • sassa87
    Chicita skrev 2013-04-18 12:29:03 följande:
    Gör henne delaktig. Men det behöver inte vara tärna och det behöver inte vara något som egentligen är viktigt. Bara hon känner sig viktig och uppskattad av dig. För du är hennes storasyster och hon ser säkert upp till dig hur familjerelationerna än är. Glad
    Ser upp till mig? Hon avskyr mig tack vare vad min mamma sagt.
  • sassa87
    CoG skrev 2013-04-18 12:33:46 följande:
    Fruktansvärt att ha varit med om det du skriver, verkligen.
    Jag ryser!

    Men då borde det ju vara din mamma som inte ska vara närvarande, om hon fått dig att må så dåligt :(
    Kanske svårt att få med en 10åring dock om inte mamman får komma....där blir det ju ett dilemma.
    Kan du nå fram till din lillasyster och prata om det här?
    Jag gissar att hon lever med en massa lögner om dig och hur det varit.

    Jag gissar att din mamma inte mår bra i sig själv om hon utsatt dig för allt det här, iaf mådde hon inte bra då du var liten. Och hon kan tydligen inte heller klara av att ta till sig hur du mår pga henne.
    Min mamma mår alltid bra (enligt henne).
    Men mina bröder och min syster där är inte så förtjusta i mig, blev inte ens bjuden på min ena broders konfirmation för något år sedan för jag var inte "värdig" det. Va många släktingar som undrade vart jag och min sambo var någonstans och hon sa bara "Hon är inte bjuden" och min bror ville inte ens ha mig där. Dels därför vill jag inte ha henne som tärna elelr ge någon i den familjen något uppdrag.
  • sassa87
    Linamaria skrev 2013-04-18 12:43:43 följande:

    I början när jag läste din tråd så förstod jag dig, även om jag inte höll med, men allt efter att jag läser båda andras och dina svar så uppfattar jag mer och mer att det är på grund av att du inte gillar din mamma som din mammas dotter inte får vara tärna... Du skriver att du inte vill ge DEM något sådant här, Är det verkligen dem du inte vill ha med? Eller är det din mamma?


    Det kanske kan vara livsavgörande för din lillasyster att få vara en mer eller mindre speciell del av din speciella dag?


    Om du växte upp i skiten så räkna med att din lillasyster gör det också. Och även om detta är din stora dag så kan du nog räkna med att ju starkare ställning du tar gentemot din mamma och hennes barn, ju hårdare slår det mot din lillasyster.


    Glöm inte att ni har en stor sak gemensamt! Ni har/går förmodligen igenom samma helvete. Hade inte du velat ha en storasyster som gjorde skillnad? Ditt beslut kan faktiskt vara livsavgörande på många sätt för din syster.


    Jag och min syster har absolut inget gemensamt och umgås typ aldrig för att hon gillar inte mig och det är på grund utav att jag och min mamma har en dålig relation och min mamma har snackat en massa strunt till mina syskon som gör att dem inte gillar mig.
    Enkla frågan är då, varför ska jag låta min lillasyster vara tärna när hon inte ens tycker om mig men gärna vill ha uppdraget för att det är kul med klänningar.
  • sassa87
    daniiel skrev 2013-04-18 12:53:52 följande:
    Om du och din mamma inte har någon bra relation och om din 10-årig lillasyster avskyr dig, varför är er mamma upprörd? Det känns som att din syster förmodligen inte vill vara delaktig i ditt bröllop då och det bör väl er mamma vara medveten om.

    En 10-åring är ju dock bara ett barn och hon är trots allt din syster. Vill du gå vidare genom livet och låta din syster avsky dig pga vad er mamma har sagt? Eller vill du försöka visa henne att du är en snäll storasyster som bryr sig om henne? Bara för att du och din mamma har en tråkig historia, så behöver ingen av er låta det gå ut över din syster och din relation till henne. Nu verkar dock din mamma redan gjort det, så varför ska du också?

    Att ni inte har något gemensamt, är det så konstigt? Hon är 10år! Och jag förmodar att du är vuxen, eftersom du ska gifta dig. Det betyder dock inte att ni inte kan vara goda vänner om ytterligare 10år, men då måste du lägga manken till! Du är vuxen, du bör veta bättre. Hon är ett barn och även om det är tråkigt i vissa fall, så ser hon förmodligen upp till er mamma och därför lyssnar hon på vad er mamma säger om dig. Bryt det mönstret!

    Om jag var du, så hade jag väldigt tydligt markerat för min syster att det inte är okej att er mamma snackar skit om dig och att du bryr dig om henne och vill ha en relation med henne. Visa att du är bättre än er mamma, visa hur en mogen och ansvarsfull vuxen agerar. Låt henne vara med under bröllopet med någon form av uppgift.

    Nu är hon väl lite på gränsen mellan att passa som tärna eller brudnäbb. Oavsett, så kan hon faktiskt vara med dig och dina andra två systrar och äta och klä sig och få håret fixat. Min dotter, som var 4,5år, var med mig och mina två tärnor hela förmiddagen på vår bröllopsdag och gjorde sig i ordning. Nog klarade hon av det och en 10-åring bör definitivt klara av det.

    Och på tal om. Jag valde min syster som tärna, för hon står mig nära, men jag valde också makens syster som tärna. Inte för att vi står varandra nära eller för att vi har mkt gemensamt eller umgås ofta. Nej. Vi träffas på middagar hos deras föräldrar ibland och på tex kalas. Varför valde jag då henne som tärna? Jo, för att jag tydligt vill visa för henne att all familj är viktig. Att hon också räknas, att vi bryr oss om henne och att hon alltid är välkommen hos oss.

    Självklart får du göra som du vill, men jag tycker det är oerhört egoistiskt att utesluta sin 10-åriga syster pga en dålig historia med er gemensamma mamma och pga hennes ålder.
    Systern vill vara tärna och glad över det men endast för klänningar och såna fina saker, inte för min skull.
  • sassa87

    Har pratat med min sambo och diskuterat, blir inte att jag väljer mina systrar till tärna.
    Jag är vuxen och beter mig vuxet, men bara för att jag inte vill ha min ena lillasyster som tärna på grund av vissa anledningar så behöver det inte betyda att jag är omogen, jag vill ha dem som står mig otroligt nära och det gör mina äldre systrar.

    Men det blir så att jag inte väljer någon av dem alls så kör vi på det som vi tänkte först att min blivande har en bestman och jag har ingen. Det var tankarna först när min vännina tackade nej.

    Det är ju trots allt min (vår) dag och jag ska ju kunna välja hur jag vill.

  • sassa87

    Jag tackar för allas tips och råd, men tydligen svårt för de flesta här inne att sätta sig in i min situation.

    Jag vill ha någon som står mig nära (vilket de 2 äldre gör) oh visst hon är bara 10 år men hon har stor mun som 10 åring och allt möjligt. 19 år av mitt liv är totaltförstört och relationen till dessa syskon helt borta.

    och tror ni inte jag försökt bygga upp relationen så tror ni fel, vad är det jag gjort de senaste 3 åren?? men inget resultat.

    Men tackar så snällt för allas råd och stöd, men har som sagt bestämt mig nu för att inte välja någon utav mina syskon för att vara rättvis, ni har rätt i att man inte ska stöta bort någon syskon ur det här och det gör jag inte om jag väljer att inte ha någon av dem.

    Tror bröllopet ändå kommer bli fantastisk :D

Svar på tråden 2 av 3 tärnor, mamma sur, hjälp