• sassa87

    2 av 3 tärnor, mamma sur, hjälp

    Hej, ska försöka förklara så lite komplicerat som möjligt :)

    Har 3 st systrar i åldrarna 10, 15 & 17 år.

    Alla 3 är mina halvsyskon, den yngsta har samma mamma som mig och de 2 äldre har min pappa med en annan fru.

    Jag tänkte ha de 2 äldre som mina tärnor (alltså har ingen koppling till min riktiga mamma), men min kära mamma är sur och besviken över detta då jag inte valt att ha min 10 åriga syster med som tärna.

    Men då undrar jag, är det inte jag som bestämmer?? bara för att hon inte får vara tärna så betyder det väl ändå inte att jag stöter bort henne??

    Jag vill ha mogna systrar som kan hjälpa mig på min dag. Deras uppdrag är:

    *Vara med mig hos frisören, stötta och finnas där för mig när jag blir otroligt nervös, äta lite god frukost med mig och sen ska även dem bli lite stajlade och få hjälp att få på sina klänningar mm mm.

    Jag har vi tärnor som finns där för mig och stöttar mig på min stora dag. Jag och de äldre 2 syskonen har en massa goa saker gemensamt som shopping, bio mm mm medan min yngre fortfarande leker med Barbie och vi har inte mycket gemensamt alls.

    Är jag elak som inte tar med henne?? Tycker alltså hon inte är tillräcklig mogen för de stora uppdraget. Vill bara ha dessa 2 men vill också undvika konflikter då min mamma är bra på att bråka emot om hon så skulle vilja.

  • Svar på tråden 2 av 3 tärnor, mamma sur, hjälp
  • sassa87

    Dem ska även ta lite kort hos frissan och fixa minnen åt mig :)

  • BlivandeBruden

    Jag personligen skulle aldrig välja att utesluta ett av mina syskon, tycker det är lite taskigt faktiskt om jag ska vara ärlig.

  • Chicita

    Visst är det helt upp till dig att välja vilka du vill ha.
    Men i den här sitsen när du väljer bort 1 syskon (för det är nog så det känns för henne) så skulle jag nog ha gett henne en annan uppgift eller så hade jag haft henne som tärna också, men utan att lägga några uppgifter på henne annat än att gå med dom andra tärnorna och finnas på plats där ni gifter er. Hon kanske kan få hålla din bukett medan ni gifter er. Eller om hon ska ha en korg med blomblad och strö ut framför er på vägen fram till präst / vigselförrättare (inte alltid ok att strö ut blomblad på alla ställen då dom trampas in i mattor och golv, men det finns ju andra alternativ) 

    I det här fallet när du väljer 2 av 3 syskon så blir det nästan som en markering att du inte väljer henne. Och det kan vara väldigt sårande och kan skada er relation framöver 

  • sassa87

    Jag förstår mycket väl att det är sårande och självklart skulle jag själv bli ledsen om inte jag blir vald men jag skulle acceptera det då det är brudparets dag. Hon och jag har dessutom INGET gemensamt, vi umgås inte ens, träffas bara typ vid kalas och sådant.

    Sen är det mycket annat problem just med relationen med min mamma och den familjen som gör att vi inte har något gemensamt.

    Men jag förstår samtidigt hur ni tänker.

    Egentligen skulle min bästa vännina (som jag önskat) vara tärna, men hon tackade nej till detta vilket gjorde mig ledsen så jag hade egentligen ingen tanke på att ens ta mina systrar från början.

  • Carina10

    Jag kan bara skriva för egen del o jag hade inte valt bort någon av mina systrar på det viset.

    Hade jag haft systrar i de åldrarna och varit i din situation hade jag låtit de 2 äldsta vara med på de grejor jag behövt stöttning med o låtit den lilla vara med i kyrkan o så o få lite småuppgifter.

    Att hon leker med dockor i 10årsåldern leker mede Barbie tycker jag inte visar på omognad. Snarare att hon är just 10 år ;)

  • BlivandeBruden

    Men du din lillasyster är ju bara 10 år, du kan ju tänka dig hur hon kommer känna. Hur gammal är du? Jag tycker det är fel det du funderar på att göra.

  • CoG

    Varför kan inte 10-åringen få vara med som tärna i kyrkan,
    hon behöver ju inte vara uppasare dom de övriga resten av dagen.

  • a ring on my finger

    Du skriver att du också skulle blir ledsen men acceptera att det är brudparets dag.

    Hade du på riktigt accepterat det om du varit 10år?
    Jag hade blivit skitledsen! Och som 10-åring kan en sådan sak kännas väldigt stort.

    Jag håller med vad vissa andra har skrivit om att du kanske kan försöka hitta en annan uppgift till henne så att hon också kan känna att hon är delaktig?

  • CoG

    Det ä klart att du kunnat acceptera det hela då det är brudparets dag, men du är inte 10 år
    Att ni inte har ngt gemensamt ger faktiskt en störa anledning att ta med henne på ett litet hör (som tänra under vigseln) så att hon får chansen att känna att ni faktiskt hör ihop trots allt.

    Ett bröllop är ju en dag som ska förena, inte utesluta någon.

    Och att det är problem i relationen med din mamma ska väl inte din minsa syster behöva ta ansvaret för.
    Sånt får ligga på de vuxna och hon ska inte behöva lida för det.

    Hur vill du helst att dina syskon och andra ska känna och må på din/ ER stora dag?
    Är det inte en dag då man vill se lyckan lysa i alla de närvarandes ögon?
    Bättre att sprida kärlek och lycka än att göra det till en dag som vissa kommer att minnas med en klump i magen eller hjärtat.
    Särskilt då det gäller ngn som fortfarande är liten...

    Du är vuxen och har ansvaret för hur du vill vara som förebild för din lillasyster och hur vida du sett framför dig en eller två tärnor kan väl inte spela en så väldigt stor roll ändå?


    sassa87 skrev 2013-04-18 11:45:06 följande:
    Jag förstår mycket väl att det är sårande och självklart skulle jag själv bli ledsen om inte jag blir vald men jag skulle acceptera det då det är brudparets dag. Hon och jag har dessutom INGET gemensamt, vi umgås inte ens, träffas bara typ vid kalas och sådant.

    Sen är det mycket annat problem just med relationen med min mamma och den familjen som gör att vi inte har något gemensamt.
  • CoG

    (lessen för alla slarviga stavfel...och vissa tangenter måste jag slå på för att dom ska vilja vara med)

Svar på tråden 2 av 3 tärnor, mamma sur, hjälp