• Csve

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Här tänkte jag att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i juni 2014 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka.

  • Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet
  • Betty84

    Hej alla!

    Ska strax åka iväg och hämta hem min klänning. Med 49 dagar kvar till bröllopet kommer en massa ångest. 

    Igår träffade jag en väninna som är en ny vän, har känt henne i lite drygt ett år. Hon har inte varit med och planerat möhippan utan fick bara ett sms med tid och vad dagen kommer innehålla. Eftersom jag just nu inte riktigt mår som jag ska så undrade hon ifall jag kommer orka med en möhippa. 

    Sen lyckades jag dra några detaljer ur henne som inte alls gjorde mig spec glad. Mest ledsen. Min möhippa ska tydligen äga rum den 31/5. Jag har gjort väldigt klart för mina tärnor att det där med förnedringslekar och utklädnad inte riktigt är min grej. Bägge förstod och skulle respektera detta sa de. 

    Nu ska jag vara utklädd ändå, i fångdräkt (!!) och gå runt på stan. Detta tycker jag absolut inte är kul. Blir mest ledsen för att tjejerna inte lyssnat på mig. 

    Gnällde av mig till min sambo igår som bara sa "men älskling, sånt hör ju till möhippan"

    Jag fyller för fan 30 i sommar. Känner att jag är lite för gammal för att gå runt och fjanta mig. Är en möhippa med ex spa, drinkar och restaurang verkligen så mkt begärt?!

  • Imsevimse
    Caisa: Vilken bra idé det där med kameran! =)

    Nu har klänningen som jag har tänkt byta till senare på kvällen kommit =) Beställde den från Ellos och är jättenöjd, tog en storlek större än normalt samt att det är stretch i den så det finns goda möjligheter att få plats med bebismagen även om fyra veckor. Bandet över magen kommer att vara lila och inte rött.
    Vårt värdpar/toastmasterpar kom hem till oss igår och vi lyckades pricka av många saker på planeringslistan. De tog även in oss en och en i ett rum och frågade massor med olika konstiga frågor, så vi är väldigt nyfikna på vad de ska ha dem till hehe =)

    Visar en bild på "kvällsklänningen":
  • meandmylove

    Imsevimse, så kul att vi båda är preggo på våra bröllop!

    Vilken vecka är du i på bröllopet? Är du nervös över något? Vet alla runt omkring? Har du barn sedan tidigare?

    Betty84, jag förstår precis. Jag gillar INTE sånna saker trots att jag är 22.. är glad att jag är höggravid och därmed inte ens kan dricka alkohol! Då blir det lugnt! Kan du inte säga till dom i förväg?

    Nu är mitt största problem att jag inte vet vad jag ska förvara favouren i. Tänker eventuellt en korg eftersom jag ska dela ut små tvålar personligen till var gäst. Man kan liksom inte lägga dom på varandra.. har don på stora brickor nu men det funkar ju inte då.. det är dessutom 150 st! Tips? Min blivande sa "men snälla kvinna vad är det för problem? Lägg dom i en ica-kass??"

    ..OMG.. hur tänker män?

  • Power of Love
    Caisa skrev 2014-05-09 18:45:03 följande:
    Idag kom polaroidkameran som jag beställde på ebay förra fredagen. Mycket snabbare än vad jag väntat mig då den skickades från Kina! Så kul! Tog en testbild, katten fick vara modell. Kommer att bli en hit på bröllopet tror jag. :)
    Oj det gick väldigt fort för att vara beställt från utlandet (tycker jag iaf ). Tror verkligen att den blir en hit :) Och vilken underbar bild på din katt! :D
  • Betty84

    meandmylove: jag sa till i förväg innan de började planera. Nu är tydligen detta spikat och när jag försökte konfrontera en av mina tärnor blev hon jättesur och krävde att få veta vem det var som avslöjat detta. Vidare sa hon att jag faktiskt inte har något med detta att göra och att det är de som bestämmer. Jag känner mig så överkörd :(

  • Power of Love

    En fundering...
    I festhäftet (om ni ska ha något) ska ni ha nån beskrivning/förklaring för gästerna?

    Våra toastmasters ville fixa festhäftet men de ville att vi skulle fixa en presentation av gästerna. Både jag och fästmannen var överens om att vi inte ville ha någon längre beskrivning utan bara kort om hur de känner oss. Frågan är om vi ska ha det tillsammans med en översikt över bordsplaceringen. Om man gör så gäller det ju att inte få några sista minuten förändringar i bordsplaceringen. Funderar istället på att bara göra en lista rakt av med vem som är vem. Svårt det där :/

  • Imsevimse
    meandmylove: Ja eller hur =) Till bröllopet är jag i vecka 24, det är vårt första barn och det jag känner mig lite nervös över är att jag kanske får foglossningar tills dess, eller svimma i kyrkan. Jag har märkt att jag har svårt att stå upp en längre stund, antar att det har att göra med förändrat blodtryck iom graviditeten. Vår präst och alla gäster vet dock om att jag är gravid, så jag tror inte att någon kommer att tycka att det vore märkligt om jag behöver sätta mig eller knäböja ett litet slag. Som prästen sa, den enda som har riktigt full koll på när vi egentligen ska knäböja är ju han. =) 
    Är du nervös över något? Såg att du kommer att vara i v. 33 vid ert bröllop, och vet ju att det är väldigt individuellt hur magen växer, men tycker du att din mage växte väldigt mycket mellan v. 21 och 24? Är lite orolig för brudklänningen, även om sömmerskan jag ska hyra den av sagt att det absolut inte kommer att bli några problem och att vi gör de sista ändringarna dagarna strax innan bröllopet. 
  • meandmylove

    Imsevimse, så skönt att alla vet! Det är ju så jobbigt att låtsas vara helt som vanligt när inget är som vanligt! Ja det stämmer jag kommer vara i v 33 på bröllopet. Med första barnet var magen väldigt liten och syntes för utomstående vid v.23 kanske? Lite mer kommer den säkerligen hinna puta ut men som sömmerskan säger så är nog klänningen inga problem! Jag har bokat provning hos sömmerska 14 dagar innan och 3 dagar innan bröllopet. Med andra barnet kommenterade okända redan i v 12.. Sen beror det ju på vilken kropp man utgår ifrån. Jag är o gravid (även före och efter 1a barnet) 50 kg på 172 cm, så trots att jag går upp extremt mycket i vikt så är det ju mest magen som syns.

    Jag är nervös över ishias som jag känt av en vecka när jag promenerade säkert en mil/dagen i flera dagar i sträck. Hoppas det inte kommer tillbaka en sådan dag. Annars är det väl att man ska gå extrem foglossning, vilket jag aldrig varit med om men det verkar ju vanligt? Jag ska försöka slappna av och vila hos make o frisör och ha med typ pastasås att småäta av. Vi har också informerat att det antagligen blir 3 cheeseburgare för mig i driven när vi åker mellan kyrka och fest.. Hahaha!

    Jättefin klänning har du valt! Har du bild på vigsel klänningen också?

  • meandmylove

    Betty84, synd att dom inte lyssnar. Du får ge igen på deras möhippa.. Hoppas du kanske ändå tycker det är lite kul när det väl är dags, försök tänk positivt!

    Power of love, vi ska inte ha Fest häfte men gör det tilsammans med bordsplacering om du vågar! Och inte har för många gäster så det kommer bli en självklarhet med förändringar i placeringen. Med våra 150 gäster hade jag INTE vågat mig på något sånt!

  • Jonnas

    Hej,

    Jag hoppar in här, hoppas det är okej. Vi gifter oss den 5/7 klockan 16.00 .
    Någon som har tips på någon bra bröllopsprogramsmall i färgen Champagne?

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet