• Csve

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Här tänkte jag att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i juni 2014 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka.

  • Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet
  • jessi85

    Det känns som att jag glömt något, det måste finnas mer kvar att göra? Har fixat:
    Lokal
    Vigselförrättare
    Hindersprövning
    Kläder
    Brudbukett
    Transport för oss och gäster
    Skickat inbjudan
    Valt toastmater och toastmadame
    Bokat catering
    Valt ut dryck
    Bokat dj
    Bett kompisar underhålla (sjunga och göra en eldshow)
    Börjat med bordsplacering
    Dekorationer ska vi fixa med nästa v.

    Smink och hår gör jag själv. Vi sover hemma på bröllopsnatten så behöver inte boka hotell. Men är det något viktigt som jag glömt? Känns som att jag borde känna mer stress haha ;) Vi gifter oss den 14/6.

  • widuse

    Jessi85: morgongåvan?. Annars tror jag du täckt in det mesta. Jag behöver själv inspiration när det gäller morgongåvan. För min del behöver det inte vara ngt dyrt och flådigt. Om jag köper något så vill jag framför allt att det ska vara symboliskt fint för min man....men jag vet inte vad.

    Idéer någon?

  • meandmylove

    Jessi85, ska ni ha fotograf? Gästbok kanske? Fest eller vigselprogram? Nu vet jag inte hur många gäster ni har men ev bordsplaceringstavla? Placeringskort? Ev favour? Bruddans/vals? Ringar?

    Nu vet jag inte alls vad ni har för upplägg eller "måsten" detta är bara saker som jag har i tankarna just nu! :D hoppas det hjälpte något!

  • jessi85

    Widuse (kan inte citera på ipaden) vi ska inte ha någon morgongåva (eller sambon tycker det är onödigt... morr...) men om jag skulle köpa en morgongåva så kanske fina manschettknappar eller en fin klocka och gravera något på den.

    Meandmylove, jo ringar och fotograf har vi, glömde skriva det. Men gästbok och bordplaceringstavla hade jag inte tänkt på, tack! Vals borde vi öva på, tror inte valsen jag dansade på gympalektionerna i nian är up to date så att säga...

  • Himla

    Ni som serverar alkoholfritt,. Då jag själv inte dricker alkohol alls, inte ens de alkoholfria som faktiskt innehåller 0,5 % alkohol vill jag tipsa om att se till att bjuda på läskande saker istället för läsk. Jag har lärt mig att blanda olika drickor etc så man får till roligare dricka än cola och vatten. Prova eller leta recept på nätet.

  • Caisa

    Igår var sambon och köpte sina kläder! Jag ville inte följa med då jag så gärna vill bli överraskad på bröllopsdagen, precis som han med min klänning. Han är en T-shirt med tryck och jeans-kille, så det kommer att bli jätteroligt att se honom uppklädd! Allt som allt gick det iallafall på 4500 kr. Igår hämtade vi även hans ring, som tyvärr är lite för stor... Får se hur vi löser det. :)


    7 juni 2014
  • Nokaro

    Tips till er alla från mig om alkoholfritt alternativ är:
    Billabong vitt mousserande vin. 0% alkohol. 
    Arc En Ciel mousserande rosé vin. 0 % alkohol.

    Båda drack jag när jag var gravid och båda var supergoda, EJ SÖTA. Smakar nästan som äkta bubbel. 

    Det finns även alkoholfri öl, 0% som kan vara ett roligare alternativ som dryck än läsk eller cider. Även den är nästintill lika god som en riktig öl. 

    Vi kommer köra dessa alkoholfria på vår fest samt bubbelvatten.

    Förra veckan var vi och provåt vår bröllopsmiddag. Fick testa 2 förrätter och 2 varmrätter och har nu kommit fram till ett beslut om menyn. Kommer att bli så gott! 

    Nästa moment är att bestämma hur tårtan ska vara. 

    Min blivande make fixar ihop en spellista till festen och låten som vi ska ha som vår första dans är bestämd! Det är en låt som är "vår låt" som vi lyssnade på mycket innen barnen kom. Vi har många minnen från den och får fram just den där rätta känslan i kroppen. Kör ca 50 sek av den och sedan drar festen igång!  

  • Betty84

    Då har man ringt församlingen idag, mest för att kolla om jag kunde få komma in i lokalen vi hyr för att mäta stolarna. 
    Fick samtidigt veta vem som ska viga oss! Prästen kommer höra av sig ca en månad i förväg. Känns som att det är alldeles för kort tid!
    Det kliar lite i fingrarna, osäker på om jag kommer kunna vänta. Blir säkert så att jag ringer först i alla fall :)

  • meandmylove

    Billabong ska vi också ha som alkoholfritt, vi har ganska många som inte dricker alkohol av religiösa skäl också jag då, gravida bruden. Så det blir något riktigt gott som inte är sött och äckligt. Utöver Billabong serverar vi ramlösa och Cocacola och stilla vatten.

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet