Inlägg från: Caisa |Visa alla inlägg
  • Caisa

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Nu har det börjat droppa in svar från inbjudna, så roligt! OSA är 9 maj, men det är skönt att folk börjar svara redan nu. Herregud, snart bara 2 månader kvar! Vart tar tiden vägen?

    De mest brådskande sakerna på att göra-listan:


    Besöka florist

    Besöka catering för provsmakning

    Besöka festlokalen för att planera inför bordsplacering, dukstorlek osv...

    Köpa kläder och skor till brudgum

    Beställa ring brudgum

    7 juni 2014
  • Caisa

    Mentalt är jag fortfarande i februari, haha... Kan inte förstå att det redan är april. Alldeles nyss skrev jag ett inlägg här att det var 7 månader kvar och att jag började bli stressad. Nu är det 5 månader sedan! Whaaaat? Haha :D

    Men jag börjar äntligen känna att jag har koll på läget nu, jag kan räkna i huvudet vad som fortfarande måste ordnas. Bordsplacering och kort och sådant gör jag i maj. Vigsel- och festprogram skiter vi i. Vigseln får bli som kyrkan gör den, bortsett från att vi valt lite annorlunda in- och utgångsmusik. Så fort vi får veta vem vår präst är ska vi se om vi kan ta löftena på engelska också.

    Fick veta igår att min tärna håller på att planera min möhippa... Hon var tvungen att fråga mig om min mamma får vara med. Annars hade jag ingen aning! Iiiihihihi, nu är det extra pirrigt. :D


    7 juni 2014
  • Caisa

    Underbar klänning Kittwn! 

    Funderar på min outfit nu och vad jag har kvar att köpa till mig själv.

    Klänning - check
    Skor - check
    Slöja - check
    Underkläder - check
    Smycken - check
    Vigselring - check

    Önskelista / att köpa: 
    Ballerinaskor att skona fötterna med under festen
    Strumpeband
    Morgonrock till förberedelserna
    Ett fint nattlinne

    Får nog slå till på de sista grejerna så fort som möjligt så att jag kan bocka av mig själv helt från listan! :) 


    7 juni 2014
  • Caisa

    Ååh nu hittade jag denna morgonrock hos Ellos. Nedsatt till 139kr! Hoppas att den är lika fin i verkligheten. Beställd! :)


    7 juni 2014
  • Caisa
    Nokaro skrev 2014-04-03 13:56:38 följande:
    Åh morgonrock till förberedelserna har jag inte ens tänkt på! Tack för tipset! Ska inhandlas bums! Den du beställt var ju jätte fin. Kör nog på den jag oxå :)
    Ja den är ju riktigt billig iallafall, hoppas verkligen att den är fin och skön att bära! :) Synd att man måste komma upp i 200kr för att beställa dock, men jag passade på att slå till på ett par hissgardiner till köket som jag suktat efter i flera månader nu. Om du nu skulle beställa och lägga till en till vara för att komma upp i 200, finns det en rabattkod på 40% som du kan använda på den andra varan, om det inte är en reavara. 285610
     
    7 juni 2014
  • Caisa

    Alltså... NU är det NEDRÄKNING!!!! 60 dagar kvar, det är ju helt galet. När vi började planera det här bröllopet i maj förra året var det jag som tjatade för att det skulle ske sommaren 2014 och inte 2015, för att ett år är ju så lååångt! Det här har nog varit det kortaste året i mitt liv, haha! 

    Nu låter det kanske som att jag har ångest men så är det inte, jag längtar och  räknar dagarna och är supertaggad. Imorgon ska jag till lokalen och mäta och fota på förmiddagen, till floristen på eftermiddagen och provsmakning hos catering på kvällen. Har tagit ledligt från jobbet för att få saker gjorda. Kör kanske lite bröllopsshopping i samband med besöket hos floristen också! :) 


    7 juni 2014
  • Caisa

    Igår fick vi äntligen se lokalen! Klart över förväntan, stor, ljus och härlig. Finns en uteplats där det kommer att stå cafébord. Kommer att använda två små rum som finns där till att göra oss iordning. :)

    Såhär ser det ut. St: Larsgården invid Sollentuna kyrka. :)



    7 juni 2014
  • Caisa

    Då blev även floristen bokad igår. Min bukett kommer att hamna på ca 1000kr, corsage och tärnbukett sammanlagt 6-800, bordsblommor 1000 kr. Räknar som mest med 3000 kr på blommor. :|

    Vi provade även maten hos cateringfirman. Det blir filéfatet från cateringdirekt.se/! Prisvärt och var verkligen gott, kommer nog att gå hem hos alla. Min kräsne sambo som typ inte äter något annat än kött och ketchup tyckte till och med om svampsåsen! Woho!

    Kvar att göra:
    Kläder och ring till brudgum

    Planering av vigsel och fest - hur ska dagen se ut? Vigseln blir nog så som kyrkan gör den. Har bestämt psalmer och in- och utgångsmusik. Vi kommer inte att ha egna löften utan kör på kyrkans fullt ut. 

    Förberedelser - hyra dukar, baka till fika, bestämma och provbaka tårtan (tärnan som bakar).

    Vad har jag glömt? Det kan väl inte vara såhär lite kvar?? :D


    7 juni 2014
  • Caisa

    Vi gifter oss 7 juni och har inte heller pratat med prästen ännu. Jag ringde för två veckor sedan och frågade om vilken präst och kantor vi skulle ha och då var inte prästerna tillsatta ännu. Vi har inget speciellt önskemål heller. Men senast en månad innan vill jag ha pratat med prästen, vi vill dessutom ha hela eller iallafall en del av vigseln på engelska så vi hoppas att det kommer att lösa sig...


    7 juni 2014
  • Caisa

    Även jag har massor av mardrömmar om bröllopet :D Mest att förberedelserna tar alldeles för lång tid och att gästerna tröttnar och åker hem! En annan knäpp dröm var att min brudbukett förväxlades med ett barns och att jag fick en med videung och en nalle i. Haha!

    Igår beställde vi äntligen blivande makens ring. En i titan och rött guld blev det! :)


    7 juni 2014
Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet