Inlägg från: Milli |Visa alla inlägg
  • Milli

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Hej hej, jag är helt ny på detta forum och detta är mitt första inlägg ;) Vad kul att se att så många ska gifta sig samma datum som oss. Vi bor i värmland/Arvika och ska gifta oss 140614 kl 14.14 <3 Kyrka, präst och lokal är bokat. De tre tärnorna har tackat ja och vi har provat brudklänningar redan då de annars inte bor i värmland och nu var "hemma" på sommaren. Ska förmodligen bara ha en bestman eftersom mannen har så många strökompisar och inte tycker är "riktiga" vänner och vill då inte ha dom som bestman bara för att utan ha en som han verkligen kan lita på. Hoppas inte de ser dumt ut.. Annars så gör jag tårtan själv (100 pers) då jag är väldigt duktig om jag får säga de själv, har beställningar i stort sett varje helg och har gjort över 100 stycken så de är de minsta problemet. Älskar att pyssla så har gjort inbjudningskorten själv, har bara hunnit gjort 20 stycken än, de tar en massa tid, å så ska jag sy 100 stolsöverdrag och har i dagens läge bara hunnit med 1 eftersom vi har 2 småbarn (1 och 2 år) och dessutom är mitt i köksrenovering nu.. Men de är tur vi har tid på oss. Har även tänkt på bordsplacering, hur borden ska stå, bokat underhållning och försöker även få tag på ett rockabilly liveband till bra pris, har bestämt färdmedel från kyrkan till festlokal och även maten som blir catering.. Har även beställt flera grejer redan så som bordsdekorationer osv, bestämt wedding gift mm så de känns som vi är väldigt bra med i tiden :)Vårat tema är föresten Glitter, glamour och bling bling med ett inslag av 50 tal och rock´n roll :) Färgerna kommer gå i vitt, silver och rosa..Vart bor ni och hur gamla är ni? Vi är 27år då vi gifter oss :)      

  • Milli

    Just de ja, jag beställde en söt liten flasköppnare som jag tänkte mannen skulle få i bröllopsgåva på bröllopsdagen :) Har ni tänkt ge något till er man? De är väl egentligen bara tjejerna som får något men jag tycker absolut han är värd en liten grej åtminstoende :))

  • Milli

    Milli skrev 2013-07-29 13:08:39 följande:Just de ja, jag beställde en söt liten flasköppnare som jag tänkte mannen skulle få i bröllopsgåva på bröllopsdagen :) Har ni tänkt ge något till er man? De är väl egentligen bara tjejerna som får något men jag tycker absolut han är värd en liten grej åtminstoende :))hmm, bilden försvann?? Provar en gång till :)

  • Milli

    sandrahs skrev 2013-07-29 13:00:51 följande:Åh vad trevligt! Vet ni vart man kan hitta band att boka? Har också tänkt ett rockabilly liveband! Vad brukar man ha för underhållning? Det hade varit roligt med en stå-upp komiker! Bor i Västerbotten så det finns säkert inte så stort utbud... Jag märkte när jag bokade kyrkan att vi kommer gifta oss på pingstafton, det hade jag inte tänkt på men åh vad underbart! Jag kommer vara 24 år och min sambo 25 år när vi gifter oss.Vi har googlat en del och sen även frågat runt mycket. finns ju hur många rockabilly band som helst märkte vi men de flesta tar mellan 8-12000 och jag tycker de är lite mycket efterosm vi bara vill att de spelar en timma.. Alla våra gäster uppskattar nog inte den sortens musik så kommer nog ha spotipy med blandad musik resten av kvällen.. Har bokat en dansskola med 2 par som ska dansa till rockabillymusiken så de tror jag blir toppen.. de ska klä sig i våra färger också.. Vad har ni för tema på bröllopet?

  • Milli

    Hur långt innan har ni andra tänkt skicka ut inbjudningskorten och hur långt i förväg har ni valt osa datum? Jag tänkte ta osa datum en månad före då de är så mycket jag ska fixa med efter jag vet exakt antal.. Och när vi har haft dop 2 år i rad och jag gjorde kort även till de så har lånt ifrån alla svarat och när jag skicka ut korten så hade dom en månad på sig till osa datum så tänkte att de kanske var för långt fram och att de glömdes bort, eller så vet dom helt enkelt inte vad osa är.. Så nu funderar jag på att skicka ut så dom bara har en vecka eller 2 på sig att svara, förhoppningsvis blir de inte bortglömt? Men då är de ju 1,5 månad till bröllopet och mitt i semestertider så då kanske de bokat annat? Har gått ut med de på facebook så att de blev vårat save the date "kort"/inlägg :)

  • Milli

    Vi kommer i stort sett köpa allt eller så mycket de går från usa och kina och räknar med att halvera kostnaderna jämfört med att köpa allt i sverige. :) Har ingen speciell budgett utan har bara gjort en kalkyl på ungefär vad de kommer att kosta med allt och då hamna de på ca 30000 + 20000 för resan som vi hoppas få igen lite pengar för eftersom vi ska önska oss resan i present. Och då har vi ändå catering, underhållning + liveband med i detta priset och temat är som glitter- glamour och bling bling med ett inslag av 50 tal och rock´n roll, färgtema: vitt, rosa och silver . 

    Så ni som skickat ut save the date kort har ändå tänkt skicka ut 3-4 månader innan? Vi skickade inga såna kort utan gick ut med de på FB :) Här kommer iaf bild på inbjudningskorten jag gjort, de ser kanske enkla ut men de har tagit en massa tid och än har jag bara hunnit gjort 20kort (25kvar). Texten är embossad och innebär att jag stämplat med genomskinlig färg, hällt på pulver och sen värmt så de smällt och blivit 3d :) Som ni kanske förstår utifrån bilden så öppnar man dom inte som en bok utan uppåt :)




     
  • Milli
    Csve skrev 2013-08-02 20:26:51 följande:
       Men så fina!!Vart har du köpt materialet? skulle vilja ha liknande placeringskort!!  
    Tack :) Har köpt allt på mitt jobb = Panduro =)
  • Milli

    Hej. Sätter upp ett ungefärligt tidschema för att vi ska kunna säga till de som ska uppträda vilka tider de behövs.. vad tror ni om detta schema, är de lagomt tidspann emellan eller behövs de mer på något ställe? Känns tiderna okej? Vill gärna att bandet och dansparen ska uppträda tidigt så att även barnen får ta del av den showen..

    8.00 makeup, håruppsättning och påklädsel 
    11.30 fotografering av allihopa
    13.30 åka till kyrkan
    14.14 vigsel
    15.45 välkomstdrink vid ankomst till lokal 
    16.00 förätt evt tal efter de
    17.00 huvudrätt evt tal
    18.00 Dansuppträdande
    19.00 tårta
    20.00-21.00 liveband

    och vad gör man efter de? kan man ha spotify på eller känns de konstigt när man haft liveband.? Och känns de inte typ som att festen är över när de slutat? Vill ju inte att de ska tro att de är över för de men jag är rädd att flera som har barn åker hem runt den tiden så då vill man ju gärna att de ska ha fått med sig showandet :) Någon som förstår hur jag tänker eller har andra tankar/ideer??
     

  • Milli
    MsChevy skrev 2013-08-11 10:50:12 följande:
    Funderar på en sak, Milli: om ni ändå ska betala för ett liveband, varför inte låta dom spela längre än 1 timme? De flesta band tar ju betalt per gig, inte per timme. Dansparen kanske inte orkar mer än nån timme, men bandet? 
    Vi kommer ha liveband mellan 21-02 (ungefär) o i deras pauser kommer vi spela playlist på datorn o likaså om det fortfarande är hålligång när bandet går av. Vi kommer betala ca 8000:- för bandet. 
    Anledningen till att jag bara vill att de ska spela en timma är för att de ska spela bara rock´n roll och alla våra gäster gillar inte de så därför tänkte vi att de kanske står ut en timma.. men nu har vi hittat en band som spelar allt från rock´n roll till nutid så funderar på att välj dom istället så kan de spela hela kvällen och de hade ju varit roligare kanske. Vet att de tar betalt per gig :)
  • Milli

    Wiheee nu har jag även beställt bröllopsklänning Hade inte tänkt beställa en på flera månader men nu såg jag en till superbilligt pris (totalt 760kr ink underkjol och frakt) och de fanns bara 2 kvar så kunde inte stå emot när de dessutom var sååå billigt :) Bara hoppas att den ser ut som på bilden och att den passar när de väl är dags :)

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet