Inlägg från: Anonym (Elak) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elak)

    Vad ska jag göra?

    Jag känner mig så fruktansvärt elak, jag gifte mig för ca 9 månader sen vi hade då varit tillsammans i ett år.. det var för fort just då så kändes allt rätt och vi var lyckliga. men nu kan jag inse att vi skulle ha varit tillsammans längre..


     


    MEN jag började för två månader sen att skriva med en annan.. och i dagsläget skriver vi varje dag och pratar ofta i telen.. jag har börjat på att fundera på att lämna min man för den nya killen.. känner mig hemskt som tänker så..


     


    Jag vet inte hur jag ska bete mig.. jag vet inte om jag ska prata med min man om hur jag känner. hur skulle ni göra?

  • Svar på tråden Vad ska jag göra?
  • Anonym (Elak)
    Carina10 skrev 2013-04-12 22:01:28 följande:
    Oj du har hamnat i ett rejält dilemma.

    För det första så är det inte tiden tills ni gifte er som spelar någon roll.
    En del gifter sig i rask takt o det håller resten av livet och en del gifter sig efter varit ihop i 10 år och delar på sig efter ett litet tag.

    Men att du börjat skriva med någonannan?! Hmm...hur kom du på idéen att ens börja skriva med nån annan?

    Är det något i ditt äktenskap som inte är bra?
    Har ni en svacka?
    Har du upphört att älska din make?
    Går det att finna en utväg för er två utan skilsmässa?
    Är den nya bekantskapen bara något som gör så att "gräset känns grönare på andra sidan"(eller vad man nu brukar kalla det)?

    Ställ dom frågorna till dig själv och ta dig en ordentlig funderare. Det är nog det enda råd jag kan ge....

    Det finn egentligen inte i vårat äktenskap som är Dåligt, visst finns det saker som är mindra bra som att vi inte har något intimtliv alls!


    jag älskar min make det gör jag men jag tror mera jag älskar honom som en vän... jag vet inte om det finns någon annan utväg, han ser nog inge problem alls i vårat äktenskap..


     


    Den andra som jag skriver med kom jag i kontakt med på en chatt sida som min man vet att jag är inne på och han litar på mig.. och min man vet även att jag skriver med den "nya" via sms och pratar i telen med honom.. han vet bara inte hur mycket jag ljuger ibland och säger "det va mamma" eller "det va en polare"

  • Anonym (Elak)
    Anonym skrev 2013-04-13 06:50:05 följande:

    Antagligen så var ni fortfarande nyförälskade när ni gifter er. Ni kände inte varandra tillräcklligt för att förstå hur en vardag skulle fungera när fjärilarna var borta...


    Tror du att ni har en djupare kärlek att bygga på nu när nyföälskelsen är borta eler är det bara tomt?


     


    Ni som säger att det kvittar. Statestiken är SOLKLAR om man varit tillsammans mindre än 3 år innan man gifter sig så är risken för skilsmässa skyhög jämfört med andra!!! (Sök på statistik)


    Nykära och att vi inte visste hur en vardag skulle se ut inte det som är problemet... vi var inte helt nykära... han och jag flyttade i hop efter en månad tillsammans så vi hade bott tillsammans i 11 månader när vi gifte oss.. så vardagen visste vi hur den såg ut...
  • Anonym (Elak)
    Sara 120707 skrev 2013-04-13 16:00:52 följande:

    Okej här kommer lite ´"hårda fakta"


    De flesta människor är inte förälskade i sin partner hela tiden, förälskad är man i början av en relation och det är även något som blossar upp med jämna mellanrum men det är ingen konstant känsla i de flesta fall. Detta är ren vetenskaplig fakta, vår hjärnkemi fungerar så. Den första förälskelsefasen brukar i de flesta fall vara upp till ett år. Efter denna period går man över till en tryggare djupare känsla.


    Ni gifte er "snabbt"


    Det är kanske dags att ta en funderare om det är förälskelse du jagar? Det är ingen som nekar att det är härligt att vara förälskad.


    I vilket fall behöver du fundera på vad du vill och kommunicera med din man, börja inte något nytt bakom ryggen på honom.


    Attraktion och förälskelser för andra slutar inte magiskt att dyka upp bara för att man har gift sig, giftemål innebär däremot att ni gemensamt har bestämt att ni vill dela en framtid och även att ni kommit överens att vara trogna varandra(oavsett vilken definition på trohet ni har)


    Fråga dig själv, vill du fortsätta vara gift med din man? Är han mannen du vill dela din framtid med?


    Att gifta sig är bland dom största sakerna man gör i sitt liv, jag ville aldrig gifta mig tills jag träffade min man , då ändrade jag mig och inte för att han ville gifta sig utan för att plötsligt ville jag det. Han är helt klart det bästa som har hänt mig han har hjälpt mig komma upp på mina fötter igen efter några otroligt svåra år. jag jagar inte en förälskelse.
  • Anonym (Elak)
    PiaB skrev 2013-04-14 13:31:32 följande:
    Jag håller med om att det känns för tidigt att redan tänka på andra. Och att älska sin man som en kompis. Vill du vara gift med din man? Kan du tänka dig ett liv utan fysisk närhet?
    Varför skriver du till andra, vad är syftet? Att du döljer mängden för din man talar för att det är fel. Jag måste säga att jag skulle tycka det var konstigt om min fästman skrev till andra kvinnor, om det var något annat än att han är aktiv på olika forum.
    Jag tror ni behöver prata. Och du behöver tänka på att ni ska leva hela livet ihop (kanske). Som många har sagt, är det förälskelse du söker? Vad jag förstår så känner du inte ens de du skriver till, och det låter som du är beredd att lämna din man för det?
    Om du ska lämna din man tycker jag du ska göra det av helt andra skäl än att du skriver till en annan. Då måste du vara ärlig och säga att det helt enkelt inte känns rätt och att du intervall försöka. Om det nu är så. Jag tycker också du ska berätta för din man hur mycket du skriver till andra och vad ni skriver om. Annars ser jag det som ett svek. Men det är jag det
    Att vara inne på en chattsida och skriva tycker inte jag eller min man är fel trots att vi är gifta.. jag skriver alltid väldigt tidigt att jag är gift och skriver dom nått som har med sex att göra så blockar jag direkt. jag ger aldrig ut msn skype eller nummer aldrig nått sånt. det var en kille som jag skrivit med i flera år inne på den chatten som jag gav min skype till han är också "den Andra" så det är ingen helt ny som jag plötsligt börjat skriva med, utan en som jag har kännt i snart 5 år med andra ord över 3 år längre än min man!
  • Anonym (Elak)
    CoG skrev 2013-04-14 15:13:44 följande:
    Tror i samma banor som andra här i tråden.
    Om man har det bra och mår bra i den relation man befinner sig i,
    då är risken minial att man får känslor för ngn annan eftersom att man inte söker.

    "Det finns egentligen inte i vårat äktenskap som är Dåligt, visst finns det saker som är mindra bra som att vi inte har något intimtliv alls!"

    Det där är något värt att ta tag i om du vill hitta tillbaka till din man.
    Utan att vara intima med varandra så tappar man lätt bort varann...
    Det är ju just den närheten som skiljer den man lever ihop med och älskar, med andra personer som man står nära.

    Hur kommer det sig att ni inte har den närheten med varann?
    Den närheten försvann när vi insåg att vi inte kan få barn då dog all närhet som fanns.. innan det hade vi sex flera gånger om dagen och ville alltid va nära varandra..
  • Anonym (Elak)
    CoG skrev 2013-04-14 15:55:19 följande:
    Hur vet ni att ni inte kan få barn?
    Ska man inte ha försökt utan resultat i typ 2 år eller ngt sånt innan man kommer till en IVF klinik?
    12 månader..
  • Anonym (Elak)
    Allis skrev 2013-04-15 09:47:30 följande:
    Jag får inte riktigt ihop det kronologiskt, allt måste rimligtvis ha hänt väldigt snabbt. En fertilitetsutredning påbörjar man ju inte förrän efter tidigast ett år och om det var exakt ett år efteratt ni träffades så var det ju just när ni gifte er?? Och gifte er gjorde ni ju ändå liksom. Och fick ni beskedet senare så handlar det om några korta månader innan du börjar kontakta någon annan.Alla förhållanden går upp och ner och svåra beslut behöver många lång tid på sig för att bearbeta, sannolikt också via proffs. Vilken hjälp har ni fått?
    Hur vidare det gick till när vi fick veta eller rättare sagt jag fick! då som gjorde ingen undersökning på oss utan på mig tycker inte jag har med saker att göra! nej vi kan inte få barn men det är privat mellan mig och min man varför vi inte kan det.
  • Anonym (Elak)
    Villvillvill skrev 2013-04-16 01:30:24 följande:
    Jag har inget emot när det går undan för folk och deras förhållanden. Bara man vet vad man gör.

    Men! Alla som varit med förr vet att den första förälskelsen lägger sig efter ett tag. Kan ta allt mellan 1 timma och ett par år.

    Usch vad hemst det lät! Men tyvärr är detta fakta (finns dock alltid några få undantag).

    Låter som om du är rätt ung. Får man fråga om åldern?
    Och får man fråga hur du redan nu vet att ni inte kan få barn?
    Ja jag är väldigt ung jag är 22 år. Och nej jag har valt att inte svara på flera "barn- relaterade" frågor
Svar på tråden Vad ska jag göra?