• jools

    Här samlas vi som gifter oss i februari månad 2014

    Vi ska gifta oss 22/2!

    Inte så mycket är klart än men det känns väldigt lugnt ändå.

    Diamanten till vigselringen är inhandlad, nu ska det bara göras en ring också :)

    Vi ska vara på ett hotell och ha både vigsel, middag och sedan fest där vilket känns väldigt enkelt och smidigt.
    Vår kontakt på hotellet hjälper oss med det mesta. Jag vet att de har asgod mat där, och de har dukat snyggt de gånger jag varit där så jag har faktiskt inte alls engagerat mig i hur det kommer se ut utan litar helt på dem. Det är alltid vita dukar, snygga tallrikar och snyggt upplagt, och det räcker för mig. Jag ser mest fram emot att få äta en jäkligt god och lyxig måltid den dagen :)

    I morgon ska vi skicka ut inbjudningarna och det känns galet spännande. Jag är alldeles pirrig! Vi beställde inbjudningarna från Vistaprint och jag är helnöjd med dem. Väldigt enkla och stilrena och inte så "brudiga", vilket vi ville!

    Klänningen ska jag sy, och håller som bäst på att kolla tyg. Funderar på att våga shoppa på Etsy.

  • jools
    Jennan skrev 2013-11-12 18:09:29 följande:
    Mysigt med bröllop på hotell. Skönt att kunna lämna över mycket ansvar till erfarna. Vi själva kommer att gifta oss på min barndoms ort. med fest i bygdegård. Känns helmysigt att få fira denna ljuvliga dag där jag har alla mina härliga barndomsminnen :) Kikade in på Etsy. där finns en hel del fint. Vad är det för typ av klänning du tänkte sy?
    Har ingen riktig barndomsort som jag kommer ifrån, och min sambo vill inte gifta sig där han kommer ifrån. Så vi kör storstadsbröllop istället och gär det smidigt för våra gäster istället! Blir enkelt för dem att fixa barnvakt och de som kommer långväga kan bo på hotellet om de vill.
    Att Hotellet vi har vält är väldigt stilrent känns extra bra, vi vill inte ha kyrkligt bröllop, men tack vara lokalen blir det högtidligt och stilfullt ändå.

    Jag vill ha en klänning i spets.
    jag älskar den här klänningen:

    och den här:


    Så det blir nog en blandning av dem. Är lite sugen på en svart klänning, men jag vet inte. Det blir nog vit ändå :)
    Har en så länge bara börjat med mönstret, så det är en bit kvar. Fördelen att göra till mig själv är att jag "kan min kropp" och inte behöver tolka vad jag gillar och hur jag tänker, som man måste när man syr till andra :)
  • jools

    fördelen med att gifta sig på vintern är verkligen att det är lätt att göra det mysig med tända ljus och lokalen inte behöver vara tipptopp då det inte syns i mörkret :)

  • jools
    Jennan skrev 2013-11-13 19:14:20 följande:
    Var hos floristen idag och lämnade in denna bild. Vill ha en enkel bukett med bara vita rosor och föll för denna :) Dock bad jag om att de ska korta ned skaften lite så att den blir lättare att hålla.
    Hon kom också med förslaget om att lägga i lite¨granris i den då vi kommer att ha det på borden. Vad tror ni? Ska se om jag hittar någon liknande med granris i.
    Väldigt fin bukett! Men bra beslut med kortare skaft, jag har aldrig riktigt fattat grejen med sådär långa skaft.
    Granris i blir nog väldigt fint tror jag, det gör ju buketten lite mörkare, så du har det i åtanke om det är en helvit bukett du vill ha :)

    Kul att du gillar mina inspirationsbilder!
    Jag jobbade som sömmerska efter gymnasiet och sydde mycket brudklänningar då. Nu var det ett tag sen sist, så jag känner mig lite ringrostig. Men det är jäkligt kul att få bestämma varenda söm själv, då jag fäster löjligt stor vikt vid sådana detaljer.
Svar på tråden Här samlas vi som gifter oss i februari månad 2014