• Äldre 11 Apr 13:09
    44401 visningar
    188 svar
    188
    44401

    Skånebröllop 2014

    Efter att ett tag ha varit med i en grupp som heter Skånebrudar 2013 tyckte jag nu det var dags att starta en för 2014 istället eftersom vi bestämt oss för att vänta ett år med vårat bröllop.

    Är det möjligtvis fler från Skåne som planerar bröllop 2014 eller kanske någon som planerar bröllop i Skåne trots att ni bor någon annanstans?

    Vårt bröllop kommer att vara i Helsingborgstrakten och just nu lutar det åt att festen kommer hållas på H55. Var cermonin ska vara har vi dock inte alls bestämt än.

    Vem är ni?
    Var bor ni?
    Var ska ni ha ert bröllop?
    Hur ska ni ha ert bröllop?
    Hur långt har ni kommit i planeringen?

    osv...        

  • Svar på tråden Skånebröllop 2014
  • Äldre 15 Apr 09:52
    #2

    Vi är inne på samma spår förutom övernattning som int är nödvändigt för våra gäster.Var i Skåne letar ni lokal?Vi var ett tag inne på Fredshög Herrgård som ligger i Härslöv. Där kan man ha festen i ladan och även hyra Herrgården för övernattning. Inte superbilligt dock har jag för mig.  

  • Äldre 18 Jun 15:39
    #3

    Försöker få igång gruppen igen för visst måste det finnas massor av skåningar som ska gifta sig under 2014??? Vi har nu bokat H55 i Helsingborg som festlokal och ska imorgon titta lite närmre på ringar. Nu börjar det faktiskt kännas lite på riktigt Nästa helg ska bi dessutom kolla på vigsellokalen och är den ok och ledig vårt datum är det bara att gasa sen

  • Äldre 23 Jun 22:53
    #5

    Ja men så klart! Hur ser era planer ut?

  • Äldre 8 Jul 15:07
    #10

    jennybn: H55 i Helsingborg ligger vid vattnet. Ett glashus med vatten på alla sidor.Tyvärr går deras kontrakt med kommunen ut den sista Juli nästa år :-/ 

  • Äldre 5 Sep 11:25
    #22
    Caledonia skrev 2013-09-05 07:17:49 följande:
    Är också från Helsingborg Jag och min fästman ska gifta oss den 31 maj och både vigsel och fest ska hållas på Linneaträdgården i Helsingborg. Blir ca 60 gäster och planeringen går stadigt framåt. Vi har bokat fotograf, bröllopssvit och ordnat med massa dekorationer. Vårt färgtema är vitt, ljusrosa och ljusgrönt.
    Åh Linneaträdgården! Där var jag också sugen på att ha vårt bröllop men vi vill kunna ha egen dryck plus att jag har hört att det kan bli lite för varm under högsommarn.
    Där är så himla fint...tror ert bröllop kommer bli väldigt vacker
  • Äldre 5 Sep 11:27
    #23
    meandmylove skrev 2013-09-04 22:40:19 följande:
    Jag heter Rebecka och planerar bröllop med min kille sommaren 14. Vi bor tilsammans i göteborg sedan 3 år tillbaka men kommer från helsingborg så självklart blir bröllopet där. Vi har avtalad tid med jacob hansens hus nösta helg ska se om det kan passa oss. Vi vill ha borgerligt bröllop med fest dör vi har privat kock och egen dryck för 100-140 pers. Jag är svensk och min fästman är kurd från irak. Vi har en dotter tilsammans som är ett år och heter Dahlia. Kul med fler Helsingborgare! Kram
    Vi har varit på ett bröllop på Jacon Hansens hus och det var verkligen jättefin. Tror det är en av de absolut bästa lokalerna i stan om man ska ha ett stort bröllop.
    Vi är bara ca 75 gäster och hade lite svårt att hitta flera alternativ.
  • Äldre 5 Sep 12:53
    #25
    hjohanna skrev 2013-09-05 12:23:24 följande:
    Vi blev ett par 2009 och i somras friade han så nu gifta vi oss i Mölle Kapell den 9 augusti.

    Vi är inte från Skåne, jag är uppvuxen i Västergötland  och min m2b är från Australien men vi bor sen några år i Sthlm. Men däremot är mina föräldrar från Helsingborg och vi har hus i Mölle så jag känner mig nästan som hemma i Skåne. Min m2b är dessutom mkt förtjust i Skåne så det var lätt att bestämma plast.

    Vi kommer ha ett mindre bröllop med ca 45 gäster, festen kommer vara på Strandgården i Mölle. Gästerna kommer kunna bo kvar över natten. Vi kommer även ha en lättare middag dagen innan då gäster kommer från utlandet och från andra håll i Sverige. Vi kommer ha catering (3-rätters) och ordna med alkohol på egen hand. Min m2b är taggad på en utflykt med kompisarna till Tyskland...

    Utöver bokat lokal och kyrka så har jag kontaktat min konfirmationspräst och hoppas på att hon kan viga oss. Vi har även bestämt färgtema, bokat frisör, köpt vigselringar, gjort en prell gästlista, börjat planera och pyssla så smått med dekorationen.
    Men jag har inte fått napp från någon fotografer. Är det någon som kan tipsa? Mölle är ju en bit från Helsingborg men det kanske finns en fotograf som kan tänka sig att åka till Mölle.

    Sen är väl nästa steg att boka in bröllopssviten. Men som sagt tips på fotograf vore toppen! 
    Ska bli kul att följa er alla 2014 brudar i Skåne!!!
    Det finns en fotograf från Helsingborg som heter Louise Åkesson. Jag gillar hennes bilder jättemycket! Hon har bl.a fotograferat både i Mölle och ett bröllop på Linnea Trädgårdar
  • Äldre 9 Sep 10:59
    #28
    hjohanna skrev 2013-09-06 12:13:23 följande:
    Tusen tack för tipset! Louse verkar jätte duktigt. Har redan kontaktat henne :) 
    Åh, härligt. Hoppas hon kan och att ni trivs tillsammans.
    Det har varit en av mina jobbiga tankar, att inte hitta en fotograf som man trivs och känner sig avslappnad tillsammans med.
    Har vänner som blivit fotograferade av Louise (inte bröllop dock) och varmt rekomenderade henne just eftersom hon är så lugn och naturlig och knäpper precis när man är som mest "rätt".

    Hur långt har ni alla kommit med mat? Är ni klara med vad ni vill ha? Har ni hittat rätt cateringföretag (om ni nu ska ha det)? Buffé eller sittning?
    Vi har bestämt oss för att ha en sittande 3-rätters men har inte alls kommit fram till vad vi vill ha eller vilket företag vi ska anlita. Känner att det är en stor stor djungel.
  • Äldre 18 Sep 14:12
    #34
    Jenny2001 skrev 2013-09-09 16:15:37 följande:
    Kan tillägga att vi har en vän som är fotograf, som kommer fotografera oss efter kyrkan, men letar efter någon som kan fotografera mig under förberedelserna, och sen på festen. Om ngn vet nån som är lite mer av bra hobbyfotograf? När min fästman friade hade han lånat en ring av juveleraren, och sen har vi tillsammans valt rätt ring. Vi vill bara ha vars en ring, så jag har min på mig nu, och han får sin på bröllopet. Vi kommer ha godis bord på kvällen, och photobooth. Drinklista på ca 4-5 st olika sorter att välja på. Har bokat band som kommer spela i kyrkan, agera trubadurer under mingelet när vi fotograferas. Sen spela live, och på natten gå över tull att dj:a,så verkligen hela dagen, kvällen o natten är komplett med musik..
    Om ni inte hittar någon kan jag tipsa om att kika på om det finns någon fotoskola i närheten. Ibland kan man anlita duktiga gymnasieelever till bra pris.
Svar på tråden Skånebröllop 2014