Inlägg från: xMariax |Visa alla inlägg
 • xMariax

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  AoPoV skrev 2013-04-24 08:54:06 följande:
  Hur gör ni andra med ekonomi och föräldrar? Får ni bidrag från dem? Och i så fall, har ni bett om det eller har ni blivit erbjudna? Mina föräldrar började genast prata om att de kanske skulle kunna bidra med nåt medans sambons föräldrar (som är skilda) inte har nämnt nåt alls om det. 
  Mina föräldrar har erbjudit sig (igår faktiskt) att betala min klänning och bröllopstårtan och det låter på min mor som att de kommer vilja ge ännu mer.. Hon säger sällan saker rakt ut så det blir mycket tolkande och gissande.. Väldigt uppskattat hur som helst!  
  Sambons föräldrar har inte sagt något och vi kommer absolut inte att be dem om pengar (vi tackar och tar emot om de erbjuder sig såklart). Jag kan däremot tänka mig att de inte ens tänkt tanken men ''kommer på' det när de får höra om mina föräldrars bidrag..
  gesslan skrev 2013-04-24 20:30:39 följande:
  Hej alla! Nu har vi kommit igång lite. Vi var idag och kollade på ett eventuellt ställe att ha middagen på och det kändes super. Tjejen vi pratade med verkade dessutom kunnig och flexibel. Min sambo tyckte faktiskt också att det var roligt att åka iväg och kolla och det känns skönt att äntligen ha med honom på tåget också, han är ju liksom lite inblandad! ;) Däremot funderade vi lite efteråt på hur många ställen man egentligen ska kolla? Vi har några till som vi ska besöka de närmsta två veckorna, sammanlagt handlar det om typ 6 olika ställen. Men om det känns bra på ett, kanske man egentligen ska nöja sig och inte kolla vidare med risk för kluvenhet?! Hur har ni gjort?
   Vi kommer att kolla alla alternativ så att vi är säkra på att vi inte missar något bättre..
 • xMariax

  För ca en vecka sen var jag och blivande maken inne i Stockholm och passade då på att titta på min blivande vigselring ''live'', han som ägde butiken berättade då att ringen inte är så populär längre och antagligen riskerar att försvinna ur sortimentet innan det är dags att köpa den.. Vi antog att han bara ville sälja den snabbt så vi struntade i det.
  Men igår så blev jag lite osäker; tänk om han menade allvar? Så jag googlade runt lite och insåg att den redan försvunnit ur sortimentet hos många onlinesajter åtminstone.. Har inte hunnit kolla i butik ännu.. De butiker som fortfarande har ringen säljer den dessutom med stor rabatt, så det känns ju som att de vill bli av med den.. 
  Jag ska köpa den såfort jag har pengar, men det kan ta några månader så jag hoppas att den finns kvar då... Gråter

  Vet ni hur jag annars kan gå tillväga? Jag kommer att ha råd att köpa den i början av Juli tidigast... Kan man beställa den i butik och betala när man hämtar ut den tex?


 • xMariax
  Eksson skrev 2013-04-29 11:20:13 följande:

  Du bör ju kunna köpa den och bara ge en depostition i början. När jag beställde min förlovningsring var jag tvungen att betala minst 20% när jag gjorde beställningen, men att sedan pröjsa allt när jag hämtar ut den. Och då kunde jag ju (om jag hade velat) bara vänta lite med att hämta ut den. Det tar ju också några veckor tills den är klar.


   


  Hade jag vart du hade jag inte väntat så länge, om du verkligen bestämt dig för att detta är THE ring. Å andra sidan kan du ju i vissa butiker välja precis hur ringen ska se ut själv, välja modell/diamanter/höjd/bredd osv..kan ju vara ett alternativ annars.


  Det har som tur är löst sig.. Jag hade inte haft råd att betala ens 20% av ringen just nu.. Min sambo är student och jag är mammaledig utan att ha arbetat innan, så vi har inte mycket pengar över.. 
 • xMariax

  Idag är det exakt 1 år kvar!! Solig
  Vi ska åka iväg och kolla kyrkan och lokalen idag, tycker vi om dem så bokar vi också!

  Angående inbjudningar; Vi kommer att skicka ut dem i höst redan, kanske i oktober-november nån gång. Vi har många anhöriga som behöver mycket planering pga jobb, resor etc och vi vill inte hålla på med save-the-date kort. 


 • xMariax
  SabinaE skrev 2013-06-17 19:25:22 följande:
  Vi ska beställa ringarna nu i dagarna:) vi kan dock inte riktigt bestämma oss mellan två stycken.

  det här är den ena:


  Och det här är den andra:


  Förlovningsringarna är i samma stil, men med ett mörkare träslag:)
  Häftiga! Jag tyckte att de översta var snyggast!
 • xMariax

  Jag har faktiskt varit lite dålig på att skriva eftersom att det är så dött här inne.. Skäms

  Vi var ju och kollade på kyrkan i maj, men intresset försvann helt så vi kollade vidare men uten att hitta någon kyrka här i stan som vi båda gillade.. Då började vi tänka på festlokaler istället och bestämde oss för att utgå från det.
  Av ren slump hittade vi en helt underbar lokal 2 mil utanför min m2bs hemstad, vi blev helt förälskade i den och bokade den. Vi tänkte att hittar vi ingen kyrka så kan vi vigas på bryggan utanför lokalen (sjöutsikt) men så hittade vi kyrka också och bokade den!
  Så vi gifter oss den 24 maj 2014 i Norrtälje! Hjärta 

  Angående beslutsångest så känner jag igen mig helt.. En massa detaljer bara som tur är! Vi har bytt färgtema från grönt till blått tex och både jag och m2b har bett fler att vara tärna/marshalk .. Tanken var att vi skulle ha 1 var, men nu har vi 3 var! Vi kunde inte låta bli att fråga de sista..


Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014