• Äldre 4 Jan 21:05
  144460 visningar
  792 svar
  792
  144460

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Jessica327 skrev 2014-01-04 20:23:28 följande:
  När är det dags att skicka ut inbjudningskort då?? Man kanske är försent ute? :) ;)
  Nä då! Man brukar säga 6 veckor innan. I semestertider kan man skicka 8 veckor innan. :)

  Att skicka inbjudningarna innan anses som lite otrevligt då gästerna kan få nya partners, separera med sin sambo osv. (inte så kul att sitta med en inbjudan med sitt EX namn på och behöva ringa och rätta brudparet osv) Dessutom kan man inte (enligt etikett) kräva att gästerna ska kunna planera och boka in sig så tidigt. För gästerna är ju inte bröllopet den viktigaste händelsen på året ;) som det är för oss brudar :)

  Dock så kan man skicka "spara datumet" kort. Fast alla i familjen och vännerna får ju ofta höra att det blir bröllop i god tid iallafall :) Så risken är nog liten att ens föräldrar missar bröllopet för att inbjudan inte kom ett år innan ;)
 • Äldre 4 Jan 22:04
  Sofie R skrev 2014-01-04 22:00:40 följande:
  Alltså, skaffar någon av mina gäster en ny partner nu, knappt fem månader innan bröllopet så får de komma själva eller inte alls. Vi skickade ut våra inbjudningar i mellandagarna, alltså fem månader innan. Och det känns inte alls otrevligt.
  Jag bara skrev vad som gäller om man ska följa vedertagen etikett. Självklart bestämmer ni själv hur ni vill göra :)
 • Äldre 15 Jan 20:38

  Fina: Kul med någon som gifter sig i min hemby :) är du uppvuxen i Mölle?

 • Äldre 15 Jan 21:25

  Jag är född 83 och gick på bruksskolan och sedan på kullagymnasiet. Numera bor jag ute på landet i norra Skåne :) Vi gifter oss den 24 maj. Min blivande make är född och uppvuxen i Tyringe.

 • Äldre 15 Apr 08:01

  Vi har nog hunnit allt.. Tror jag ;) Mitt stora problem är att jag inte vet vad min fästman ska ha på sig! Bara för att min klänning är hemlig så har han fått för sig att hålla sina kläder hemliga också. Ett jävla sätt... Jag måste ju ha kontroll och godkänna varje detalj på bröllopet ;)

 • Äldre 15 Apr 08:07

  Eller vi ska bygga golv till tälten (golven blir sedan vår nya altan). Vi kommer ha 2 tält, ett för middag och ett för dansgolv och bar. Vi hade tur och hittade rejäla proffstält billigt i vintras.

  Sen ska vi ha buffébordet, tårta, champangeservering osv i ladan (kommer bli sååå vackert) i direkt anslutning till ladan så finns en tom verkstad med el, kyl, frys osv som ska tjänstgöra som kök/förvaring. Idag så är jag ledig så jag ska städa stallet, verkstäderna, ladan och så mycket av gården som jag hinner.

 • Äldre 15 Apr 08:25

  När det gäller blommorna så kommer jag beställa 100 rosor och 20 vita gerbera. Men samtidigt så blir jag sugen på att plocka en egen bukett. Jag har en enorm rabatt full med olika sorters doftpioner ( grannarna vallfärdar hit varje sommar för att se dom) så jag sneglar på rabatten och hoppas att dom hinner blomma! Det hade varit fint med en bukett av mina egna pioner.

 • Äldre 15 Apr 08:29

  Jag behöver också färga håret! Helst vill jag färga det innan maj. Vi bor på landet och vårt vatten gör mitt hår rött. Jag är ljusblond egentligen men jag måste ändå blondera det ibland för att få bort det röda och ge mig min naturliga hårfärg.

 • Äldre 15 Apr 11:38
  mamp skrev 2014-04-15 09:44:31 följande:

  Lite OT kanske men har du testat att tvätta håret med bikarbonat? (Blanda bara bikarbonatet med shampo alt vatten och tvätta som vanligt. Viktigt dock att avsluta med balsam för bikarbonatet öppnar upp hårståret.) Det låter som att du får mineralbeläggningar från erat vatten bikarbonat kan lösa upp dessa.


  Tack! Det måste jag prova!
 • Äldre 31 May 11:04

  Vi gifte oss den 24, smhi sa att det skulle bli massvis med regn och åska hela dagen! Men det blev ett underbart väder! Vårt bröllop blev verkligen allt vi önskat oss och lite till ;)

Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014