• Äldre 5 Nov 07:08
  151162 visningar
  792 svar
  792
  151162

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hej! Vi ska också gifta mig i maj. 3 maj närmare bestämt. Vi är lite sena i planeringen verkar det som. För vi bokade kyrka och lokal precis i dagarna. Men jag ska läsa ikapp lite här och se hur ni andra ligger till. En fundering vi har nu. När är det dags att skicka ut inbjudningar? Hur har ni andra gjort? Har ni redan skickat? Eller när ska ni skicka? Hur resonerar ni?

 • Äldre 11 Nov 08:03
  Jessica327 skrev 2013-11-08 23:38:37 följande:
  Tjena.

  Får lite panik när jag läser era inlägg. Vi har precis troligen kommit på att den 10 maj smäller det. Vi har inte bokat något ännu helt. Utan preliminärbokat.

  Inget annat är klart. Varken ring, kläder, mat, tårta, ja etc... inget :) Men jag tycker det känns ganska gott om tid så...? Det är väll andra som är lite före bara :)
  Precis samma läge för oss. I förra veckan fick vi bokat lokal, kyrka och hotyellnatt. Och tillfrågat tärnor, bestman samt toastmaster. Men länge än så har vi inte kommit... :) Och vi kör 3 maj! Whiiie!
 • Äldre 11 Nov 08:10
  Jessica327 skrev 2013-11-09 11:55:01 följande:
  En fråga. Jag kan ju iofs köpa klänning redan nu, men hade tänkt gå ner sådär 10 kg. Går det att rätta till innan bröllopet. Hur ska jag göra? Köpa klänning efter jag gått ner i vikt? Eller köpa den nu?

  Även de bryderierna har jag. Tänkte försöka banta så mycket som möjligt närmsta två-tre månaderna och beställa nån forma av" Kina-klänning" i slutet av januari/februari. Sen fortsätta bantning och sy in den i april hos sömmerska. Har man snörning i ryggen kanske man kan dra in den ändå. Vet att för mindel så gör -6 kg på vågen är ungefär en klädstorlek.


  Nån mer i tråden som ska beställa/har beställt klänning via någon av Kina-sidorna?

 • Äldre 11 Nov 14:19
  xMariax skrev 2013-11-11 11:44:13 följande:
  FruPuff skrev 2013-11-11 08:10:08 följande:

  Nån mer i tråden som ska beställa/har beställt klänning via någon av Kina-sidorna?


  Jag kommer att beställa min klänning från jenjenhouse och jag vet att det är fler som beställt därifrån i tråden..
  Va kul! Vilken modell har du tänkt att välja, och när tänker du göra din beställning?
 • Äldre 12 Nov 12:07

  Va kul att det är fler som beställer kläningar via nätet.


  xMariax: åh det kan nog bli jättefint! :)

  Veronica84: va spännande, du har inte lust att visa bild på din klänning och bilden på jenjen:s sida? :P

 • Äldre 14 Nov 13:39

  Veronica84: Åh va fin den ääär! Har själv kikat på just den klänningen :)
  Hur känns kvalliteten på spetsen? Är du nöjd? Nått att tänka på om man beställer från jenjen? Hur mycket kostade det allt som allt?

 • Äldre 18 Nov 09:52

  Huuu vilken dyster vinterprognos. Jag hoppas på att ta bröllopsfoton i ett vitsippshav, är redan inställd på att det inte kommer vara grön på träden då, 3 maj... men hoppas verkligen verkligen att vitsipporna blommar då. Nå ja, finast är ju att man ska gifta sig över huvud taget faktiskt :) Och man har gott om tid att hitta alternativa fotoställen då vi bor i närheten av fotoplatsen.

 • Äldre 21 Nov 09:37

  Visst är det svårt det där med gästlistan när ens kompisar har en partner som man inte gillar... Har också en sån. Och de är sambos sen flera år, svårt att inte bjuda båda, kanske inte bjuder kompisen alls nu. Får se.


  Hur många gäster ska ni andra ha? Vi har som maxantal i festlokalen att man kan vara ca 65-68 beroende på hur man bokar. Just nu är gästlistan 53 personer, men med ca 25 pers på "kanskelistan". Helt klart en av de svåraste delarna av planeringen tycker jag. Sen fick jag en insikt i att "the more the merrier" inte alltid stämmer. Man vill ju hinna hälsa och prata lite med alla sina gäster med. :) Så det är inte alls säkert vi fyller upp de resterande 15 platserna...


  Och en annan fråga i samma tema. Bjuder ni fler än ni räknar ska komma? Med bröllop i maj som brukar vara en hektisk månad för alla med dop, konfirmationer, bröllop, avslutningar och långhelger mm så är det ju inte alls otippat att vissa inte kan komma hur god framförhållning man än må ha.

 • Äldre 22 Nov 08:48

  Igår köpte jag en jättesöt liten spetsklänning till vår dotter som kommer vara brudnäbb på bröllopet. Hittade en som var nästan exakt sådan jag letat efter för bara 249:- på Lindex. Supersöt, ska bara byta ut det svarta bandet mot ett bredare sidenband som matchar våra färger bara och ev komplettera med något lager tyll så kjolen blir lite puffigare. Så nöjd!! Och dottern älskade den hihi

 • Äldre 22 Nov 08:49

  Där kom klänningen med :)


 • Äldre 23 Nov 23:05

  Men åh vilka fina klänningar ni fått uppsydda! Jättefina verkligen! Jag ska nog beställa min klänning i januari... Malin4900: nja sådär tror jag, men eftersom jag ändå tänkt sätta ett bredare ljusare band över så kan man ju dölja ev misstag när man sprätter bort bandet. Däremot är klänningen liten i modellen. Tror vår dotter kommer ha 98 i maj och jag köpte till slut en strl 110(!) då jag inte vill att den ska sitta åt i midjan så det blir obekvämt på henne. Jämförde nämligen en strl 104 med en annan klänningmodell i strl 86/92 och de var lika stora.. :O och när vi prova hemma satt 110 förvisso lite löst, men ändå jättefint redan nu. Så fastän 110 låter enormt blir det jättefint! :) hur gammal är din dotter? Min fyller 2 om några veckor.

 • Äldre 23 Nov 23:08

  Caledonia: vilken kinasida beställde du ifrån? Tog det lång tid?

 • Äldre 11 Jan 20:47

  Vi håller på med det sista med inbjudningarna nu. Och har träffat stället där vi har festen för att tala om allt. Mycket kvar, samtliga kläder, ring, festprogram, vigselprogram, dekorationer, bordsplacering osv... Börjar bli dags att fixa med hindersprövning mm. :)

 • Äldre 22 Jan 15:09
  emewes skrev 2014-01-17 20:33:48 följande:  Nu har min brudklänning kommit, och även tärnornas klänningar från Kina, och jag är så sjukt jävla nöjd om man får säga så. Jag kommer att se ut och känna mig som Askungen den 30 maj när jag gifter mig med mitt livs kärlek Hjärta


  Jättefin klänning!


   


  Själv har jag inte beställt klänning än. Sitter och filurar på en från en sk kinasida... Men är så i valet och kvalet över vad jag ska välja, känns som om att urvalet är så stort att jag blir helt blind... Just nu funderar jag på denna.  Vad tycker ni? Är den för enkel?

Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014