Inlägg från: sofiecallmer |Visa alla inlägg
 • sofiecallmer

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Go kväll allesammans!
  Ja den 4oktober så friade sambon chockartat under en hotell weedend i Göteborg.
  Datumet landade på 3maj 2014. En del är bestämmt, gästlistan så gott som klar.
  Vigsel i Oppmanna och fest i Folkets Hus i Arkelstorp ca55 pers

  Var inne i Kristianstad och skulle titta på brudklänning på Randiga Rutan, å ja jisses. Ville strypa kvinnan till sist då hon tjatade priser, tyger, länder, engelska termer, sömmnads termer. Jag ville ju bara prova olika klänningar, ingenting mer, medellade henne min budget, va var de som va så jobbigt. På de så plockade hon fram klänningar som va så yttepyttiga i storleken att jag inte alls förstod varför ja skulle prova de då jag endast kunde hålla de framför mig, man blev rätt depp på de, känndes som att de inte fanns mina storlekar (ca 42/44, jobbat med vikten å har nu lyckats gå ner ytterliggare 7kg, kan lägga till att jag fick barn den 25januari i år å gick upp 18kg med honom, så nu är alla de kilona nästan borta, vill gå ner ca 7kg till mer är ju alltid ett plus). Iaf under ca 1½h fick jag prova 2 klänningar, inga av de passade helt Å ingn av de var ng av de klänningar jag visat på bild...
  Iaf har ju sett en sida som heter www.jennyjoseph.com hittat flera fina klänningar där som man kan beställa med personliga mått, någon som ska eller har köpt där? Eller någon som beställt en klänning via nätet som de inte provat (bara provat liknande klänningar)?

 • sofiecallmer
  Caledonia skrev 2013-10-21 22:04:46 följande:
  Välkommen Sofie! Jag har beställt min klänning från Kina efter samma stil som en klänning jag provade i affär. Hade en bild på den här ovan men den verkar ha försvunnit... Det är ju på vinst och förlust men känner många som fått fina klänningar. Den sidan du skriver om är rätt välkänd, med en modersida som heter www.jenjenhouse.com. Jag beställde min från en säljare på www.dhgate.com och hoppas jag hittade rätt. Annars får jag helt enkelt sälja vidare... Den bör komma inom en månad, är väldigt spänd!
  Å vad spännande, du måste meddela när du fått den om du blev nöjd
  Ska till London i november, så väntar att beställa klänning tills jag varit där då jag fått veta att många företag beställer klänningar där ifrån men vi får väl se om de har något att erbjuda!
 • sofiecallmer

  Men herregud!!! Vilken butik var detta? Hade banne mig skickat ett brev till chefen å förklarat situationen för eet är inte okej!!!

 • sofiecallmer

  Måste bara ställa frågan här då alla är i samma sits (vi gifter oss i maj). Vi planerar att gifta oss i kyrkan och bli vigda av en präst. Men när vi sen ska boka kyrka OCH präst så får jag veta att de inte schemalagt vem av prästerna som är i tjänst, vilket innebär att om det är en församling där det finns flera präster å man endast känner att en av dessa präserna passar för oss och får vår vigsel...Så kan de bli en av de andra prästerna som är i tjänst just på vår vigseldag och vi kan inget göra...Man vill ju boka kyrka och präst omgående så de inte blir fullbokat å när vi vill ha de...Hur gör man om man får veta man får en präst som man inte vill dka viga oss???

 • sofiecallmer

  Nej precis! Ja om de bara hade svarat när man ringer eller ringt upp mär man lämnat meddelande Hållt på i över en vecka nu...Tröttar lite på just den församlingen, så krångligt kan de väl ändå inte vara å boka en tid för en vigsel...?

 • sofiecallmer

  Vigsel plats, festlokal är bokat å klart! Äntligen... Klänningen är bestämmd men inte beställd. Blommorna beställda å tema bestämt (vitt & silver). Toastmastern, toastmadame, tärna, bestman och marskalk är också tillfrågade och alla sa ja Underhållning för kvällen är bokat. Transport och chafför fr vigsel till festen är bokat. Frisör å smink är bokat för mig och tärnan. Allt är i full gång, i helgen kom vi över lite saker till dukning och bordsdekoration. Funderingarna kring morgongåva eller någom form av överraskning till den blivande. Har ni något planerat?

 • sofiecallmer
  Caledonia skrev 2013-10-29 12:06:58 följande:
  Vi fick precis en stor pusselbit på plats! Har ju varit väldigt orolig över vigselförrättare för här i kommunen får man först boka vigselförrättaren när hindersprövningen är klar, dvs max fyra månader innan vigseln. Googlade lite på det och insåg att andra kommuner hade andra regler, så nu har jag bokat en vigselförrättare från en grannkommun. Det enda han ville ha var milersättning, och det blir max 100 kr Nu när vigselförrättaren är klar har vi det mesta klart:
  Vigselplats och festlokal (samma ställe)
  Brudklänningen är beställd och på väg
  Tärnklänning
  Ringarna är designade och beställda (ska provas för första gången på fredag)
  Toastmadame
  Tärna
  Bestman
  Frisör
  Sångerska till vigseln
  Fotograf
  Florist (dock så är ej blommorna bestämda, vi vet bara var de ska beställas sen)
  Dekorationer
  Dessertbord
  Bröllopssvit
  Bröllopsresa
  Save the date-kort är skickade till de gäster som bor långt borta (fem språk kommer talas på bröllopet haha)

  Det som saknas är:
  Brudgummens klädsel
  Transport från hotellet där tjejerna ska klä sig
  Inbjudningskortens design (vi har dock börjat fila på dem, mamma ska göra dem)
  "Festhäfte" - där ska meny samt rolig info om varje gäst stå
  Buffémeny samt mingelmat och vickning (ska ju bestämmas ihop med restaurangen, det ligger längre fram i framtiden)
  Sen lite smått och gott, som gästbok, och annat som kan bestämmas närmare bröllopet

  Älskar allt detta med planeringen! Jag kommer nog bli deppig efteråt när jag inte har allt detta att hålla på med.
  Ja man kan lugnt säga att de är mycket som ska fixas. Men de känns skönt å ha kommit igång i alla fall. Vart har du beställt din klänning ifrån?
 • sofiecallmer


  Ett litet kollage. Tema vitt & silver.
  Klänningen jag funderar på att beställa.
  Ringen friade sambon med
  Gillar uppsättningarna men de är så svårt om man ska ha de i knut eller lite mer nersläppt!
 • sofiecallmer

  Min ring med håvar kom fr safifra.se blev kanön nöjd. Kommer passa kanon ed vigselringen ja fick av den blivande vid kriteriet ;) Ännu bättre att att den hamnade på 295kronor. Vi har bokat: kyrka, festlokal, underhållning, frisör, smink, buketter, blomsterbåge samt snittblommor, catering (m2b s mamma) dock meny ej bestämd, tid för förprövning e också bokat....sprit inhandlas i Tyskland å dit åker vi nästa år någon gång! Transport å chaufför e också bokat :) Tärna, Bestman, toastmaster å madame är tillfrågade å alla så ja :) Inbjudningskort e påbörjade (vi gör de själva) Vasar, ljus, organzalöpare och lite dekorationsstenar är inhandlat Kostym inhandlas på mellandagsrean å min klänning kommer beställas fr jenjenhouse.se Ska till London i nästa vecka å hoppas där på å hitta skor å lite annat skoj. Planerar ni att byta klänning under kvällens gång? Jag tänkte inte göra de, el är de opraktiskt tros? Vår budget hamnar på lite över 30 000kr å vi kommer ha allt vi önskar! Känns kanon! 3maj var är du????

 • sofiecallmer

  Min brudklänning har nu kommit från jenjenhouse. Satt som en smäck å var sååå fin. E kanpn nöjd! Fick dovk betala 928:- i tullavgift, men vi beställde mkt mer än bara klänning. Underkjol graverade manschettknappar graverad tårtspade å kniv bordsplaceringar gästbok å lite dekoration så vi kom trots tillavgiften mkt billigt undan! Mrn vi disskuterar här hemna fram å tbk. Vi har en kille som vi sååå gärna vill bjuda, men just nu har han sällskap med en tjej som varesig jag el min blivande tål å än värre är att hon har raggat på min blivande på ett annat bröllop vi var på (jag var också där å jag var gravid å på allt så vet hon mkt väl vem ja e å att vi är ett par sedan länge) de hela känns bara så opassande om hon skulle komma. Å de är ju vår dag...Men hur gör man de snyggt...??? Knivig situation...

 • sofiecallmer

  Ja man hoppas ju på de...Känns dumt å säg anledningen om han inte e medveten om de redan...Men tänker bara skriva hans namn på inbjudan. De har blivit ihop igen efter ett uppehåll så de hade ju vatt väldigt passande med ett uppehåll i maj Ska försöka lägga upp bild

 • sofiecallmer

  Här va de full rulle ser jag! Kul! Ska försöka ordna bild på klänningen. Ingångslön musik e fixat men vi kan inte välja vilken låt man ska gå ut till, mannen vill ha en lite rockig, några förslag?

Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014