Inlägg från: amerika |Visa alla inlägg
 • amerika

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Det finns redan två trådar om maj 2014, ska vi verkligen gå in på en tredje? Eller är det här vi ska hänga istället?? Jag vet inte, blir bara förvirrad av att skriva samma sak på flera ställen... 

 • amerika

  De är ju döda för att ingen skriver där....

  Men jag kan flytta på mig, det går bra. Du måste bara tänka på xMariax att du är betydligt yngre, piggare och snabbare i skallen än vad jag är. Så sånt som är enkelt och lätt gjort för dig (byta tråd hux flux) är svårt för en gammal tant som jag Tungan ute

  Jag ska gifta mig 10 maj 2014 och jag vill gärna ha andra brudar med samma tidsplanering att följas åt med hela vägen.....

  Vi har inte kommit så långt alls i planeringen. Vi har bestämt datum. Pratat m fotografen (en kompis) och med musikern (oxå en kompis och det råkar dessutom vara hennes födelsedag...). Sen är det bara mina två bästa väninnor som vet att vi ska gifta oss. Vi har tanke på var vigseln ska vara men vi har inte bestämt oss än. Vi vet oxå vilken lokal vi vill ha men vi har inte bokat den än för vi ska titta på den tillsammans när sambon kommer hem från sin utlandsvistelse.

  Vi ska skicka ut save-the-dates i maj så det närmsta pysslet handlar om det. Och om vilka vi faktiskt ska bjuda.... 

 • amerika
  Eksson skrev 2013-04-12 09:43:41 följande:

  Ja det vore som sagt kul om EN tråd är mer aktiv, att man får skriva här. Nu känns det som att det dyker upp sådana här trådar titt som tätt men ingen ritktigt håller..så nu får vi va duktiga på att skriva av oss så den här håller :)


  Flört
 • amerika
  xMariax skrev 2013-04-12 21:31:38 följande:
  Jag har dessutom sån himla beslutsångest angående ALLT (förrutom ringen, den är jag säker på!). Min blivande man är dessutom rätt trött på mitt tjat..
  Så länge du inte har beslutsångest gällande mannen eller han tröttnar på dig och inte bara på tjatet så är det väl lugnt! Flört

  Jag är oxå så himla velig. Därför måste min fästman vara med i all planering. Jag kan inte välja klänning eller nåt utan honom, det går bara inte. Och jag vet att jag kommer ändra mig tusen ggr innan vi är där.... men det gör inget och det är ju oxå charmen med att planera! Hellre ändra sig innan än ångra sig efteråt!
 • amerika
  xMariax skrev 2013-04-13 10:06:47 följande:
  Ja, det är himla mysigt när man kan sitta tillsammans och planera! Några gånger iaf så har vi suttit i soffan på kvällen efter att sonen somnat, druckit något gott och pratat om färger, dekorationer, inbjudningar, hår, klänningar etc.. Riktigt mysigt!
  Hur är era planer än så länge med färger och sånt?
 • amerika
  veronica84 skrev 2013-04-12 06:38:14 följande:

  Just nu funderar jag på om jag ska göra egna inbjudningskort eller om jag ska köpa färdiga?? Hur ska ni göra?


  Jag ska göra egna tillsammans med min bästa kompis som är duktig på att scrappa så hon får hjälpa mig lite. Det blir ca 25 kort att skicka ut så det är inte sååå många. Jag har en tanke om hur jag vill att de ska se ut och jag har inte hittat några sådana som går att beställa. Plus att det är ju så roligt att pyssla!! Men jag tror inte att det blir jättemycket billigare i slutänden faktiskt... Jag räknar med att varje kort kommer att kosta ca 15 kr, inkl dekorationer och kuvert men då tillkommer porto.
 • amerika
  xMariax skrev 2013-04-13 10:57:03 följande:
  Vi kommer köra på vitt och grönt i olika nyanser.. :) Jag ville ha vitt/grått/svart först men sen insåg vi att det nog blir lite tråkigt och dystert.. Hur ska ni göra?
  Vitt och silvergrått kan ju bli riktigt snyggt och kännas lyxigt och så har man bara ganska få detaljer i svart för att inte tynga ner det. Men grönt är ju väldigt fräscht.

  Ja du, jag vet inte vad vi har för färgtema... creme kanske? Lavendel gillar jag och har bestämt att ha lila skor och ev ametister som smycken för de tycker jag är så vackra! Men så inser jag att jag gillar alla de  där ljusa pastellfärgerna: puderrosa, ljus turkos, ljus nästan gul grön.... Så det blir väl en blandning antar jag. Det kommer bli lite rustik vintage i övrig stil med grova snören, brunpapper, grovt linne så då passar de ljusa pastellerna väldigt bra, tycker jag Glad

  Men jag hinner säkert ändra mig! Det har jag redan gjort flera ggr sedan vi bestämde datumet i februari! Flört
 • amerika
  veronica84 skrev 2013-04-13 15:59:02 följande:
  Lägg gärna upp bild sen om du har lust :) Behöver inspiration.
  Kommer säkerligen lägga upp bilder, men inbjudningarna skickas inte än på ett bra tag...

  Däremot (tror jag) kommer vi att göra nån form av save the date under maj månad. Det är bara fotografen, musikern samt värdinnan/koordinatorn som vet om att vi ska gifta oss, än så länge och jag tänker att folk behöver veta i god tid så de inte bokar in resor o sånt. Sen är ju maj inte mitt i semestertid men ändå.

  Vi har tänkt att åka till den plats vi har tänkt till vigseln och reka lite på det datumet (10/5) för att få en känsla för hur det är där just då. Kanske byter vi plats eller märker nåt annat som vi förbisett tidigare. Vi kommer att ha en borgerlig vigsel och har tänkt oss utomhus, men det är bra att ha reservplaner.

  Vi ska oxå kolla på festlokalen, min blivande har bara sett den invändigt på en julmarknad (det är en bygdegård) och det är ju svårt att bilda sig en uppfattning.
 • amerika

  Visst är våren ovanligt sen i år?? Ett par veckor, eller? Jag blir så nojig över att den stora eken som vi vill ha vigselcermonin under inte ska ha hunnit slå ut några blad till den 10 maj.... Vi var där o kollade förra veckan och ekens blad var bara som musöron. Men visst brukar allt ha kommit en bra bit längre under normala vårar? Jag kan inte minnas exakt på datumet hur det varit föregående år. Och när jag försöker googla så hittar jag bara medeltemperatur för hela maj månad flera år tillbaka, vilket ju oxå är helt missvisande eftersom det kan vara riktig sommar 31 maj medan det knappt är plusgrader i början av månaden. Någon som har några funderingar eller tips kring detta?

 • amerika

  För oss är det stiltje i planeringen och det är rätt så skönt! Tungan ute Just nu är det så gräsligt mycket annat som händer att jag inte riktigt orkar tänka ett år fram i tiden!

  Vi har egentligen inte gjort någonting mer än bestämt saker. Vi har bestämt vigselplats (borgerlig cermoni utomhus) och vi har bestämt festlokal, men inte bokat den än. 
  Vi har tillsammans kollat på nätet på både klänning och kostym så att vi vet vilken nivå vi lägger oss på och vad vi tycker är fint.
  Vi har bestämt att vi ska åka limousine från vigseln till festen och vi har bestämt att vi ska sova i sviten på ett av de finare hotellen i stan men vi har inte bokat än.
  Jag har hört mig för om frisör och har bestämt mig (tror jag) för vilken det ska bli, likaså florist. En vän till oss ska fotografera och är redan tillfrågad, likaså musiker.
  Ringen är ett frågetecken. Gästlistan likaså. Mat, musik, tårta mm är inte heller bestämt. Vi har idéer, men har inte spikat nåt.

  Än så länge har vi knappt berättat för nån heller. Våra vänner fotografen och musikern vet samt mina två bästa väninnor som ska vara vittne resp värdinna/planerare. Några har frågat om vi kommer att gifta oss och vi har sagt ja, men inte när.

  Jag ville först skicka ut save the date, men jag vet inte, det känns lite fånigt.... Så det blir nog gamla hederliga inbjudningskort istället men i god tid. 

Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014