• Chicita

  Hur väljer ni vilka vänner ni ska bjuda?

  Vi hade räknat med ca 85-90 gäster. Men ett stort gäng hoppade av på en gång. Dom är lite äldre och ville inte åka så långt.
  Så då bjöd vi in andra istället.

  Sen blev det fler avhopp och då vi såg att vi skulle bli "bara" runt 50 pers istället för närmare 100 så bjöd jag in dom där som jag gärna skulle ha bjudit från början men inte vetat om jag hade plats för (samma med maken).

  Vi bad våra föräldrar att dra igång djungeltrumman strax efter att inbjudningarna kommit ut och att be att alla som inte kunde komma och visste det på en gång skulle svara tillbaka direkt (inte vänta på sista OSA-datumet) eftersom vi hade andra som vi ville bjuda i så fall. Och det funkade bra för oss.
  Jobbarkompisarna och andra kompisar som inte var sådär supernära men ändå sådana som vi ville ha med, var ju förstående för att dom inte kunde bli bjudna i första omgången.
  Så vi hade alltså en väldigt flytande gräns som ändrades varteftersom... 

 • Chicita

  hehe ja vi hade nog lite tur eftersom så många hoppade av och det blev så stor skillnad på antal gäster mot vad vi budgeterat. För då kunde vi lägga dom pengarna som gästerna skulle ha kostat på underhållning och bättre mat Skrattande

  Jag förstår att det är ett problem när det blir åt andra hållet.
  Det var också anledningen till att vi hade en B-lista (eller vad man ska kalla det för). Så att vi inte bjöd fler än vad som fick plats varken i budgeten eller i lokalen Glad

  Rent generellt så måste jag väl säga att jag tycker att det viktigaste är att man får den dag man vill och att man prioriterar för vad som är viktigast.
  Många gäster - sämre lokal, kanske inte den dyraste maten, ingen bjud-sprit osv
  Eller en Lyx-dag - men färre gäster, bättre lokal, fokus på maten osv...
   
  Och med "lyx" menar jag inte bröllopsfest i slottet med 7-rätters, flödande alkohol osv.
  Utan att man för samma pengar kan få antingen många gäster eller ett snäpp bättre lokal/mat / kläder / ringar osv.
  Så vad är viktigt för en själv? Det är där man måste landa... 

Svar på tråden Hur väljer ni vilka vänner ni ska bjuda?