• amerik­a
  Äldre 11 Apr 08:44
  60149 visningar
  39 svar
  39
  60149

  Hur väljer ni vilka vänner ni ska bjuda?

  Är bara nyfiken: hur väljer ni var gränsen går när ni bjuder vänner till bröllopet? Tycker att det verkar som att ganska många ändå har rätt stora bröllop (70-80 gäster och uppåt). Bjuder ni arbetskamrater? Grannen? Mamman ni umgicks med på babysången? Eller är det bara dem ni har parmiddagar med och umgås med flera ggr/år? Var drar ni gränsen någonstans?

  För min egen del så jämför jag lite med mitt 40-årskalas för ett par år sedan. Då bjöd jag alla för jag ville ha en kul fest med blandat folk! Det var öppet hus, men folk fick ändå anmäla sig för att jag skulle veta hur mycket mat det skulle gå åt. Jag bjöd in via facebook och vänners vänner sådär. Många kom som jag inte hade förväntat mig, jättekul och några som jag hade velat skulle komma, kom inte. Det blev en lyckad dag och rolig fest som slutade inpå småtimmarna i min ihopbrakade kökssoffa Tungan ute Riktigt så bjuder man väl inte till bröllop, eller jag gör inte det i alla fall. Bröllop är mer privat och mer "seriöst" än att bara ha en kul fest (enligt mig).

  Men hur ska man tänka nu då? Jag har t ex flera riktigt goda nära vänner som jag umgicks mycket med förr men på senare år ses vi sällan. Trots det känns det som att vi står varandra nära. Ska man bjuda dem? En del av dem har min sambo inte ens träffat....

  Nu tänker jag på vänner.Släkt och familj är en helt annan historia. Där kan det ju vara så att man har många syskon och massor med kusiner och bjuder alla dem. Eller så vill man inte bjuda all släkt bara för de är släkt, men man ses aldrig. Eller så har man knappt nån släkt. Eller nån annan variant.... Så släkt och familj går bort.

  Hur väljer ni vilka vänner ni ska bjuda?? 

 • Svar på tråden Hur väljer ni vilka vänner ni ska bjuda?
 • amerik­a
  Äldre 11 Apr 14:15
  #15

  Kul att läsa alla inlägg!!

  Jag tycker att flera av er skriver att man ska bjuda de vänner man vill bjuda för att man tycker om dem, alltså inte bara dem man umgås med ofta, utan även gamla vänner eller nya som man kanske inte känner så väl. Någon av er skrev oxå att även om ni tänkte så, så blev det inte fler än ca 10 st.
  En annan sak som flera har skrivit som blir en bra måttstock för mig, är att de som man träffar i grupp eller alltid tillsammans med andra, lämnar man utanför, där dras gränsen.  

  Jag tror inte (verkar inte så just nu i alla fall) att vi kommer att slå i taket med antalet gäster så det är inte det som är mitt problem. Men jag kan ju säga som så att jag bjuder betydligt färre vänner den här gången än på mitt förra bröllop för 18 år sedan! Dessutom är det väldigt många av dem som var bjudna då och helt självskrivna, som jag varken träffar eller saknar idag. Men några av gästerna kommer att vara samma och det är ju faktiskt lite kul Glad

  Fortsätt gärna tipsa!!

Svar på tråden Hur väljer ni vilka vänner ni ska bjuda?