• Plättis

    Augusti 2014!

    Hej! 
    Jag har suttit ganska länge och väntat på att någon ska starta en tråd för bröllop i augusti 2014, men nu kunde jag inte vänta längre utan gjorde det själv! 

    När och var ska ni gifta er? Hur har ni tänkt? Hur långt har ni planerat? Kyrkligt eller borgerligt? Stort eller litet? Jag är nyfiken!

  • Svar på tråden Augusti 2014!
  • angelica aspegren

    Idag är det exakt en månad tills vi gifter oss :)


    Fy vad tiden har gått fort. Vi ska börja fixa med bordsplacering och festprogrammet till helgen.

    Jag håller på att vika pompoms för fulla muggar till dekorationen. Vi ska träffa fotografen på måndag, frisör och make-up på torsdag nästa vecka och möte med prästen är inbokat.

    Nu börjar fjärilarna flyga runt! Hur går det för er andra?

  • Hanana

    en månad kvar här med precis just idag. Bordsplacering så gott som klar (om det inte blir några avhopp i sista stund). Håller för fullt på att sy löpare till borden men tycker att det är sååå tråkigt så det går LÅNGSAMT!

    Tror det mesta är under kontroll *pepparpeppar*. Hoppas på så här strålade väder den 9 augusti som det är i Stockholm idag!

  • angelica aspegren

    Vad flitigt av dig! :)
    Ja jag hoppas också att vi får såhär fint väder den 9/8 :P


    Vi hade sista OSA i söndags så vi har inte kunnat börja på allvar än. Vi väntar fortfarande svar från min blivandes bror som bor i Tyskland om han kan komma. Han är ju lite viktig när man tänker placering. Men det ska nog gå bra :)

  • MariaG

    Ja exakt en månad för oss med! Tänk vad tiden går fort! Så hoppas nästan sista månaden går sakta så vi hinner med allt. Tycker vi ligger bea till men ändå mycket kvar som placeringskort, program, placering mm. Allt är påbörjat men inte helt klart.

    Mycket små saker att tänka på och största frågan om man glömt något..!

    Ska till lokalen nästa vecka och titta med bröllopsfölje så de har lite koll på saker och ting så ska bli kul att se vad de tycker :)

    Någon som ska göra sin bröllopstårta själv eller med hjälp av någon?

  • 72kaffe

    Vi gifter oss också 9/8! Känner mig väldigt stressad just nu, har inte läget under kontroll. Det som är klart är:

    Kyrkan, prästen, kantorn solisten

    vigselsamtalet o all musik

    Brudbuketten o blomma till brudgummen o pojkarna

    Tårtan

    Vigselringen

    Porslin, bestick,servetter,glas,engångsmaterial,dukar

    Det som fattas är dekorationer till borden, slips till brudgummen, skjorta o skor till äldsta sonen och min KLÄNNING!!!

  • AnnsiA

    72 kaffe, då är det ju LUGNT! ;) 


    Tänk så mycket som är löst ändå och när du betar av de stora grejerna (som din klänning hehe) som är kvar så kommer du se att allt faller på plats! :) 

  • 72kaffe

    AnnsiA buffén som jag ska laga har jag inte heller klar... Håll tummarna för mig att jag hittar en klänning i morgon, då jag ska in på en riktig brudklänningsaffär!

  • AnnsiA

    Ska hålla tummarna! :) Lycka till! 

    På lördag ska jag försöka hitta en klänning, ska bli intressant! 
    Präst-problemet är fortfarande inte löst, inte heller musikfrågan eller resgarderob är fixat. Sambons kläder är inte heller klara. 

    Just nu känner jag att jag inte kommer någon vart alls med planerandet för så länge vi inte har en präst så känns det inte ens som att det är "på riktigt". 
    Hur fasiken löser man det om INGEN i hela Italien kan?


    Börjar leta efter en svensk präst som man får betala resan för så de kommer ner? Det blir inte billigt! 

  • Ello

    AnnsiA
    Detta är bara ett förslag och jag vet inte om jag själv gillar det och skulle kunna göra så, men,
    vad om ni gifter er i förväg eller eftertid på stadshuset (eller var man nu gör det), alternativt i kyrkan med få vittnen, och i Italien har ni någon vän, mamma, bror eller liknande som "fejkviger" er?

    Det kan ju se ut som en riktig vigsel och ni kan få det precis som ni vill. Jag gissar att det blir väldigt svårt att skjuta upp eller ställa in eftersom ni antagligen har många gäster som redan betalt resan etc. Och man vill ju inte gärna skjuta upp/ställa in.

  • Hanana

    Maria G.

    Vi kommer att göra våra tårtor själva. Men eftersom ingen av oss är direkt förtjust i de "traditionella" bröllopstårtorna (sugarpaste/marsipan och massa mousse) satsar vi på enklare tårtor. Vi kommer köra en klassisk jordgubbstårta med twist. Fyllningen kommer att bestå av limecurd och mörk chokladkräm. Inga våningstårtor eller så utan står var för sig på fina fat. Jag bakar bottnar och gör krämerna lite innan och Svärmor och svägerskor kommer fixa ihop tårtorna. Fräscht gott och vackert (hoppas vi) 

Svar på tråden Augusti 2014!