Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Augusti 2014!

    Herregud.... Liccan, min dator gör likadant, uppenbarligen. Windows 8, Internet explorer. Det har varit väldigt mycket prat om bröllopet på sistone, och det känns som att alla andra snart planerat det åt mig. Jag är inget kontrollfreak, men jag vill gärna ha lite översikt över vad som händer. Jag provade klänningar i fredags, hittade den perfekta klänningen, men den kostar mer än vad jag hade tänkt mig. Likadant med ringen. Jag har hittat den perfekta ringen, men den kostar massor. Och så träffade vi vår kock, och han har planerat middagen nu. Det blir en västerbottnisk buffé, vilket blir perfekt eftersom vi gifter oss i Umeå. Jag tror att vi ska försöka få in Västerbotten lite mer i bröllopet eftersom vi båda är uppväxta här och jag ser hela länet som hemma. Och det kommer det alltid att vara

  • Plättis
    Icalundahl skrev 2013-08-20 15:06:48 följande:
    Hur långt har ni kommit med planeringen? många tycker jag är väldigt tidigt ute men jag ser det mer som att eftersom jag ska gifta mig på annan ort är det viktigt att vara ute i god tid.

    Detta med klänningen är dock ett stort hål! Ingen aning om vad jag vill ha för klänning och had einte tänkt att det skulle kosta mer än 4000 kr. Vill göra ha spets och inte axelbandslös. Funderat på att beställa klänning fån Kina men vet inte om jag vågar :) 
    Hej och välkommen! 
    Det är väldigt olika hur långt alla kommit i planeringen hittills. Vissa är så gott som färdiga, andra har knappt börjat. Jag tycker själv att jag hör till den andra gruppen, men vi har bokat lokal och får hjälp med mat och tårta av familj och bekanta.
    Under sommaren har jag hittat den perfekta ringen och den perfekta klänningen, men de spräcker budgeten fullständigt, så jag vet inte om jag ska hoppas på rea eller börja om med letandet... 

    Det är många här på BT som beställer från Kina, vad jag förstått. Enkelt och billigt, men det är inte alltid det blir rätt. För mig är det viktigt att få prova och känna, jag har ingen aning om modeller eller tyger, vad som fungerar och inte, så jag kommer köpa i butik. Förhoppningsvis hittar jag "min" klänning som jag provat på rea och allt löser sig Solig 
  • Plättis
    hjohanna skrev 2013-08-21 13:18:24 följande:

    Jag vill inte ha en galet glamorös princess klänning, det är inte jag... Utan jag vill ha något lite mer enkelt.  Jag hittade en fin klänning från By Malina, dessutom till bra pris. Men man vill ju titta runt lite innan man bokar tid för att pröva… Är det någon annan som har några bra tips på fina lite enklare klänningar? 


    Jag provade klänningar på Lilly i Stockholm när jag hade vägarna förbi. Ensam, eftersom min sambo vägrar se klänningen i förväg De har väldigt fina klänningar i olika utföranden. En del billiga, några lite dyrare. Den jag föll för kostar strax under 10 000, vilket är liiiiite mer än vad jag hade tänkt mig. I butiken och på nätet (lilly.nu) finns det modeller från 1 000 kr och uppåt. Dessutom är de brutalt trevliga, vilket de får massor av pluspoäng för!
  • Plättis
    Mrs Russell skrev 2013-09-04 21:30:00 följande:
    Ska också gifta mig den 9 augusti -14 med sambon som kommer från Skottland . Så nu är det bara att sätta igång att börja planera:). Inte kommit så långt med festhäftet och inbjudningskort. Men vi kanske kan bolla idéer ?
    Välkommen! 
    Självklart går det bolla idéer om festhäften och allt möjligt annat. För oss lutar det mot att beställa färdiga från typ Calligraphen. Jag är verkligen ingen pysslig människa, så att göra allt själv skulle sluta i att vi struntar i hela grejen och går till stadshuset istället Tungan ute 
    Just nu väntar jag på besked om en jobbintervju eftersom jag är arbetslös. Behöver ett jobb för att kunna spara till bröllopet, så det står och faller lite med om jag får jobb nu. Min sambo har ett välbetalt jobb, men inte tillräckligt för att kunna betala för hela bröllopet själv. Särskilt inte när vi måste byta bil också...  
  • Plättis
    Icalundahl skrev 2013-09-05 20:05:17 följande:
    Något jag har ett litet dilemma över är vår gästlista.
    Jag har NOLL kontakt med nästan alla mina kusiner och farbröder, fastrar. Vi har inte träffats på flera år och jag skulle lätt kunna skita i att bjuda alla utan bara de jag faktiskt skulle vilja närvara.
    Jag har frågat min pappa om jag vill att jag bjuder alla och har sagt att jag kan göra det, för hans skull.
    Han säger att jag får göra som jag vill men att jag "måste förstå att det kommer sätta spår om de inte blir bjudna".
    Hur gör ni? Bjuder i hela släkten (även de ni knappt träffar) eller håller ni er till de som står er närmast?
    På min sambos sida är det bjuder vi alal då vi vet att det kommer bli ramaskrik om vi inte gör det!

    För min del tycker jag det är konstigt.. Om jag skulle bli bjuden till något jag absolut inte vill gå till eller om det är en person jag inte känner mig så nära till tackar jag nej..
    Men vet att min pappas släkt kommer att komma..
    Hängde ni med i problemet? :)
    När jag och min sambo diskuterade gästlista sa vi att vi skulle bjuda den släkt vi umgicks med. Vi har några väldigt nära vänner, och de kommer bjudas, men i övrigt blir det bara familj. Det visade sig att vi umgicks med hela vår släkt, men då har vi inte så många kusiner var heller. Det är en av mina kusiner som jag inte umgås med, men att bjuda alla hans syskon med partners och inte han, det kändes dumt. Då får han också en inbjudan. 
    Även mindre nära släktingar som vi umgås med kommer vi att bjuda. Totalt blir vi omkring 65-70 personer.

    Hur man ska välja vilka man bjuder är en väldigt vanlig diskussion här på BT, och det allra vanligaste rådet är att det är ER dag, gör som NI vill. Om ni inte vill ha hela tjocka släkten på plats, bjud bara dem ni vill ha där. Jag tror att oavsett hur man gör kommer någon att bli upprörd. Någon som tycker att den borde ha bjudits, oavsett om det är släkt eller vänner. 

    Vi kommer ha kuvertavgift, så antalet gäster vi kan ha beror egentligen bara på hur många som ryms i lokalen. Men jag vill ha ett lite mindre bröllop, och 65 var det minsta vi kunde få ihop när vi skrev "måste-listan" över vilka vi vill ha där Cool
  • Plättis

    Som sagt, oavsett hur man gör kommer någon att bli upprörd eftersom de anser att de skulle ha bjudits. Om ni vill ha en perfekt dag, bjud inte den jobbiga mostern. Alternativt be någon prata med henne och säga att "Just den här dagen kan du väl försöka att inte gnälla så alla hör? Vi tar det imorgon istället så brudparet slipper höra!"

    Det går inte göra alla nöjda. Jag kommer göra halva släkten upprörd genom att inte gifta mig i kyrkan, men det är något jag väljer att göra ändå, för det är så jag och min sambo vill ha det. De är välkomna ändå, men utan dålig attityd och taskig inställning.

  • Plättis
    Icalundahl skrev 2013-10-31 19:45:17 följande:
    Fråga till er som börjat skissa/fundera på bröllopsinbjudningar. 
    Hur ska man formulera sig kring detta när det gäller barnfritt bröllop?
    Vi har själva barn och mina syskonbarn kommer också att få vara med. Vi har valt att dra gränsen där.
    Alltså de barn som står familjen närmast är välkomna.
    Nu funderar vi om hur vi ska skriva ut detta på korten.
    Ska man "lulllulla" och skriva något gulligt eller ska man skriva rakt på sak? 
    Det finns jättemånga trådar som handlar om det här, och trådar där det blivit galet och gästerna OSA:t att de tar med sig barnen för att man formulerat sig otydligt. 

    Jag jobbar med att skriva, och har klarspråk som specialområde. Principen är att skriva så att det inte kan misstolkas. 

    "Vi väljer att fira vårt bröllop endast med de barn som står oss närmast, alltså våra egna barn och våra syskonbarn." 

    Man behöver ju inte vara elak bara för att vara tydlig, men tänk på att om ni inte skriver exakt det ni vill kommer någon att ta med sig sina barn eftersom de tycker att de borde få vara där. Fundera över om det är okej att barnen är med på vigseln men inte på middagen eller om det ska vara barnfritt rakt igenom. Vigseln brukar i allmänhet vara öppen för alla, men det kan ju vara så att man ska vigas på festplatsen eller liknande. 

    Kom också ihåg att om någon ammar kan de inte lämna sitt barn hemma, då måste det få följa med. Alternativt stannar mamman (eller båda föräldrarna) hemma.  
  • Plättis
    Icalundahl skrev 2013-11-01 13:00:13 följande:
    Men sedan tycker jag det blir svårt. 
    Jag ammade tex inte mina barn utan flaskmatade. Det kan ju någon annan göra också inte bara jag..
    Ska man skiva barn under 1? Eller barn i behov av sina föräldrar?

    Vi viger oss långt ifrån vårt och våra vänners hem så det finns ingen anledning att bjuda barnen till kyrkan. 
    Bättre att inte bjuda dem alls. 
    Har inget emot barn men eftersom nästa alla mina kusiner och vänner har barn skulle det inte bli så mycket till fest utan bara en massa spring efter barnen..
    "Barn i behov av sina föräldrar" kan betyda mycket mer än bara små barn som behöver matning. Att skriva barn under ett år är i sådana fall bättre. Eller skriv att de ska höra av sig om de har frågor, typ om man får ta med sig sin tiomånaders som rent teoretiskt skulle kunna vara hos far- eller morföräldrar för en kväll. 

    Jag har inga barn, men att få vara ledig en kväll och umgås med bara vuxna istället för att ha ett gråtande barn på armen hela kvällen skulle inte kännas så dumt Så många kanske känner att de vill lämna barnen hemma (med barnvakt då). 
  • Plättis
    FrkJeppa skrev 2013-11-02 18:38:28 följande:
    En hel del barn kommer vara bjudna men vi tänkte skriva typ; " Barn är hjärtligt välkomna men Tänk på att det är en bröllopsfest och inget barnkalas." Funkar det eller är det lite luddigt eller rentav stötande?
    Välkommen till tråden  
    Jag tror att det går att hitta en bättre formulering. Hade jag fått det hade jag tänkt "Okej, de vill nog helst inte att jag tar med mig mitt barn, men vill inte skriva det rakt ut".

    Det finns en tråd som handlar om det här, jag minns inte vad den heter, men det var massa kloka tankar i den. Många förslag på formuleringar också. 
Svar på tråden Augusti 2014!