Inlägg från: SandraElisabet |Visa alla inlägg
  • SandraElisabet

    Augusti 2014!

    Marione skrev 2013-07-13 13:26:07 följande:
    Äriqa - Vad behändigt att kunna göra det själv. Jag funderar på att be min mamma hjälpa mig att  sy min brudklänning, jag vet att hon skulle säga ja men samtidigt bli jättestressad av det och det känns inte snällt. Jag tror att det kanske lugnar sig när jag kan bege mig ut och prova lite. Saken är den att det finns en klänning som jag bara älskar, men den finns bara i svart. Den är helt i min stil och jag har inte hittat den ngn annanstans.
    Har du kollat på etsy? Där finns det en mängd duktiga skräddare (mindre ateljéer från asien) som säkerligen kan göra specialbeställningar. Solig

    Jag kan sy men ska beställa därifrån ändå. Det blir billigare att få klänningen skräddarsydd och klar än att köpa materialet här hemma i Sverige... 

    Den ateljé jag spanat in heter Lace Marry.  
  • SandraElisabet
    Marione skrev 2013-07-13 17:59:28 följande:
    Jag har kollat mkt på kinasidorma och det blir nog tillslut att beställa från en sådan. Klänningen jag har sett är från en sådan sida, fast amerikansk kinasida eller vad man ska säga, o de vill inte höra o ngt annat än svart. Kanske kan ladda ner bilden o skicka till ngt annat företag, det är en klänning som Evan Rachel Woods bar på Oscarsgalan så bilder finns ju faktiskt i massor.
    Istället för att köpa från "kinasidor" så rekomenderar jag att se om man kan hitta en mindre atelje som drivs av en familj eller liknande. Sådanna finns det fler av på etsy. De som syr har ofta bättre arbetsförhållanden och får mer betalt i sådanna lägen. Kinasidor drivs oftast av fabriker där det är mer oklart hur mycket själva sömmerskan får i lön. Plus att kvaliteten på både material och sömnad verkar vara snäppet bättre då det är lättare att komunicera med sömmerska/manager om exakt hur du vill ha det. De skickar även materialprover om så önskas vilket jag också rekomenderar då du får se med egna ögon exakt vilket tyg som används. Solig

     
  • SandraElisabet

    Igår va det exakt 1 år kvar tills min Martins och min dag!! Hjärta Skål

  • SandraElisabet
    aminis skrev 2013-08-04 08:28:12 följande:
    Jag gifter mig också 2/8 nästa år med min Martin hihihi. Tänk att det är mindre än ett år kvar nu! Hittade en annan tråd som är superkul att kika i om man ska ha lite lantligt tema: "Lantligt tema, någon mer?". Himla bra inspirationsbilder! Kunde inte låta bli att pyssla första grejen igår när det bara var 364 dagar kvar :p kan lägga upp bilden från datorn sedan, men det jag gjorde var en vinflaska inlindad i natursnöre. Ska använda sådana till vaser och ljusstakar.
    Kul! Solig Bra tips, inspirationen är inget problem här, snarare utrymmet att få in alla idéer lol!!! Lägg gärna upp bilder.
  • SandraElisabet
    Plättis skrev 2013-08-03 17:01:28 följande:
    Samma för mig och min gubbe! Men vi har börjat fundera på om vi måste ändra upplägget på vårt bröllop eftersom min mamma är sjuk och inte orkar med större folksamlingar och röriga miljöer med mycket ljud. Så det kanske blir en pytteliten vigsel med de allra närmaste och sedan en större fest separat. Vi måste sätta oss ner och diskutera det, men det är svårt då vi inte vet hur mamma kommer må. Eventuellt är hon mycket piggare nästa år, men samtidigt känner hon att hon blivit sämre sedan förra året... Det är svårt, det här. 
    Usch, mindre ball. Obestämd Hoppas att hon blir friskare..... {#emotions_dlg.flower}

    Får jag fråga: Är det hennes önskan att ni ändrar ert upplägg eller något du själv/ni själva känner? Jag vet att du skrivit förrut att det är ett måste att din mamma är med på er stora dag vilket även är en självklarhet för mig, men betyder det att ni "måste" ändra hela upplägget efter henne....??? Menar inte att vara otrevlig, bara undrar.
    Det finns ju många saker man kan göra för att underlätta för henne. Glad
  • SandraElisabet
    aminis skrev 2013-08-05 07:02:13 följande:
    Hihi, ja det är nog lite så här med... Men det löser sig! Här kommer bilden!


    Jättesöt! Blir en fin rustik känsla. Skål

    Jag diggar dessa också:

    DIY Wedding Centerpiecesbuy cheap wooden candle sticks from the craft store and cover them in glittersequins in water... pretty and simple.
  • SandraElisabet
    Liccan skrev 2013-08-11 16:52:55 följande:
    Varför blev mitt inlägg så¨konstigt ? :/
    ipad??
  • SandraElisabet
    Liccan skrev 2013-08-11 21:38:13 följande:
    Nej, från vanlig stationär dator. Har visserligen windows 8 men kan inte med skiten :P
    Ok, kan bero på webbläsaren kanske? Weird. Obestämd

    Låter som ett ok upplägg med pengar i gåva, men var tydlig med hur ni menar bar och glöm inte att en del gäster kanske inte "vill" ge pengar så det kan vara bra att ha en liten önskelista med varierad prisbild just in case. Solig Många äldre gäster (i min släkt) ger hellre en present än pengar, men sådant varierar självfallet.

    Vår plan är att främst önska ett ekonomiskt bidrag till bröllopsresa, men vi kommer även ha en önskelista för att ge våra gäster "spelutrymme".
  • SandraElisabet
    Liccan skrev 2013-08-12 10:56:38 följande:
    Måste vara helt enkelt för att jag skriver från denna datorn då. Men det får väl gå. Vi har pratat med en del av våra "äldre" i släkten och det ser inte det som ett hinder. Nu är det ju så att vi inte har så många äldre i släkten eftersom de inte längre finns med oss i den fysiska världen. Jag hade iaf själv som gäst uppskattat det upplägget, och då vi inte är några snikna personer så bryr jag mig faktiskt inte om de lägger några pengar överhuvudtaget, jag vill bara fira vårt bröllop med mina nära och kära. Men jag kan samtidigt förstå att man känner press med hur mycket man ska lägga, men man får ju tänka på hur mycket man hade lagt på en vanlig present.
    Så länge ni känner er bekväma och har en känsla för att även gästerna gör det så kör på ert upplägg! Solig
  • SandraElisabet
    pinkflesh skrev 2013-08-20 19:25:19 följande:
     Också har jag beställt en fin liten väska från min favoritbutik Free people (USA).

    Det jag har kvar att göra som jag känner att jag borde göra ganska snart är att kolla om det går att boka vigselförrättare redan nu eller iaf ta reda på NÄR jag kan boka en.
    Har inte upptäck free people förrän nu - FAB! I like! Kommer spendera många timmar på den sidan...

    Angående vigselförrättare så har vi redan bokat och det gjorde vi för några månader sedan. Vi gifter oss i Ggb, vet ej om det gör skillnad men det var inga problem att boka i tid så att säga. Flört
Svar på tråden Augusti 2014!