Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Augusti 2014!

    kjasmine skrev 2013-05-20 16:27:30 följande:
    Jag ska också gifta mig i Augusti 2014. Jag är 28 och min sambo 27 och vi bor i sthlm. 

    Hur gör ni med budget, om man får fråga. Jag jobbar extra och min sambo studerar men har ni något tips på hur man kan spara pengar men inte på kvaliten?
    Hej och välkommen!  
    Vi har inte haft jättefett med pengar på sistone, om jag ska vara ärlig. Min sambo har varit arbetslös och har precis fått jobb, så NU kommer vi ha utrymme att börja spara. Äntligen, det känns dumt att planera när man inte har någon riktig budget att utgå från. Vi har mest bara funderat på hur vi vill göra, hur många gäster det ska bli och vilken nivå på festen vi vill ha. 

    Lättaste sättet att spara pengar vad jag hört från andra här på BT är att börja i tid, då kan man sprida ut kostnaderna över längre tid. Det låter som att ni redan tänkt till på mat- och tårtfronten som lätt kan dra iväg. Att laga mat själv är nog en bra lösning istället för att beställa catering, men om ni ska ha 200 gäster kommer det bli en helt galen mängd mat att laga Tungan ute 
    Klänning och ringar är poster som också kan dra iväg. Har ni funderat på vad ni vill betala för ringar? Klänning går att få från 1 000:- och upp till hur mycket som helst. Jag förespråkar intensivt att göra en budget redan på planeringsstadiet, då får man lite överblick redan från början och kan sedan redigera den allt eftersom. Budgetverktyg finns här på BT, uppe till höger bredvid din visningsbild under rubriken Verktyg.
  • Plättis

    Du känner inte att det är tidigt att göra provuppsättning och provsminkning nu? Det enda jag har vågat tänka på är lokal, för om bara den är färdig har jag ett helt år på mig att vela och ändra mig. Visserligen provade jag klänningar med min syster och min kusin, men det vara för att se vilka modeller som passade min kropp, något jag verkligen hade noll koll på. Det var skönt att se att det finns modeller som passar, men en bra spark i ändan att inse att jag måste börja använda medlemsskapet på gymmet, inte bara vara stödmedlem {#emotions_dlg.djavulsk}

  • Plättis

    Hej på er alla nykomlingar och er gamlingar också  
    Jag har inte varit inne på ett tag eftersom jag gått och blivit arbetslös och har deppat lite, men mest solat och njutit av vädret. Kul att det är så många andra som slutit upp! Nästan så man undrar hur galet många vi kommer hinna bli under det kommande året!
    Nu när jag deppat färdigt ska jag ta mig i kragen och se den här arbetslösheten som en möjlighet att göra allt det jag inte hann när jag hade ett jobb. Kanske bröllopsplanera lite mer  

  • Plättis
    tropicallime skrev 2013-06-23 20:21:39 följande:
    Jag har tjuvstartat med bröllopsblommorna redan nu.. Kunde inte låta bli när jag väl börjat!
    Vi ska ha enbart pappersblommor pga mycket pollenallergier bland gästerna.
    Ska blommorna stå på bordet som dekoration? De var superfina! 

    Jag har fortsatt deppa över att jag är arbetslös, men sambon har börjat träna för att komma i form till bröllopet och terroriserar mig för att jag ska göra samma sak. Men jag började ett halvår före honom, så jag tycker det är lite overkill att träna varje dag på veckan Tungan ute 
    Nu börjar inspirationen komma tillbaka lite smått, och det är kul att höra att min sambo är aktiv på sitt håll också. Att det inte bara är jag som grubblar och tänker på bröllopet. 
  • Plättis
    Flygvärdinnan skrev 2013-07-30 01:59:06 följande:
    Hej Förstår inte hur ni hunnit fixa allt redan! Super duktigt...men nu får jag panik. Är det så bråttom? Eller? Ett år kvar ändå. Hihi kan det vara jag som e lite långsam kanske?
    Fixat allt är nog en överdrift, alla har hunnit olika långt, har olika stora bröllop och olika former av planeringar. Det går att fixa ett bröllop på mycket kortare tid än ett år också  
    Personligen kände jag att de 18 månader jag och min sambo hade på oss när vi började planera var lagom för att hinna planera och ta det lugnt under tiden. Det enda vi egentligen gjort som är handfast är att boka en lokal, resten har nära och kära erbjudit oss i hjälp. Och det är fantastiskt roligt att ha tid på sig att prova massor av olika klänningar och fundera på olika upplägg. Hur det kommer att se ut när det faktiskt smäller vet jag inte, och vi har ett helt år på oss att komma fram till det! 
  • Plättis
    Liccan skrev 2013-07-31 12:37:23 följande:
    Kan det vara helt orätt att önska sig bidrag till bröllopsresan istället för en massa presenter man ändå kanske inte vill ha?
    angelica aspegren skrev 2013-07-31 16:37:27 följande:
    Vi tänker önska oss ett bidrag till vår bröllopsresa för vi vill inte ha något annat.
    Vi har pratat med några gäster samt föräldrar om detta och de tycker inte att det är särskilt konstigt. 
    Samma för oss, vi har bott ihop sedan vi blev tillsammans, och allt det vi behöver har vi, och om vi vill ha något så köper vi det. Det finns ingen anledning att någon köper en brödrost eller finporslin som bröllopspresent, utan vi kommer antingen att önska oss bidrag till bröllopsresan eller ha kuvertavgift till middagen. Formulering i inbjudningen blir ungefär "Eftersom vi redan har allt vi behöver och ingen plats över för mer önskar vi att ni lämnar ett bidrag till en bröllopsresa/en kuvertavgift som sedan kommer att bli en bröllopsresa." 
    Vi har aldrig varit utomlands tillsammans och förmodligen blir bröllopsresan vår första gemensamma resa. Om vi inte hinner åka någonstans i vinter.

    Liccan, jag tycker det verkar som att du/ni hunnit väldigt långt i planeringen, även om det kanske känns annorlunda. Själv tycker jag att allt är klart, och det enda vi gjort är att boka lokal Skrattande Men vi har nära och kära som hjälper oss, så förmodligen kommer allt att bli färdigt utan att jag hinner säga till om något. Särskilt om min syster får hållas...
  • Plättis
    Munchkin skrev 2013-08-01 20:22:56 följande:
    Hej hej! Jag hoppar in här! Vi kollar för fullt på lokaler... tycker det är så sjukt svårt... vad räknar ni pp?
    Vi hittade en lokal för 4 500 i centrala Umeå som vi ville ha. Plats för 80 sittande eller 90 stående gäster. Det är precis vad vi letade efter, med restaurangkök så maten kan lagas på plats  
    sandrakorpe skrev 2013-08-01 23:58:32 följande:
    Kul med så måna som gifetr sig i augusti nästa år. Har sett i andra trådar att det läggs en tillägskomentar på ts första inlägg där det svår datum och sedan vilka som ska gifta sig då. det hade varit lite roligt att ha här emd tycker jag.
    Jag kan lägga till en sådan kommentar senare, men jag är säker på att det kommer att komma ännu fler, och då kan man inte lägga in de nya i samma kommentar, utan det blir tilläggskommentar 2 osv. 
  • Plättis
    SandraElisabet skrev 2013-08-03 15:32:15 följande:
    Igår va det exakt 1 år kvar tills min Martins och min dag!! Hjärta Skål
    Samma för mig och min gubbe! Men vi har börjat fundera på om vi måste ändra upplägget på vårt bröllop eftersom min mamma är sjuk och inte orkar med större folksamlingar och röriga miljöer med mycket ljud. Så det kanske blir en pytteliten vigsel med de allra närmaste och sedan en större fest separat. Vi måste sätta oss ner och diskutera det, men det är svårt då vi inte vet hur mamma kommer må. Eventuellt är hon mycket piggare nästa år, men samtidigt känner hon att hon blivit sämre sedan förra året... Det är svårt, det här. 
  • Plättis
    SandraElisabet skrev 2013-08-04 12:44:45 följande:
    Usch, mindre ball. Obestämd Hoppas att hon blir friskare..... {#emotions_dlg.flower}

    Får jag fråga: Är det hennes önskan att ni ändrar ert upplägg eller något du själv/ni själva känner? Jag vet att du skrivit förrut att det är ett måste att din mamma är med på er stora dag vilket även är en självklarhet för mig, men betyder det att ni "måste" ändra hela upplägget efter henne....??? Menar inte att vara otrevlig, bara undrar.
    Det finns ju många saker man kan göra för att underlätta för henne. Glad
    Nej, hon har inte sagt något om att hon vill att vi ska ändra upplägget, men när vi var hemma för några veckor sedan antydde hon att hon inte skulle orka vara med alls. Och det vet jag skulle krossa henne. Jag är äldst av mina syskon och blir den första som gifter sig, och det är en stor grej. Inte bara att jag är först, men giftermål över huvud taget är stort. 
    Min sambo la fram förslaget när vi pratade att vi kunde gifta oss ena dagen och ha festen dagen efter. Då blir det inte så mycket på en gång, och man kan välja om man vill delta i båda dagarna eller om ena dagen räcker. Våra far- och morföräldrar som passerat 80 (vissa med stor marginal) skulle nog också uppskatta om det blev mindre ståhej. 

    Vi måste prata mer, min gubbe och jag, för att se hur vi löser det. Mamma kan ju bli piggare till nästa år, men med tanke på hennes sjukdom och förbättringen hittills är jag mycket skeptisk till att hon kommer vara helt återställd. Jag vill att de som betyder mycket för mig och oss ska finnas där. Problemet (om än ett ljuvt sådant) är att vi är väldigt nära våra familjer, och det är dessutom stora familjer  
  • Plättis

    Liccan skrev 2013-08-11 21:38:13 följande:Nej, från vanlig stationär dator. Har visserligen windows 8 men kan inte med skiten :P Min dator har börjat göra liknande saker. Windows 8 här med, och jag fattar inte ens hur jag stänger av den SandraElisabet skrev 2013-08-11 21:47:20 följande: Liccan skrev 2013-08-11 21:38:13 följande: Nej, från vanlig stationär dator. Har visserligen windows 8 men kan inte med skiten :P Låter som ett ok upplägg med pengar i gåva, men var tydlig med hur ni menar bar och glöm inte att en del gäster kanske inte "vill" ge pengar så det kan vara bra att ha en liten önskelista med varierad prisbild just in case. Många äldre gäster (i min släkt) ger hellre en present än pengar, men sådant varierar självfallet. Vår plan är att främst önska ett ekonomiskt bidrag till bröllopsresa, men vi kommer även ha en önskelista för att ge våra gäster "spelutrymme".Mina släktingar är likadana, och min sambos med. Så vi får se. Det har varit väldigt mycket samtal om bröllopet nu, och det börjar kännas som att alla andra planerar det åt mig...  

Svar på tråden Augusti 2014!