• Plätti­s
    Äldre 9 Apr 18:02
    78581 visningar
    592 svar
    592
    78581

    Augusti 2014!

    Hej! 
    Jag har suttit ganska länge och väntat på att någon ska starta en tråd för bröllop i augusti 2014, men nu kunde jag inte vänta längre utan gjorde det själv! 

    När och var ska ni gifta er? Hur har ni tänkt? Hur långt har ni planerat? Kyrkligt eller borgerligt? Stort eller litet? Jag är nyfiken!

  • Svar på tråden Augusti 2014!
  • Plätti­s
    Äldre 10 Apr 11:27
    #2

    Kul! 
    Vi gifter oss den 2 augusti i Umeå, lokalen är bokad och vigseln blir borgerlig (och jag har pratat med den på kommunen som bokar vigselförrättare).
    Jag tror inte vi har något tema, det skulle i sådana fall vara vitt och rött. Jag funderar på hjärtan också, bara för att jag älskar hjärtan  

    Det finns en fotograf här i stan som jag tycker är fantastiskt duktig, men en av min sambos bästa vänner är också fotograf, så vi har inte bestämt hur vi ska göra. De har inte riktigt samma stil på sina bilder, och jag är mer inne på den första fotografen som har mer fokus på människor medan min sambos kompis är lite mer dramatisk och har effekter. Det kommer bli stor skillnad på bilderna, beroende på vilken vi väljer. 

    Antal gäster diskuteras fortfarande. Jag vill ha ett litet, typ i er storlek, medan min sambo kör på "Vi gifter oss bara en gång, alla får komma". Lokalen vi hyrt har plats för 80 personer, så det är i alla fall max. Jag hoppas att det blir hälften  

  • Plätti­s
    Äldre 11 Apr 13:53
    #8

    Jag har utpressat min sambo till att sätta av tid i veckan till att planera bröllop med mig. Det krävdes inte så mycket, bara "Kan vi prata bröllop?" och så var det fixat  

    För oss finns idag ingen budget planerad. Vi har haft turen att många av våra nära och kära erbjudit sig att hjälpa till med de stora posterna som maten och tårtan. Lokalen är relativt billig också, och jag funderar mest på om jag känner någon/några jag kan låna in som kan städa dagen efter. Jag är verkligen inte sugen på att kliva upp tidigt och städa ur lokalen första morgonen som gift. Att lägga undan pengar för att hyra in en städfirma känns mer och mer lockande Tungan ute


    SandraElisabet skrev 2013-04-10 21:52:44 följande:
    Jag har också väntat på att någon ska starta en sån här tråd! Bra initiativ Plättis!
    Vi gifter oss ju också den 2 augusti! Solig Bra datum!
    Kul med samma datum! Varför valde ni 2 augusti? För oss avgjorde min sambo. Jag frågade om han ville fylla år före eller efter bröllopet, svaret blev före och vips hade vi bestämt datum!
    NBFN skrev 2013-04-10 22:03:55 följande:
    Haha! Startade en precis likadan grupp idag då jag väntat länge! Men, eftersom det är bättre respons här inne så hoppar jag över hit istället ;)
     Först inga grupper och sedan två! Jag såg att du hade skrivit om ålder i din tråd, och det är lite spännande men jag tyckte det fanns så många trådar om unga och mogna brudar åt höger och vänster att jag inte orkade ta upp det. Dessutom fyllde jag år förra veckan, så det är känsligt med ålder just nu
  • Plätti­s
    Äldre 12 Apr 10:20
    #12
    Rudvall skrev 2013-04-11 21:28:53 följande:
    Guuud vad härligt med en sambo (dock tvingadFlört)som hjälper till.
    Jag har "fria händer" som det heter här hemma hihihi!

    Skönt på så vis att jag som går hemma hela dagarna kan dona som jag vill.
    Men har en syster som är 10 år yngre och bröllopstokig.
    Hon checkar varje vecka hur långt jag har kommit och vad jag borde ha gjort hittillsHjärta 
    Vad vore man utan kära systrar?

    Jag rekomenderar städfirma. Gjorde så när jag fyllde 30 och det var störtskönt att
    bara sova till man vaknar, dricka kaffe och läsa tidningen utan några måsten.

    Dessutom är det en av de största dagarna i ditt liv. Du ska göra så LITE som möjligt
    på din bröllopsdag och dagen efterSolig 
    Haha, han är inte så tvingad som han låter. Vi försöker göra så mycket vi kan tillsammans och jag lägger över många beslut på honom eftersom jag vet att jag lätt blir kontrollfreak och vill göra allt själv. Om jag låter honom göra saker utan att lägga mig i så blir han delaktig och känner att jag litar på honom. Det gäller allt från små saker till stora. 
    Min syster är lite likadan, men hon är bara två år yngre. När vi hade förlovat oss så blev hon lite stött eftersom hon hade velat gifta sig med sin kille snart och känner att hon måste vänta tills jag gjort det först. Så hade hon fått bestämma hade jag hängt i 2013-gruppen istället  
    SandraElisabet skrev 2013-04-12 08:54:38 följande:
    Sensommaren kommer nog för all framtid vara lite rosa-skimmrande för vår del då det var då vi blev kära (2010) och därför kändes i alla fall augusti som en lämplig månad. Annars hade inte jag varit främmande för att gifta mig på vintern, men fästmannen sa att han ville ha minst 10 grader + och våren är en sämre period för honom pga mycket allergier... Så när min älskling och jag började prata bröllop så kändes sensommaren 2014 lockande helt enkelt. Solig

    Sedan skrev jag en lista på alla lördagar undert sommaren. Tog bort de som inföll på familj och vänners födelsedagar/bröllopsdagar (vilket inte var så många). Sedan jämförde jag de lördagar som fanns tillgängliga med min fästman och mina "speciella dagar" - typ; dagen vi träffades, dagen vi pussades första gången, första kvällen han sov över etc... Flört INGEN av dessa matchade så vi valde att ta ett datum som låg närmast den dagen vi blev ihop helt enkelt.
    Vi gjorde lite samma sak, jag hade helst gift mig på våren, men vilket väder är det i Umeå i maj? I år kommer snön ligga kvar fortfarande Tungan ute Så då strök vi alla sommardagar med födelsedagar (vilket är MÅNGA nästa sommar, helt galet) och så blev det första helgen i augusti. Men det känns bra att ha den här tiden på sig att planera, ångra sig, tänka om och sedan bli gift ändå!
  • Plätti­s
    Äldre 17 Apr 10:07
    #21

    Vi har fixat lokal och funderat på plats för vigsel. Blir den utomhus behöver vi inte boka lokal, annars vet jag inte riktigt. Grubblar på fotograf, men har inte bestämt något än. Maten ska en vän till min sambos familj fixa som är kock, och min syster ska baka tårtan. 
    Och på söndag ska jag, syster och min kusin åka och titta på klänningar Inte för att jag tänkt köpa den då (15 månader i förväg) utan mest för att göra något kul ihop.

    Dessutom avslöjade min kusin häromdagen att hon redan börjat planera möhippan. Så här är vi ute i galet god tid!  

  • Plätti­s
    Äldre 22 Apr 21:36
    #22

    Jag tog med mig mina tjejer och åkte och provade klänningar igår, och butiken vi besökte hade inte så många modeller inne, men jag fick en idé om vilka modeller jag passar i och ungefär vad jag letar efter. Min syster tyckte jag skulle köpa två av dem, men eftersom de inte var rätt storlek (då jag är 38 upptil och 42 nedtill) eller riktigt det jag ville ha så blev det bara provning. 

    För mig känns det ganska galet att börja prova redan nu eftersom jag aldrig någonsin är ute i god tid och kan ha lovat min sambo att lugna mig lite, men det var kul att få hitta på något med syrran och kusinen och prata bröllop. Jag sa till dem att vi förmodligen inte kommer ha något brudfölje eftersom jag vill ha allt ganska enkelt och inte så avancerat, men att jag ville ha dem till hands för att lugna ner mig och hjälpa mig tänka.
    Då tyckte min kusin att jag skulle ha mina två yngre systrar som tärnor och min sambo ha sina bröder som marskalkar. Min sambo vill hellre ha sina två bästa vänner och sin ena bror som marskalkar, fast tre stycken är lite för många till ett litet bröllop. Och när jag sa att jag ville ha min kusin som tärna sa hon att jag inte skulle ha en favoritkusin, fast det är hon ju redan. Vi har vuxit upp ihop.
    Både min sambo och jag har sladdis-småsyskon, som är tio år yngre än oss, och jag vet inte om jag vill ha min sextonåriga lillasyster som tärna, eller om min sambo vill ha sin femtonåriga bror som marskalk.

    Decision! All these decision! Jag tycker fortfarande att det är skönt att det är länge kvar innan allt måste bestämmas på riktigt

  • Plätti­s
    Äldre 6 May 14:40
    #27
    SandraElisabet skrev 2013-05-04 20:12:55 följande:
    Om jag ska vara helt ärlig så tänker jag en hel del på bebisar just nu.... Min morbror som bara är 3 år äldre än mig blev pappa för 2 veckor sedan och jag känner (bildligt talat) att min livmoder skriker efter bebis!! Oskyldig

    Sådan längtan efter barn som jag har nu vet jag inte om jag haft tidigare, det blir verkligen "värre och värre".
    Någon gång per halvår får jag jättestark längtan efter barn och denna längtan blir mer och mer intensiv för var gång det händer.

    Är det någon som känner igen sig? Förlåt om jag går utanför ramarna för tråden, tänkte bara höra om det är någon annan som är i enliknande sits?

    Jag blir klar med min utbildning till juni om allt går bra, ska jobba i en butik som jag jobbat i under studierna och en tid innan. Sedan hoppas jag få jobb. Det är tyvärr så i min bransch att jag får räkna med en praktik-tid då det är svårt att få anställning direkt (i alla fall i Göteborg) men just nu känner jag för att kanske söka mig till Stockholm eller Oslo för jobb, det känns dumt att låta tiden gå utan att komma igång med jobb, dels för bröllopet men också för att få upp föräldrapenningen. Any thoughts??
    Jag känner samma sak. Mina kusiner är några år äldre än mig och har hunnit få barn, tre av dem. Och dessutom vikarierade jag på förskola innan jag fick jobb i höstas. Vi har hela tiden sagt att vi vill ha lite mer stabilitet i livet innan vi börjar göra bebis, och eftersom jag tog examen förra våren och har kommit ut på arbetsmarknaden så känns det som att det kanske skulle kunna vara dags nu. Om det inte vore för att min sambo är arbetslös just nu och jag kommer bli det väldigt snart. 

    Men ibland bara värker det i hjärtat av längtan. Och jag vet inte vad jag ska göra åt det. 
  • Plätti­s
    Äldre 14 May 13:46
    #32
    joli2014 skrev 2013-05-11 19:03:40 följande:
    Hur tänker ni med lokal?
    Jag har önskat mig ett utomhusbröllop också, men det kändes som att det skulle gå åt skogen om man har vigsel och efterföljande fest utomhus. Tragiskt nog tittade jag på årsnederbörd också, och augusti verkar vara den månad med mest nederbörd, åtminstone i Umeå där jag kollade. Fast början av augusti brukar vara fin, så det kan ju vara skrämselpropaganda Tungan ute 
    Vi kommer att ha en plan B om vädret sabbar vigseln som vi hoppas ha utomhus, men festen kommer att vara inomhus redan i utgångsplanen. Eftersom vi blir ca 70 personer enligt nuvarande plan så blir det lättast om vi har en bokad lokal redan nu. Med sjuka äldre släktingar känns det som att det är bäst för dem om vi har någonstans där de kan sitta och vila i lugn och ro också. 

    Har ni tittat på en bygdegård eller något liknande? De brukar ligga väldigt fint till och kan nog vara ganska billiga att hyra också. Om du går in på http://www.bygdegardarna.se/hitta-bygdegard/ så kan du söka efter ditt län. Det står hur många personer som ryms och kontaktuppgifter. Hur smidigt som helst
  • Plätti­s
    Äldre 15 May 10:17
    #34
    SandraElisabet skrev 2013-05-14 19:15:30 följande:
    Vart kollade du väderstatistiken? Har försökt på smhi, hittar inte mycket...
    Jag tror att jag såg den på Wikipedia eller liknande, minns inte riktigt. Hittade den här länken i alla fall, när man kan kolla olika månader över flera års tid. Det märks tydligt att det skiljer sig mycket från år till år, så vi får hoppas att nästa sommar blir varm och torr http://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/nederbord
  • Plätti­s
    Äldre 16 May 12:51
    #36

    Jag tror inte man ska lägga för mycket vikt vid det där, bara. Statistik är lite som att läsa i stjärnorna - det kan bli vad man vill att det ska bli

Svar på tråden Augusti 2014!