• Äldre 29 Sep 11:57
    79368 visningar
    592 svar
    592
    79368

    Augusti 2014!

    Vi gifter oss 16 augusti 2014! (var först tänkt 2 augusti)Festlokal är bokad där allt ingår och vi ska gifta oss på platsen (förhoppningsvis utomhus)!Jag har börjat kolla på klänning men är helt lost, har en bild i huvet men inget jag hittar. Gillar de med spets och halv ärm (bara över axeln liksom) inget släp, för då känns det som om jag behöver hitta en till klänning till festen sen..?Vi kommer lägga 60 000 kr för lokal och mat med personal osv (60 personer) 8000kr på fotograf och sen 20-30 000kr på annat (kläder, ring, trycksaker osv..)Hur har ni prioriterat?        

  • Äldre 1 Oct 11:15
    cutefjant skrev 2013-10-01 09:47:24 följande:
    vi har en budget på ca 60.000 kr då ingår allt.. sen är jag pysslig av mig så jag kommer göra massor av dekorationer själv som vimplar ljushållare trycksaker :)
    Klänningen har jag inte hittat än men jag letar som en tok, har varit och provat lite och vet ungefär vad jag gillar och passar i men jag vill kolla lite till ;)

    vi har rangat ordningen å det som är viktigt för oss och det var lokalen maten och drycken och underhållningen. Vi vill ha en riktigt stor fest och bjuda alla våra vänner på en grym dag/kväll.

    Nu har jag den stora turen att min bror äger ett eventbolag så han kommer fixa hela festen med DJ ljud ljus, det kommer bli en riktigt nattklubbskänsla :D wooohoooo askul. och det får vi i bröllopspresent så jag är överlycklig :)---

    Va bra det låter! Vi har en dj för 4000kr som vi tänkt boka, hoppas det blir bra. Vet inte alls vad som ingår än, hoppas han har lite ljus också.


     


    Klänning känns som det får vänta lite. men jag hoppas att jag kan få lite roliga prov-tillfällen framöver :)

  • Äldre 4 Oct 18:09

    Vårt bröllop kommer gå på ca 90-100 000 kr. Då lägger vi 60 000 kr på festplatser med mat och allt (herrgård) och resten på resten som kläder, ring, trycksaker osv.

  • Äldre 8 Oct 07:47

    Åh tack för tipset om inbjudningskorten! Hoppas rabatten håller i sig länge :) Vi gifter oss 16 augusti! Vi tänkte skicka ut spara datumet kort nu i november och sedan inbjudningskort i kanske mars-april. Just nu är lokal bokad och bekräftad! Där ingår allt för 950kr/pers, även vår bröllopsnatt. Vi har bokat fotograf (hela dagen, 8000kr), musik till vigseln (2000kr, två fioler) och dj till kvällen (4000kr). (jag vet att jag även är med i tråden om 2 augusti, men vi har alltså bytt datum ;) )

  • Äldre 22 Oct 07:53
    Ekorren skrev 2013-10-21 21:59:44 följande:

    Nu har vi bokat fotograf! Blir en halvdagsfotografering med porträttfoto, vigsel, mingel på festplatsen och gruppfoto på gästerna. Bra pris fick vi också då fotografen är god vän med blivandes bror. Känns häftigt att boka saker!


    Har också mer eller mindre skrivit klart inbjudningskorten, men jag lär väl hinna byta typsnitt och formulera om dem ett antal gånger till innan det är dags att skriva ut pyssla ihop dem ;)


     


     


    Ja, ,man kanske ska börja fila på inbjudningarna. Vi ska skicka ut save the dates, och kommer skicka inbjudningarna kanske april? Men bra att börja sammanfatta vilken info som ska ut till gästerna.

  • Äldre 1 Nov 07:58
    Icalundahl skrev 2013-10-31 19:45:17 följande:
    Fråga till er som börjat skissa/fundera på bröllopsinbjudningar.
    Hur ska man formulera sig kring detta när det gäller barnfritt bröllop?
    Vi har själva barn och mina syskonbarn kommer också att få vara med. Vi har valt att dra gränsen där.
    Alltså de barn som står familjen närmast är välkomna.
    Nu funderar vi om hur vi ska skriva ut detta på korten.
    Ska man "lulllulla" och skriva något gulligt eller ska man skriva rakt på sak?
    Ja detta behöver vi med veta! Vi har inte många vänner som har barn, kanske två par av alla 60 personer, men jag tycker ändå det är bra att det står så alla vet vad de ska förvänta sig av "festen".
  • Äldre 5 Nov 08:01

    Vi ska också ha barnfritt, men det är bara två par som har barn av våra 60 gäster. Vi kommer ändå skriva att det är ett "barnfritt" bröllop, på något sätt. Detta för att alla ska veta lite vad det är för bröllop. Fint och vuxet.. Ska bli jättekul. Vi har verkligen bröllop först av alla i vår släkt och bekantskap, så det blir verkligen en härlig kärlekshelg :)


     


    Vi har nu bokat fotograf, dj, festplats med helhetslösning, toastmasters klart! Jag håller på att fila på inbjudningarna. Jag har tittat runt på flera sidor sär man kan beställa material men har inte fastnat för någon... Så jag har börjat skriva på en själv i word 2013, de har bra mallar... Sen kanske det blir utskrift på nått fint papper och ett annat papper runt. Hm får se. har ni hittat någon mall som ni tycker om? Vad ska ni skriva? Vi ska nog ha en hemsida med mycket info, eftersom vi ska ha tredagarsbröllop fre-sö.. Blir lite mer info då.

  • Äldre 6 Nov 07:45

    Har en fråga till erom klänningsprovning. Har ni provat klänningar i butik? Bokade ni tid då? Jag funderar på att åka till Stockholm med en kompis/tärna och prova lite. Dels för att jag vill testa vad jag passar in, men också för att det är kul. Hur gör ni? Jag bor i värmland, kanske det räcker med Bröllopspalatset i Degerfors och bröllopsbutiken i Karlstad?


    Risken är väl att jag vill köpa precis DEN klänningen om jag hittar något. Jag har tänkt att lägga max 4000kr på klänningen...


  • Äldre 6 Nov 11:31

    hmm. Ja vi får väl boka in lite besök då :) De har ju inte så bra öppettider på helger de flesta butiker jag tittat på..


  • Äldre 6 Nov 11:45

     


    Ja jag ska definitivt fråga om en bild eller så! Bra idé. Jag behöver ändå på dukning och så.. Jag vill egenltigen inte ha så mycket blomsterarrangemang utan vill mer ha små blommor i enkla små vaser.


    Typ sähär:


    Men det går väl att visa detta för dem med..



Svar på tråden Augusti 2014!