• Äldre 9 apr 17:20
  12500 visningar
  29 svar
  29
  12500

  Bröllopsresa Bali, tacksam för tips!

  Hej!
  Nu har vi äntligen bestämt att vi ska åka till Bali i augusti efter vårt bröllop! Undrar om det finns folk här som kanske varit där eller har tips på saker att göra? Vi vill gärna uppleva både kulturen, miljön samt stränder och bad. Sen funderar vi även på att kombinera med en storstad, t ex Singapore så att  vi får uppleva även det. Tar tacksamt emot tips!

 • Svar på tråden Bröllopsresa Bali, tacksam för tips!
 • Äldre 9 apr 18:04
  #1

  Glömde skriva att vi gärna tar emot tips på hotell också!

 • Äldre 9 apr 18:34
  #2

  Var på Bali 2008. Bali är verkligen väldigt mycket mer än bara surf och festande. Jag hade tur att vara där med kompisar som bor där så fick väldigt bra guidning till en massa bra saker. Kan försöka lista det jag minns: - Bodde i Kuta, det är det stora fest och surfcentret där det är full fart hela tiden. Samtidigt delar man med lokalborna med hinduiska tempel och offergåvor i gathörnen(frukt, rökelse osv i palmblad) Jag bodde här men gjorde många utflykter till andra delar - åk iväg och se balinesisk dans på kvällen! - en dagstur till Ubud och monkey Forest är trevligt! - bada i varma källor - åk till templet som ligger norr om Kuta för att se solnedgången! - det finns en spännande "park" med stenblock en bit från Kuta - hyr bil och åk inåt ön för att se mer: fantastiskt landskap med vulkanberg och en jättevacker sjö! - passa på att gå på massage om ni gillar det När det gäller stränder har jag dåligt minne men det räcker att åka lite norr pm Kita för att få en lugnare strandremsa. Passa på att ät massa god inhemsk mat! Har ni gott om tid (2 veckor) kan ni åka till Gili-öarna, supermysigt!

 • Äldre 9 apr 18:35
  #3

  Ber om ursäkt för att inte radbrytningen fungerar...

 • Äldre 9 apr 19:00
  #4

  Tack Moignon, för alla dina tips! Låter verkligen som att det finns en massa spännande saker att göra där! Du råkar inte ha tips på bra hotell också?

 • Äldre 10 apr 00:21
  #5

  Tyvärr inte eftersom jag bodde hos kompisar större delen av tiden! Men om du undrar något annat är det bara att fråga!

 • Äldre 10 apr 07:46
  #6

  Ok, tack så jättemycket!

 • Äldre 10 maj 13:37
  #7

  jag älskar bali och har varit där 6 gånger nu, mest för surfens skull. var där senast i höstas och åker dit igen om 3 v. moignon har många bra tips på vad man kan hitta på. kanske ni kan spendera en del av tiden vid kuta beach - nära restauranger & shopping & hektiskt strandliv. på andra sidan, vid nusa dua, är det lugnare och där kan ni boka in er på ett lyxigt resort. jättefina stränder och mindre hektiskt.


  ni kan ta dagsturer till de kända surfstränderna dreamland, padang-padang, bingin, balangan (min favorit) och uluwatu. det sista är ingen strand (googla) men som surffantast inget man får missa. det finns ett tempel i närheten också där man kan mata apor.


  det finns 100-tals med hotell att välja bland, alltifrån sunkiga backpack hak, surf camps till 5 stjärniga resorts. priserna varierar men hotell generellt är billigt. jag har bott flera ggr på mercure hotel centralt i kuta beach. ca $90/natt inkl frukost. för mig är det perfekt läge, nära till allt, och ca 30-60 min från surfstränderna. gå in på tripadvisor och läs recensionerna om hotellen.


  det går att hyra både moppe och bil och köra själv men det är inget jag rekommenderar. dels är det vänstertrafik, plus att vägarna är smala och slingriga, folk kör som galningar och olyckor där turister är involverade och skadas allvarligt sker på daglig basis. hyr bil & förare istället, det kostar 200-300 tusen idr (150-200 sek) per dag.


  har du fler frågor så bara fråga. jag vet iofs inte så mycket om det kulturella, åker till bali mest för surfens skull.


  singapore är en toppen stad och ett mekka i asien för storstadssemester (som typ london & paris är här). mångkuturellt, rent & prydligt, varmt och det finns stränder, massor med god mat och shopping.

 • Äldre 10 maj 13:39
  #8

  jag tror templet som moignon pratar om kanske är tanah lot, ca 1,5 h norr om kuta. väl värt ett besök

 • Äldre 10 maj 16:53
  #9

  HoneyFriedChicken, tack så hemskt mycket för alla fantastiska tips! Vi funderade faktiskt på att hyra bil själva först men jag var väldigt osäker på hur vägarna är där, så tack för varningen!

  Vi har faktiskt bokat in oss på ett hotell i nusa dua i några dagar och har planerat att ta en dagstripp till kuta beach. Kan ju inte bara ha lugn och ro, måste få uppleva det hektiska livet också! Men vad skönt med bekräftelse att Bali är en bra plats att åka till. Vi ser fram emot vår smekmånad otroligt mycket! Och tack igen!

 • Äldre 10 maj 20:34
  #10

  bara ett par dagar i nusa? vart kommer ni bo övriga tiden? hur länge blir ni på bali?

Svar på tråden Bröllopsresa Bali, tacksam för tips!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.