• Äldre 9 Apr 17:20
    15088 visningar
    29 svar
    29
    15088

    Bröllopsresa Bali, tacksam för tips!

    Hej!
    Nu har vi äntligen bestämt att vi ska åka till Bali i augusti efter vårt bröllop! Undrar om det finns folk här som kanske varit där eller har tips på saker att göra? Vi vill gärna uppleva både kulturen, miljön samt stränder och bad. Sen funderar vi även på att kombinera med en storstad, t ex Singapore så att  vi får uppleva även det. Tar tacksamt emot tips!

  • Svar på tråden Bröllopsresa Bali, tacksam för tips!
  • Äldre 9 Apr 18:04
    #1

    Glömde skriva att vi gärna tar emot tips på hotell också!

  • Äldre 9 Apr 19:00
    #4

    Tack Moignon, för alla dina tips! Låter verkligen som att det finns en massa spännande saker att göra där! Du råkar inte ha tips på bra hotell också?

  • Äldre 10 Apr 07:46
    #6

    Ok, tack så jättemycket!

  • Äldre 10 May 16:53
    #9

    HoneyFriedChicken, tack så hemskt mycket för alla fantastiska tips! Vi funderade faktiskt på att hyra bil själva först men jag var väldigt osäker på hur vägarna är där, så tack för varningen!

    Vi har faktiskt bokat in oss på ett hotell i nusa dua i några dagar och har planerat att ta en dagstripp till kuta beach. Kan ju inte bara ha lugn och ro, måste få uppleva det hektiska livet också! Men vad skönt med bekräftelse att Bali är en bra plats att åka till. Vi ser fram emot vår smekmånad otroligt mycket! Och tack igen!

  • Äldre 11 May 10:38
    #12

    Vi kommer att spendera 2 veckor på Bali och Lombok. Vi börjar med några dagar i Ubud där vi tänkte passa på att få den kulturella biten. Vi kommer att åka på elefantsafari, forsränning, besöka monkey forest mm mm. Efter det åker vi till ön Lombok, är där i några dagar och åker bl a på utflykter till öarna runtomkring. Vi avslutar resan med några dagar i nusa dua på ett lyxigare hotell. Vi hade tänkt åka till Singapore också men vi vill inte stressa med Bali så det sparar vi till ett annat tillfälle! Vi är inga surffantaster, men har hört att många surfare åker till Bali. Vi är mer ute efter sol och bad, äta god mat, slappa rejält och uppleva lite av Balis kultur.

    Tack för tipset om dokumentären, den ska absolut ses!

  • Äldre 12 May 10:21
    #14

    Oj då, tack för varningen. Det ska vi tänka på! Ja, jag tror att det kommer att bli en fantastisk resa och jag ser verkligen fram emot att få åka till Bali!

  • Äldre 20 May 16:19
    #16

    Hej flanizzan!
    Vi pratade med dem på resebyrån ang regnperioder osv. De flesta säger att regnperioder inte är så illa som man tror, det kan spöregna ett tag men sedan är det fint väder resten av dagen! Det är iaf vad jag har hört! Men jag rekommenderar att du pratar med de som jobbar på en resebyrå och själva har varit där.

  • Äldre 4 Jun 13:27
    #20

    Önskar dig en trevlig resa och tack för alla tips och varningar! Ha en underbar semester!

  • Äldre 20 Dec 09:27
    #26

    Hej tjejer! Vad roligt att det är så många som har skrivit i denna tråd. I och med att vi har varit på Bali nu så kan jag förhoppningsvis komma med många tips till er eller iaf berätta hur vi hade det.

    Vi bokade allting själva via nätet och det hela slutade på ungefär hälften av vad det hade kostat via resebyrån som vi vände oss till. Så det är ett tips! Vi flög med Qatar Airways och nu såhär i efterhand kan jag säga att det hade varit värt att flyga första klass för det var väldigt trångt i sätena och man blev ordentligt stel i hela kroppen iom att det är väldigt långa flygturer.

    Vi påbörjade vår resa i Ubud och det är ett tips till er. Vi åkte den 10e augusti och vädret i Ubud var då lite sisådär. Det var väldigt molnigt större delen av dagarna men ändå varmt. Tydligen hade det varit regnperiod lite längre än vanligt i år men det var ändå ganska skönt eftersom Ubud ligger lite längre in i landet och syftet med att åka dit var lite mer shopping och äventyr. Vi passade på att testa forsränning, elefantsafari och besöka monkey forest, risfälten och kaffe- och teplantagen. Vi köpte ett paket från Bali adventure Tours, i det ingick forsränning och lunchbuffé och senare på kvällen elefantsafari där man fick mata och rida på elefanterna. Det hela avslutades med en fantastisk middagsbuffé. Och jag kan berätta att forsränningen var en av höjdpunkterna på vår resa. Det var så otroligt kul och så vackert där man åkte genom regnskogen. Så det är nästan ett måste att prova på! Sen var det väldigt många affärer, restauranger och kaféer längs med gatorna i centrum så där passade vi på att shoppa en del. En sak vi inte var medvetna om är att där ska man pruta! Och man ska börja så lågt som möjligt och vara envis, kan berätta att vi blev rejält lurade på priser många gånger. Så blåögda vi var, hahaha!
    Det enda jag ångrar med den resan är att vårt hotell var lite sådär. Hotellet heter De Munut Balinese Resort och på bilderna ser det ju jättefint ut när man kollar upp det på nätet. Det var ett väldigt vackert hotell men lite sunkigt ändå. Toaletten och duschen var ungefär som en balkong och är man rädd för kryp och småödlor så är det inte att rekommendera. På kvällarna blir det så otroligt mörkt så det var inte så trevligt om man behövde gå på toa... Rynkar på näsan  Sen hade vi en teori om hotellnamnen, för er kanske det är en självklarhet men för oss var det inte det utan vi kom på det efteråt. Att alla hotell som har Balinese i namnet är mer balinesiska och inte så där jättelyxiga medan de som har Resort and Spa i namnet är mycket lyxigare och mer västerniserade. Det är klart att man åker hela vägen till Bali för att man vill uppleva deras kultur men det får man göra ändå. Det är viktigt att man bor bekvämt och trivs. Jag hade fantastiskt kul på dagarna med alla äventyr och shopping och god mat men hade verkligen ångest inför att komma tillbaka till hotellet.

    Efter Ubud åkte vi till Senggigi i Lombok, som är en ö precis bredvid Bali. Där bodde vi på ett hotell som heter Living Asia Resort and Spa. Och vilket fantastiskt hotell det var! I och med att det ligger precis vid havet blev det en rejäl omställning i väder också, det var soligt och otroligt varmt under dagarna. Det hotellet var det bästa vi bodde på. Det var såååå lyxigt och personalen var helt fantastiska. Där hade vi också toalett och dusch utan tak men det var en helt annan grej jämfört med hotellet i Ubud. På Living Asia såg vi en liten ödla en enda gång under vår vistelse där och så fort vi nämnde det för personalen var de där direkt och "trollade" bort den, hahaha! De här småödlorna är inte farliga alls, tvärtom så är de otroligt rädda och gömmer sig så fort de ser människor men problemet är att de låter så fruktansvärt mycket! Iaf, när vi var på det hotellet ville vi aldrig åka därifrån. Själva staden Senggigi var inte mycket att se men det var så skönt på hotellet och så mycket evenemang att man inte behövde lämna stället alls. De hade olika teman på middagsbufféer varje kväll och ibland hade de live-musik. Vi hade en skön pool, lite liten men för min del perfekt och så låg det precis vid havet. Vågorna är väldigt kraftiga där så man måste vara försiktig. Det var en väldigt lång strand och det växlade mycket när det gäller skräp. det är allmänt väldigt skräpigt men vissa delar var helt rena och så växlar det lite mellan sandbotten och korallbotten, så det gällde att hitta "the perfect spot". Allt i allt var detta vårt favoritställe eftersom det var ren o skär lyx och lite mer privat, inte så mycket folk där. Tyvärr såg jag att de höll på att bygga ut det så jag vet inte riktigt hur det kommer att se ut nästa år men det var det bästa hotellet vi bodde på och inte alls dyrt jämfört med andra ställen. Just det, vi tog en dagtur också mellan de olika Gili-öarna och passade på att snorkla, så såna möjligheter finns.

    Vi avslutade vår resa i Nusa Dua på Bali Tropic Resort and Spa. Det var ett väldigt fint hotell och väldigt stort. Det var mycket vackra omgivningar, fin pool och låg precis nära havet. Men det var lite väl stort för vår smak och mycket dyrare jämfört med Living Asia. Restaurangen på Living Asia hade jättegod mat och goda drinkar men det här hotellet hade inte alls lika bra mat. Men däremot fanns det många alternativ utanför hotellet. Vi fick åka med en gratis buss som åkte speciella tider som körde oss till ett stort "köpcentrum" med massa olika butiker och fantastiska restauranger.

    Puuuh, det blev verkligen ett långt inlägg och jag tror inte ens att jag fick med hälften. Men fråga gärna det ni vill veta! Just det, tyvärr är det väldigt mycket turister överallt och jag tyckte att det förstörde väldigt mycket. Vi besökte t ex Gili-öarna och en av öarna var bara packat med turister och surfare. Gillar man surfing så är det väl bra men det var inte riktigt vår grej. Och sen får man passa sig för alla guider. Balinesiska folket är otroligt vänliga men de kan sina grejer och vet hur man ska blåsa turister genom att "overprice" allt. Men det var en fantastisk resa och vi hade väldigt kul!

Svar på tråden Bröllopsresa Bali, tacksam för tips!