Inlägg från: HoneyFriedChicken |Visa alla inlägg
  • HoneyFriedChicken

    Bröllopsresa Bali, tacksam för tips!

    jag älskar bali och har varit där 6 gånger nu, mest för surfens skull. var där senast i höstas och åker dit igen om 3 v. moignon har många bra tips på vad man kan hitta på. kanske ni kan spendera en del av tiden vid kuta beach - nära restauranger & shopping & hektiskt strandliv. på andra sidan, vid nusa dua, är det lugnare och där kan ni boka in er på ett lyxigt resort. jättefina stränder och mindre hektiskt.


    ni kan ta dagsturer till de kända surfstränderna dreamland, padang-padang, bingin, balangan (min favorit) och uluwatu. det sista är ingen strand (googla) men som surffantast inget man får missa. det finns ett tempel i närheten också där man kan mata apor.


    det finns 100-tals med hotell att välja bland, alltifrån sunkiga backpack hak, surf camps till 5 stjärniga resorts. priserna varierar men hotell generellt är billigt. jag har bott flera ggr på mercure hotel centralt i kuta beach. ca $90/natt inkl frukost. för mig är det perfekt läge, nära till allt, och ca 30-60 min från surfstränderna. gå in på tripadvisor och läs recensionerna om hotellen.


    det går att hyra både moppe och bil och köra själv men det är inget jag rekommenderar. dels är det vänstertrafik, plus att vägarna är smala och slingriga, folk kör som galningar och olyckor där turister är involverade och skadas allvarligt sker på daglig basis. hyr bil & förare istället, det kostar 200-300 tusen idr (150-200 sek) per dag.


    har du fler frågor så bara fråga. jag vet iofs inte så mycket om det kulturella, åker till bali mest för surfens skull.


    singapore är en toppen stad och ett mekka i asien för storstadssemester (som typ london & paris är här). mångkuturellt, rent & prydligt, varmt och det finns stränder, massor med god mat och shopping.

  • HoneyFriedChicken

    oj, det är mycket ni ska hinna med på era 2 v! förstår att ni skippar singapore den här gången, men det är ett fint ställe det också - väl värt att åka till som huvuddestination. jag tror ni kommer få en jättefin bröllopsresa, själv älskar jag som sagt bali, där finns allt och lite till av det som hör till semester för mig. var försiktiga bara om ni badar i havet. speciellt utmed de långa stränderna, är det lite vågor (som det ofta är) bildas starka strömmar även nära strandkanten.

  • HoneyFriedChicken

    ja, även om det är regnperiod är det inte så illa. det kan vara enstaka dagar som det är ihållande regn hela dagen men oftast en skur nu och då. och det kan vara skönt och uppfriskande med lite regn eftersom det hela året är varmt och runt 30 grader dagtid och sällan under 25 grader nattetid.men när det är regnstorm kan det storma ordentligt med blixtar och åska. det är inte helt ovanligt med strömavbrott så ha en liten ficklampa lättillgänglig. altid bra att ha. nu är det bara några dagar till min avresa, ser så fram emot att komma till bali igen! =) önskar er andra som ska dit en god tur också!   

  • HoneyFriedChicken

    och, en annan sak att tänka på... ni har säkert hört om bombningarna i 2004 och 2005. man vet aldrig när och om man skulle ha otur att hamna i nåt sånt men det skadar säkert inte att vara lite försiktig. själv är jag inget för nattliv så det känns inte som en stor uppoffring men jag ska vara ärlig med att jag undviker att gå ut på krogar och sånt på bali. att bo på hotell i kuta känns ändå relativt säkert, det är rigorösa kontroller av alla fordon som kör in och ut hotellområdena. 

Svar på tråden Bröllopsresa Bali, tacksam för tips!